RAFIZI BUKTIKAN SPRM BERSEKONGKOL DENGAN PEMBANGKANG SELAMA INI ?

1. Bukti dan tindakan beberapa pegawai kanan SPRM yang bias bukanlah baru. Banyak perkara dan tindakan SPRM pro kepada pembangkang sebelum ini. Tindakan pegawai SPRM membocorkan maklumat kepada pihak luar sehingga melibatkan penahanan polis jelas membuktikan SPRM bersekongkol dengan pembangkang.

2. Hari ini terbukti apabila Tan Sri Abu Kassim memendekkan kontraknya sebagai Ketua Pesuruhjaya SPRM. Hakikat sebenarnya juga bukan lagi rahsia Abu Kassim mahu bersara awal begitu juga dengan Dato’ Sri Shukri yang sudah memohon cuti sejak Februari. Abu Kassim yang menamatkan khidmat Rafizi pula yang angin.

3. Kenyataan Media Rafizi dan Akmal melalui National Oversight & Whistleblowers (NOW) pada 23 Jun jelas dan terang Rafizi mengaku betapa Pegawai Kanan SPRM sentiasa bersekongkol dengan pembangkang. antaranya;

“Saya bersama Akmal Nasir atas kapasiti National Oversight & Whistleblowers (NOW) telah dihubungi dan berjumpa secara sulit dengan seorang pegawai SPRM #berhubung tekanan yang dihadapi oleh badan tersebut pada awal tahun ini.”

“Kami berdua telah dihubungi dan berjumpa dengan seorang pegawai kanan SPRM kira-kira 5 bulan yang lalu dan beliau memaklumkan bahawa kedua-dua pimpinan tertinggi SPRM telah dipaksa meletak jawatan dan jawatan mereka akan digantikan dengan ‘orang luar’ SPRM.

rafizi-sprm-pakatun-barua

Nampak tak?

Sumber:

Captain M

 

84
Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
سايفول يازن
Guest

سايفول يازن liked this on Facebook.

Airun Rashid
Guest

Airun Rashid liked this on Facebook.

Mohd Hafidzuddin Muzaiyin
Guest

Mohd Hafidzuddin Muzaiyin liked this on Facebook.

Abu Jihad
Guest

Abu Jihad liked this on Facebook.

Sham Rock
Guest

Sham Rock liked this on Facebook.

Mizilan Mansor
Guest

Mizilan Mansor liked this on Facebook.

Muhd Azlan
Guest

Muhd Azlan liked this on Facebook.

Elias Yaakob
Guest

Elias Yaakob liked this on Facebook.

Ahfizan Mohamed Khalil
Guest

Ahfizan Mohamed Khalil liked this on Facebook.

Ishak Abdol
Guest

Ishak Abdol liked this on Facebook.