5 Cadangan untuk Drama Thailand Romantis 2020 yang mesti anda tonton

Pada masa ini, selain drama Korea, drama yang berasal dari Thailand atau biasa disebut Lakorn juga digemari oleh masyarakat. Drama Thailand mempunyai jalan cerita yang menarik yang patut didengarkan dan tidak kurang menarik daripada drama dari negara lain.

Didokong oleh pelakon yang tampan dan cantik serta mempunyai kemahiran lakonan yang luar biasa pasti akan membuatkan sesiapa sahaja merasa tidak sabar untuk selalu menunggu kesinambungan ceritanya.

Kelebihan lain yang dapat ditemui dalam drama Thailand biasanya di tengah-tengah cerita akan diselitkan adegan komedi dari pelakon tambahan yang akan menjadikan cerita lebih menarik.

Jika anda ingin tahu lebih banyak mengenai drama negara Gajah Putih, berikut adalah lima tajuk drama romantis berkualiti pada tahun 2020 yang wajib ditonton.

1. My Husband In-Law

Drama Thailand yang berjudul My Husband In Law juga dikenali sebagai Ok Keub Hak Ab Ruk Khun Samee. Drama ini dibintangi oleh artis Mark Prin yang memerankan Thian dan Mew Nittha sebagai Muey.

Dihasilkan oleh Anne Thongprasom, My Husband In Law mengisahkan tentang Thian yang dipaksa oleh ibunya untuk berkahwin dengan Muey. Muey adalah anak kepada rakan ibunya Thian yang meninggal pada usia yang sangat muda.

Hingga akhirnya suatu hari Muey diadopsi oleh ibu Thian. Setelah tinggal dan dibesarkan dengan Muey membuat Thian menolak perkahwinan yang diatur. Thian berpendapat bahawa dia mempunyai kriteria sendiri mengenai wanita yang akan dia nikahi, dan bahawa dia bukan Muey. Tetapi, dari masa ke masa, tanpa menyedarinya, benih cinta di hati Thian mula tumbuh untuk Muey.

2. Turn Left Turn Right

 

Diarahkan oleh Worrawech Danuwong, drama Thailand berjudul Turn Left Turn Right sebenarnya mengisahkan kisah hidup tiga generasi yang bersama-sama membuat keputusan yang mereka yakini betul, tetapi akhirnya ia hanya membawa kepada penyesalan dan ketidakbahagiaan.

Nasib satu hari membawa tiga tokoh yang berbeza dari generasi itu ke bar kecil yang sangat misterius. Mereka bertemu dengan pemilik bar bernama Tor yang memberi mereka bertiga bir khas.

Dengan minum bir, mereka akan dibawa kembali ke masa awal ketika mereka membuat keputusan besar. Pada kesempatan ini, ketiga-tiga tokoh tersebut berpeluang membuat keputusan terkini setelah belajar dari kesilapan.

Drama yang akan disiarkan di GMMTV dibintangi Beam Kawee Tanjararak sebagai Singto Prachaya Ruangroj, Nanon Korapat Kirdpan, Pang Ornjira Larmwilai, Pat Chayanit Chansangavej dan Puimek Napasorn Weerayuttvilai.

3. Fah Fak Ruk

Drama Thailand terbaru 2020 yang mesti anda tonton ialah Fah Fak Ruk. Drama ini mengisahkan watak bernama Thongrak, yang dilakonkan oleh Mint Chalida Vijitvongthong. Thongrak mempunyai saudara kandung bernama Praefah yang mempunyai masalah kesihatan. Atas sebab ini, Thongrak akhirnya memutuskan untuk menjadi ibu pengganti kepada anak Praewfah dan anak lelaki bernama Natti.

Suatu hari Praewfah dan Natti dibunuh oleh musuh mereka, meninggalkan Thongrak sendirian yang sedang hamil dan tidak mempunyai pekerjaan. Tidak mempunyai pilihan, Thongrak memutuskan untuk memberitahu keluarga besar Natti. Malangnya, tindakan Thongrak dihentikan oleh seseorang bernama Kimhan. Kerana menurutnya, musuh Praewfah dan Natti sebenarnya menyasarkan waris mereka.

Jika anda ingin tahu bagaimana kisah mereka berlanjutan, jangan lupa untuk menonton drama ini dengan segera.

4. Angel Beside Me

 

Drama Thailand berjudul Angel Beside Me mempunyai genre komedi romantis yang lucu dan tentunya wajib untuk anda tonton. Drama ini dilakonkan oleh pelakon terkenal Jane Ramida Jiranorraphat dan pelakon JJ Kritsanapoom Pibunsonggram.

