Macai Pakatun Dan Bunga Kata Ringgit Naik Kerana USD Lemah – Bandingkan Dengan Dollar Singapura!!!

MahaCai Pakatun dan PRIBUMI meroyan kerana PENGUKUHAN Ringgit yang meningkat di bawah RM4 berbanding Dollar Amerika (USD) semalam.

Kata MahaCai ini adalah kerana kelemahan USD dan bukan karena pengukuhan Ringgit.

Nah, ini gambar untuk MahaCai. Ringgit juga berada di bawah RM3.00 berbanding dolar Singapura – yang bermaksud bahawa Ringgit yang mengukuh.

MahaCai Pakatun dan Cap Bunga benar-benar rasa terhina dan kecewa apabila mata wang negara mereka sendiri mengukuh.

Orang-orang seperti ini adalah pengkhianat negara Malaysia.

LSS


http://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=MYR

91 Replies to “Macai Pakatun Dan Bunga Kata Ringgit Naik Kerana USD Lemah – Bandingkan Dengan Dollar Singapura!!!

  1. Dulu,
    Semasa RM jatuh..
    Awak maki kerajaan..
    Kata nak negara nak bankrap..
    Bila KAMI Kata,
    “BUKAN HARI- HARI PUN KITA PAKAI USD”
    Awak maki kami,
    “BODOH PUNYA DEDAK!”

    Sekarang,
    RM semakin mengukuh..
    Kami pun tumpang gembira sebab negara tak jadi bankrap..
    Tapi AWAK Kata,
    “BUKAN HARI- HARI PUN KITA PAKAI USD,
    BODOH PUNYA DEDAK!!”

    Sebenarnya,
    Yang awak kata BODOH & DEDAK ni, memang tuju kat diri sendiri ke?
    😂😂😂😂😂😂

  2. UAE pengeluar minyak jauh lebih banyak dari Malaysia harga minyaknya lebih mahal dari Malaysia, ada rakyatnya mencaci mencerca macam macai pembangkang?
    Arab Saudi pun harga minyak beza beberapa sen berbanding Malaysia padahal pengeluar minyak terbesar dunia. Korang nak sepanjang hayat melantak subsidi? Undi lah Pakatan, mana tau kalau diorang menang nanti semua free… Janji boleh lah.. Pergi belajar ekonomi lah.

  3. Ini sgd bodoh org nak usd,sgd buat pe dlu kita 2x je ngn drg skrg da jd 3x dlu ngn usd kita 3x jd skrg da 4x ape bodoh la ko ni

    Kalau ekonomi kukuh x de la org malaysia jd bangla dkt Australia korea ngn sg tu semua sebab currency sape la nk keje berat2 ngn gaji ciput kt sg x mahal pn gaji pekerja restora ngn hotel drg dlm 1.5k 2k sgd je tp convert malaysia jd 4.5k-6k rm,kalau currency sma rm 1.5k je spe la nk g keje jauh2 klau gaji ciput tu 😂😂😂 ni sume sebab currency low

    1. Bodo2 aku pon aku byr income tax tiap bulan utk korang dpt br1m umur aku 26 br1m pn x dpt tiap2 bulan kna pcb potongan cukai berjadual,bdk2 bwh aku sume da la income tax x kna byr br1m lak dpt mcm cibai ape punya fair la,nk kata budak pn x la sbab sume kebnyakan umur lg tua dr aku baya2 bapak aku 😂😂😂bape sebulan income tax korang kena potong? Bak mai payslip 😝😝😝

    1. Roslee Abbas Tidak percaya Najib bermakna tidak percaya Allah kata Ismail Sabri

      MENTERI Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Ismail Sabri Yaacob dilapor mengaitkan sumpah yang dibuat oleh Najib sebagai sama tahap dengan keimanan (kepercayaan) kepada Allah.

      Sebuah gambar keratan akhbar berhubung perkara itu‎ tersebar dengan meluasnya di laman sosial seperti facebook dan twitter.


      Begitu mudah menteri ini membuat kesimpulan sekiranya orang ramai tidak percaya kepada sumpah yang dibuat oleh Najib, bermakna orang itu tidak percaya kepada Allah. Dalam bahasa ringkasnya, tidak percaya Najib, bermakna tidak percaya Allah.

      Sumpah seseorang bergantung kepada taqwanya kepada Allah, jika seseorang itu tiada taqwa (takut) kepada Allah bila-bila sahaja dia boleh melakukan sumpah palsu meskipun menyebut nama Allah di dalam sumpahnya. Sedangkan nilai taqwa setiap orang hanya Allah yang ‎mengetahuinya.

      Tambah lagi, Al-Quran sendiri telah menegas serta menggariskan bahawa suka bersumpah merupakan ciri orang munafik.

      Mereka itu (orang-orang munafik) menjadikan sumpah sebagai topeng (perisai), lalu mereka menghalangi (manusia) dari jalan Allah. Sesungguhnya amat buruklah apa yang telah mereka kerjakan‎ — Surah Al-Munafiqun ayat 2.

      ‎”Ini namanya jual agama demi sokongan polit

      Read more: http://www.milosuam.net/2015/04/tidak-percaya-najib-bermakna-tidak.html#ixzz53NlGJvZb