Senarai Mangsa Terkorban Dalam Kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah

Berikut senarai nama mangsa yang terkorban dalam kebakaran pusat tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Dato Keramat, pagi tadi.

1. Muhammad Danieal Md Amin, 14
2. Ahmad Rijal Mohammad Rodzi, 13
3. Muhammad Hasrullah Ismaik, 14
4. Muhammad Haikal Abdullah, 12
5. Muhammad Aidil Aqmal Mohd Zamzuri, 10
6. Muhammaf Fahmie Abdullah, 11
7. Muhammad Afiq Haqimie Hairulizwan, 11
8. Muhammad Aiman Ramzanudin, 12
9. Azkar Dariemi F. Zaska, 8
10. Nik Muhammad Ridzuan Bin Nik Azlan
11. Azkar Abiedi F. Zaska, 11
12. Umar Al Khatab Helmi, 6
13. Amiel Asyraaf Abd Rasid, 11
14. Muhammad Nizammudin Nasrun, 13
15. Muhammad Hafiz Iskandar Sulaiman, 11
16. Muhammad Harris Ikhwan Mohd Sulaiman, 10
17. Muhammad Taufik Hidayat Norazizan, 16
18. Ahmad Harith Adam Mohd Nor Hadi, 12
19. Muhammad Hazim Ahmad Nor, 13
20. Muhammad Syafik Haikal Abdullah, 13
21. Muhammad Zattulah Roslan, 11
22. Mohd Yusuf Md, 26 (guru)
23. Mohd Amrul Nizam Sakarno, 25 (guru)

45 Replies to “Senarai Mangsa Terkorban Dalam Kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah

  1. Menurut Jakim…. Agong sebagai Ketua Agama Islam telah menurunkan kuasa keatas Perdana Menteri utk tujuan apa sekalipun utk tujuan berniaga; teknologi dll demi kepantingan Negara Malaysia adalah halal kerana berkecuali. Tentang Yahudi telah ditetap dlm AlQuran… iaitu bangsa dilengkapi…. apakah FB yahudi ini teknologi dari bangsa semut?… anda boleh menghentam yahudi semula sbb dah ada ilmu FB yahudi…. tidakah ia makan tuan semula. Jadi labur dan perkuatkan rakyat Malaysia tindakan tepat.

  2. Video 1 – Ringkasan sidang media Zahid Hamidi

    yang meninggal 23, 21 pelajar dan 2 pengajar
    siasatan akan diteruskan oleh PDRM, BOMBA dan Jabatan Forensik
    premis tiada ciri keselamatan
    premis yang terbakar digunakan sebagai penempatan sementara. Asrama sebenarnya sedang di ubahsuai
    Kerajaan mempunyai dasar pendidikan Maahad Tahfiz yang merangkumi soal piawaian keselamatan. Piawaian ini hendaklah dipatuhi sepenuhnya samada dalam keadaan sementara atau sepenuh masa.
    pihak bomba menyediakan latihan untuk sukarelawan bomba bagi pelajar pelajar di maahad tahfiz
    sejak 2011 sebanyak 31 kejadian kebakaran telah berlaku di maahad tahfiz seluruh negara
    Proses pengenalan mayat melalui DNA akan dilakukan di HKL
    Zahid menegaskan tiada usaha atau niat kerajaan pusat untuk mengambil alih sebarang maahad tahfiz kerana pusat pusat tersebut adalah didalam bidang kuasa kerajaan negeri..

    sila hadam sebelum komen

  3. Nk cari salah orang mmg banyak tp nk tanya….yg Puan Ned Salleh komen tu. Apa bila ketua keluar negara bukan kah Timbalan dia amik alih sementara dan rasa2 TPM pun dah menziarahi keluarga mangsa, apa masaalah you ni? Yg saya nampak masaalah you ni tak ikhlas, kalau tak masa kan profile you hanya gambar saja. Mana profile peribadi you supaya orang dpt mengenali sapa you sebenarnya. Tolong jgn jadi hipokrik boleh tak

    1. PM dah pi official duty, dia kan ada timbalan. Ada polis, bomba, jabatan perdana menteri, kementerian kesihatan. Let the immediate officers directly tasked with the job to do their job first. Semua nak harap PM turun padang, then buat apa hire and pay other public officers? Let these officers do their actual job first. Nanti ada bas langgaq lembu pun suruh PM mai turun padang. Semua nak harap muka PM. Tak lojik langsung pemikiran sesetengah manusia ni.

    1. Mohd Shahrom Shahril…Did U read my text properly… U think I m.politicising d 22 lost lives? Open ykur eyes wide la….tats what we are here for .ingat mengingati, tegur menegur, memberi cadangan….Y re d one who is acting hollier than thou.. While I m a concerned citizen, a touched mother n grand mother, an angry former enforcement team who smells negligence on d part of d govt agencies involved…gdt tat ???? Cuba anak buah kau salah sorang yg mati …apa kau rase….dont judged n U get a life !!!!!

Leave a Reply