[Video] Mahathir tiada jawapan mengenai ketelusan SST

#KERAjaanTomato #MahathirBapakKroni Negara #MahathirBapakPenyamunNegara #MenteriTomato #SukaSukaTipu

Semua orang tahu yang GST adalah sistem percukaian paling telus di dunia.

Wang cukai pasti akan masuk ke dalam perbendaharaan negara.

Sebab itulah hampir 190 negara di dunia mengamalkan GST. Ketirisan wang berpuluh-puluh billion dapat dielakkan.

Kerana itulah GST sebanyak 6% sahaja mampu mengutip cukai sebanyak RM 44 billion.
Sedangkan SST (10%+6%) sebelumnya hanya dapat mengutip RM 17 billion.

Peniaga tamak caj SST pada rakyat tetapi tidak serah kepada kerajaan dan kayakan diri sendiri. You bayar cukai, you tak dapat apa-apa.

Soalan tentang bagaimana KERAjaan boleh menjamin SST yang cacat dan lemah sistem ketelusannya ini ditanya oleh seorang wartawan kepada Mahathir.

Abang-abang dan kakak-kakak tengoklah bagaimana Mahathir tiada jawapan.

Tun mengelak dengan berkata wartawan itu bertanya Nasty Question (soalan jahat).
Hahhahaha.

……………………………

……………………………
https://youtu.be/fQ7e_ZUrp_c
……………………………

-Nabeel Naqie
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=146460622906224&id=100026268600983

http://pakdin.my/tag/sst

http://pakdin.my/tag/gst

104
Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mohd Amiruddin
Guest

Cukai2 ni kjaan punya hal…yg pasti berikan tempoh utk mereka turunkan harga brg2 selepas implemen sst ni. Kalau tak turun jugak…haaaa…sila turun takhta la…masalhnya 5… Read more »

Jalaluddin Basaruddin
Guest

Kalau niat tak baik memang la hilang kata2. Takpa cai tak kisah

Mike Raman
Guest

Cakap lebih,cerita org lain,semua dia tahu computer rosak pun bolih repair tapi GST tak tahu podahlah don Kencing..

Ery N Ct
Guest

kong kali kong

Alang Baharom
Guest

Dh malas dh nk nengok laporan kerajaan PH ni banyak sangat kelautnya. Apa yg saya harapkan hanya kepada 52 wakil kita sebagai pembangkang supaya lakukanlah… Read more »

Maria A. Bak
Guest

Klu semua tak tahu steodown je la kan senang.

Malek Bond
Guest

Hehehe terbaik tun ..

Suzila Suzi
Guest

Saya pun tak tahu jugak.. Tny LGE la

Cikmoh Sabli
Guest

Berlagok pandai sangat

Erma Putera Abd Rahman
Guest

Hah tepuk👏👏👏