EZAM NOR KELUAR PARTI CAP BUNGA BERSAMA ENAM KOTAKNYA?

Bekas senator Datuk Mohamad Ezam Mohd Nor dipercayai keluar Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), kurang 3 bulan menyertai parti itu selepas keluar daripada Umno, menurut sumber yang memberitahu FMT.

Sumber memberitahu FMT, bekas setiausaha politik Datuk Seri Anwar Ibrahim itu memaklumkan perkara itu kepada setiausaha agung PPBM dalam suratnya.

FMT masih gagal menghubungi Ezam bagi mengesahkan perkara itu.

Ia merupakan kali ke-2 PPBM berdepan tindakan ahli keluar parti, selepas Datuk Khairuddin Abu Hassan pada 27 Oktober lalu.

Ezam merupakan antara orang kuat Anwar yang memainkan peranan penting mengasaskan Parti Keadilan Nasional, yang kemudian dinamakan semula kepada Parti Keadilan Rakyat (PKR) selepas bersatu dengan Parti Rakyat Malaysia.

Ezam bagaimanapun menyertai semula Umno pada 2008, dipercayai ekoran perselisihan faham dengan Anwar dan beberapa pimpinan tinggi PKR.

Sumber memberitahu FMT, Ezam yang dilihat rapat dengan Pengerusi PPBM, Tun Dr Mahathir Mohamad, kecewa dengan haluan parti yang baru-baru ini menyaksikan Anina Saadudin, diturunkan daripada jawatan ketua sayap wanitanya, Srikandi.

Sumber turut memberitahu FMT, lebih ramai aktivis PPBM yang menyertai parti serpihan Umno itu akan mengikut jejak Ezam dan Khairuddin.

“Sebab itu kini PPBM gagal menarik masuk ramai ahli baru kerana parti ini kelihatan seolah-olah milik eksklusif individu tanpa bersikap inklusif,” kata sumber itu, sambil mempersoalkan Presiden PPBM Tan Sri Muhyiddin Yassin yang masih “bercuti di Eropah” ketika ahli pembangkang “berjuang di peringkat akar umbi di seluruh negara”.

“Gerak kerja PPBM cukup lemah setakat ini dan tidak memberi keyakinan kepada orang ramai untuk menjadi ahlinya,” tambahnya.

20161230-ezam-nor-keluar-pribumi

15
Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Shah Muzamil
Guest

Saya amat kagum dgn sifat dua alam admin…..walaupun kecewa kerana petrol naik harga tapi tetap buat bodo aja

Syed Abdul Hakim Aljufri
Guest

Admin bodo

Hafiz Sarifudin
Guest

Nk bwk gi mana plk kotak tu

Hafiz Sarifudin
Guest

Nk bwk gi mana plk kotak tu

Hafiz Sarifudin
Guest

Nk bwk gi mana plk kotak tu

Hafiz Sarifudin
Guest

Nk bwk gi mana plk kotak tu

Hafiz Sarifudin
Guest

Nk bwk gi mana plk kotak tu

Sarjana Marjuni Marjuni
Guest

Ezak bersama kotak pembohong

Afzai Hellmie
Guest

Katak membawa kotak

Ishak Mustaffa
Guest

Derma kotak tu pada tun dan ……u turn.