Drama ini mengisahkan seorang malaikat yang diperintahkan turun ke bumi untuk menyelamatkan seorang gadis yang hendak mengakhiri hidupnya kerana dia tidak dapat menangani masalah kehidupan yang dihadapinya.

Siapa sangka ternyata mereka berdua mempunyai takdir hidup yang sangat unik. Selain dua artis terkenal, drama Thailand Angel Beside Me juga dilakonkan oleh Plustor Pronpiphat Pattanasettanon, Mook Worranit Thawornwong dan Mek Jirakit Thawornwong.

5. Girl Next Room

Drama romantis Thai terbaru yang tidak boleh anda lewatkan ialah Girl Next Room. Drama ini, yang direncanakan akan dibuat dalam 12 episod, sudah dapat disaksikan mulai 1 Mac 2020 di GMMTV.

Girl Next Room dibintangi oleh Mook Worranit, Toy Pathompong, Singto Prachaya, Kao Jirayu, Jamie Juthapich, Mild Lapassalan, Sarocha Burin dan beberapa artis sokongan lain.

Drama ini mengisahkan empat gadis bernama Duchess, Sundae, Mimi dan View Viva yang tinggal di asrama milik Puan Jam dan seorang anak lelaki bernama Sky. Asrama ini mempunyai peraturan ketat yang melarang setiap penghuni membawa lelaki masuk ke asrama. Lalu, bagaimana mereka boleh mendapatkan pasangan? Jika anda ingin tahu bagaimana ceritanya, jangan lupa menonton drama Girl Next Room, ya.

Itulah lima drama Thailand romantis 2020 yang mesti anda tonton. Jadi, drama apa yang membuat anda penasaran sehingga anda tidak sabar untuk menontonnya dengan segera, kawan-kawan? – IDN Times

Facebook Comments

BERKAITAN

Kategori:

TERKINI

Padah benarkan pelajar perempuan ambil gambar tanpa baju

Guru seni wanita, 41, dipecat selepas membiarkan pelajar berusia 15 tahun bergambar TANPA BAJU dan murid lain membuat simulasi melancap dan memegang botol alkohol...

Kesesakan LRT: PH melalak dan merapu sembang fasal dasar pengangkutan awam, rakyat teraniaya

Korang nak tahu tak fasal LRT 3 yang dijangka dirasmikan dan digunapakai tahun 2023 nanti actually tersasar dari jadual asal sepatutnya tahun 2020 dah...

Gol pelik punca Selangor diratah JDT

Ketua jurulatih Selangor FC, Michael Feichtenbeiner menyifatkan dua gol pada awal permainan yang dijaringkan Johor Darul Ta'zim (JDT) mematahkan semangat pemainnya hingga diratah 1-5...

[Video] Jalan sesak akibat Kemalangan 2 lori terbalik di KM 425.7 (arah utara) PLUS Utara di antara Bukit Beruntung & Bukit Tagar.

Kejadian berlaku kira-kira jam 10 pagi di KM425.7 (arah utara) Lebuhraya Plus diantara Bukit Beruntung ke Bukit Tagar. Kesesakan berlaku sejauh 18 kilometer dari Rawang...

Syed Saddiq mempergunakan nama ibu bapa untuk berbohong?

Syed Saddiq didakwa mengeluarkan wang tunai RM1.12 juta secara tidak jujur daripada akaun bank PPBM untuk kegunaan sendiri. Daripada situ, dia menggunakan RM100k untuk membeli...

[Video] Seorang daripada dua remaja hilang akibat arus deras di Penampang ditemukan

Penampang: Seorang daripada mangsa yang dilaporkan hilang selepas dihanyutkan arus deras di Sungai Kampung Pogunon, sejak semalam, ditemukan lemas di Sungai Moyog Kampung Pagansakan...

SPRM akan siasat individu terima dana UKSB termasuk Muhyiddin Yassin

SPRM dalam kenyataan berkata, agensi itu juga mengesahkan sudah menerima beberapa aduan terhadap individu terbabit Siasatan yang akan dijalankan mengikut bidang kuasa yang...

Artis versetile, Adibah Noor meninggal dunia

Ramai peminat masih tidak dapat menerima kenyataan pemergian artis versatile Adibah Nor. Media sosial di penuhi dengan berita pemergian beliau. Berita awal mengenai pemergian Allahyarham...

2 remaja maut motosikal bertembung kereta di Kalumpang

HULU SELANGOR: Dua remaja lelaki maut selepas motosikal dinaiki mereka, bertembung sebuah kereta di Kilometer 75 Jalan Kuala Lumpur-Ipoh dekat Taman Keliang, Kalumpang di...