UtamaNASIONALPenghantar makanan cedera di...

Penghantar makanan cedera di belasah oleh pengawal keselamatan menggunakan rantai besi - pakdin.my

  • Kejadian petang semalam sebelum berbuka puasa, penghantar makanan FoodPanda di belasah oleh pengawal keselamatan semasa membuat penghantaran di Trefoil, Setia Alam.
  • Dipukul menggunakan rantai besi dengan mangga kunci
  • Mangsa oleh rakan-rakan FoodPanda dan GrabFood yang kebetulan menghantar makanan di lokasi sama.

Petikan dari hantaran yang menjadi tular di Facebook:

Assalamualaikum.

Terim kasih pada brader2 goodpanda dgn grabfood yang bantu kawan saya dari dibantai lagi teruk betul2 sebelum berbuka ptg tadi. Bukti gambar pun jelas ada tambahan gambar dari saya yang dua terakhir. Kawan saya dah dlm perjalanan ke hospital utk dapatkan rawatan.

KRONOLOGI:

-Kawan saya nak hantar last trip delivery ke Trefoil Setia Alam jam 7.15 sebelum berbuka. Guard mulanya tak bagi parking, walhal customer dah tunggu utk pickup. Kawan saya lepas hantar terus naik motor takde provoke atau cakap apa yang tak elok. Tapi guard tu tak semena-mena terus jerit ke arah dia. Ada cubaan nak merantai motor kawan saya sebelum tu.

-Masa dia jerit tu, terus dia datang dan bantai kawan saya yang atas motor ni dgn rantai besi dan mangga bertalu2. Kawan saya pun tumbuk utk pertahankan diri. Guard tu terus gigit dada kawan saya (berbekas dah macam love bite member tu). Syukur ada brader2 foodpanda dgn grabfood masa kejadian yang tlg leraikan dan ambik gambar bukti. Boleh refer gambar utk laporan polis yang dah dibuat.

Memang tak patut kawan saya dibuat macam ni. Member tu niat nak mencari rezeki sejak mulanya PKP ni utk keluarga dia. Kita yang warganegara ni pun kalau nak bergaduh dgn orang bukan senang2. Ni yang bukan warganegara pulak senang2 pukul orang. Punya banyak bersabar brader2 delivery makanan ni kadang2 sampai diperli masa nak hantar makanan dgn guard2 bukan warganegara ni.

PERINGATAN utk kawan2 penghantar makanan kat luar sana utk berhati2 terutama sekali di Trefoil Setia Alam. Perit nak hadap bahaya atas jalan lagi dgn bahaya yang macam ni lagi.

Berkaitan

Baca Juga

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion...

Bom MK-82 yang tidak meletup ditemui di hutan Songkhla

Renjer menemui bom MK-82 yang tidak meletup di hutan Perlindungan Hidupan Liar Ton Nga Chang di wilayah selatan Songkhla. Pihak berkuasa percaya bom itu...

[VIDEO] Kereta api barang ke Malaysia tergelincir di Songkhla, siasatan sedang dijalankan

Penyiasat sedang mengenal pasti sama ada ia adalah kemalangan atau serangan oleh pemberontak di Selatan. Tren No 707 dari daerah Hat Yai, Songkhla ke Padang...

[VIDEO] Wanita warga emas maut kenderaan jatuh sungai di Marang

MARANG - Seorang wanita warga emas maut selepas kenderaan pacuan empat roda yang dipandunya terbabas lalu terjatuh dari jambatan ke dalam sungai di Kampung...

[VIDEO] Banjir kilat sekitar pusat bandar KL

Beberapa kawasan sekitar pusat bandar di Kuala Lumpur dilanda banjir kilat susulan hujan lebat sejak kira-kira pukul petang tadi. Kuala Lumpur Command & Control Centre...

[VIDEO] Dadah: Farid Kamil didenda RM5,000, hukuman penjara diketepikan

Pelakon dan pengarah Farid Kamil Zahari terlepas hukuman penjara selepas Mahkamah Rayuan hari ini mengenakan hukuman denda RM5,000 kerana menggunakan dadah, empat tahun lepas. Panel...

[VIDEO] Piala Dunia: Senegal sahkan kemaraan selepas benam Ecuador

AR-RAYYAN – Senegal mengesahkan slot kedua daripada Kumpulan A yang mara ke pusingan 16 terbaik Piala Dunia apabila berjaya menewaskan Ecuador 2-1 pada aksi...

[VIDEO] Piala Dunia : Belanda menang bergaya, Qatar merana

DOHA – Pasukan Belanda menutup aksi peringkat Kumpulan A dengan bergaya selepas membenam pasukan tuan rumah, Qatar 2-0 sekali gus melepasi sasaran awal melangkah...

Dakwa PM ejen Israel, Hadi Awang disiasat

Bukit Aman mengesahkan siasatan sedang dijalankan terhadap Presiden Parti Islam Se-Malaysia (PAS), Tan Sri Abdul Hadi Awang yang menuduh Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar...

[VIDEO] 10 beranak terperangkap dalam kejadian kepala air di Sungai Pinang, Batang Kali

SERAMAI 10 beranak dilaporkan terperangkap dalam kejadian kepala air di air terjun Sungai Pinang, Batang Kali, petang tadi. Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, Norazam...

[Video] #PialaDunia: Jerman masih ‘bernyawa’

SEPANYOL 1 A. Morata 62' JERMAN 1 N. Füllkrug 83' Manuel Neuer meluahkan rasa lega memandangkan perjuangan Jerman masih bernyala dalam Piala Dunia di Qatar selepas mencatat keputusan...

[Video] #PialaDunia: Maghribi benam Belgium 2-0

DOHA – Dua pemain gantian Maghribi, Abdelhamid Sabiri dan Zakaria Aboukhlal menghasilkan dua gol penting untuk mencipta kejutan menewaskan pasukan nombor dua dunia, Belgium...