[Video] Rahman Sekolahkan Ahli Parlimen DAP, Kutip Fakta Tepi Jalan


https://youtu.be/w_Acqg8Yq1k

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Abdul Rahman Dahlan memberi amaran kepada ahli-ahli parlimen DAP supaya tidak mengutip fakta di tepi jalan tanpa membuat kajian selanjutnya tentang sesuatu isu.

Abdul Rahman ketika berbahas berkata laporan Wall Street Journal dan Sarawak Report yang menjadi kiblat kepada pembangkang mampu mengelirukan rakyat dan mengeluarkan fakta yang salah.

Ia berikutan Ahli Parlimen DAP Kampar, Ko Chung Sen dalam soalan tambahannya meminta kerajaan menjelaskan mengapa kerajaan membelakangkan rakyat dalam isu pembiayaan projek Saudi Arabian Oil Co (Saudi Aramco) dimana syarikat tersebut mendapat tawaran istimewa dari Petronas dengan mendapat pegangan ekuiti 50 peratus.

“Semua Yang Berhormat boleh tanya soalan, kalau YB ini boleh baca, baca juga dalam laman web Petronas, tak adalah keluar kenyataan yang ‘low standard’, fakta semua berterabur, ini yang membimbangkan kita, kenyataan ini akan menyebabkan pelabur di luar negara rasa kita ni paria.

“Saya minta tanya soalan yang berkualiti jangan kutip cerita dari Sarawak Report dan Wall Street Journal,” kata Abdul Rahman ketika menjawab pada sesi soalan lisan di Dewan Rakyat pada Isnin.

Dua lagi ahli parlimen DAP yang turut membangkitkan isu itu dengan soalan-soalan yang dilihat tidak masuk akal adalah Ahli Parlimen Beruas, Datuk Ngeh Koo Ham dan Ahli Parlimen Rasah, Teo Kok Seong.

Ikuti video bagaimana Rahman memberi penerangan berhubung projek Saudi Aramco persis seorang guru.

17
Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
MRuzmaini Ruzmaini
Guest

..hari2 makan tahibabi,,patut jadi mcm tu….kikikikih

Aloya Aloha
Guest

TERBAIK DSRD

Kamaruzaman Man Kamaruzaman
Guest

Babi oh babi………

Ahmad Izhar
Guest

Dia dr pakar vavi tu la boloh ma

Ku Rassiz Sowwat
Guest

Bila babi2 masuk ke parlimen, beginilah jadinya… bodohnya rakyat mengundi babi.

Idris Muhamamd Idris
Guest

Hahahhhahahha

Mustafa Bin Chemat
Guest

Olok lah tu bagi tahu supaya dia cerdik sikit mencari dari sumber betul..untok hentam kerajaan..

Ija Hisham
Guest

Hahh..ambik kau..setepek atas muka..muka xtau malu teerrr..

Ija Hisham
Guest

Hahh..ambik kau..setepek atas muka..muka xtau malu teerrr..

Hafizul Rahman Muhamad
Guest

nampak sgt tak study nak berhujah. apa low class punya doctor. org kampung tak sekolah tinggi pun bleh paham pasal PIPC, RAPID yg telah dijelaskan.… Read more »