UtamaPOLITIKPILIHAN RAYA Cukup-cukuplah 22 bulan...

[Video] Cukup-cukuplah 22 bulan wahai rakyat Malaysia – Ahmad Maslan - pakdin.my

Dato Ahmad Maslan ketika berkempen di Pilihan Raya Kecil DUN Chini mengingatkan pengundi 22 bulan dibawah pentadbiran Pakatan Harapan.

Antara lain beliau berkata…

“22 bulan Agama dihina, Raja dihina, jawi di hina, penjawat awam di hina, macam-macam perkara yang dihina oleh mereka.

“22 bulan harta Tabung Haji, harta macam-macam dijual. secara borong, habis segala harta yang kita telah kumpul

“22 bulan saham menjunam 350 mata, hilang lebih kurang 400 ribu juta dalam masa 22 bulan.

“Kehancuran yang dibuat oleh Lim Guan Eng selaku Menteri Kewangan.

“Saya bercakap dengan kaedah begini lah. Tak sorang pun lagi berani menyaman saya sebab apa yang saya cakap betul belaka. Saya bercakap segala yang benar, tidak ada yang tidak benar melainkan yang benar-benar belaka.

“Semua rakyat tahu tentang saya sebut tu cuma saya ingin mengingatkan kembali 22 bulan zaman gelap, zaman yang tiada harapan pada ketika itu walaupun mereka kata mereka kerajaan Pakatan Harapan tapi tak ada harapan.

“Dan zaman itu kezaliman demi kezaliman mereka lakukan.

“Dato (Seri) Najib diseret ke Mahkamah, Datin Seri Rosmah diseret ke Mahkamah, tidak ada pertuduhan sebanyak itu kepada rakyat Malaysia atau mungkin dalam dunia.

“87 pertuduhan kepada Presiden UMNO diseret ke Mahkamah, tak cukup 1, 2 tak cukup, 80 tuduh dikenakan.

“Zalim bebenor lah sangat kerajaan itu. Siapa kepala zalim dia, Dr Mahathir Mohamad yang mahazalim itu. Saya Cakap terus terang, tunjuk sekali kat situ. Dia lah kepala zalim.

“Bukan sahaja kami-kami ni, ada ramai lagi yang diheret ke mahkamah, pihak Kementerian Kewangan.. siapa dia punya Setiausaha Politik nama Tony Pua, berpuluh-puluh orang dikejar oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri, ikut kata peguam saya ada 43 orang, ikut kata peguam saya nama Dato tak de dia kata.. nama saya tak ada tapi tiba-tiba saya diheret juga ke Mahkamah kononnya saya tak membayar cukai LHDN walhal saya bayat cukai setiap tahun dengan baik tapi kezaliman demi kezaliman.

“Tadi dah disebut berapa ramai orang yang dibuang kerja. Pegawai-pegawai kerajaan, kakitangan kerajaan dibuang kerja dan mereka yang dizalim itu menadah kedua belah tangannya setiap kali lepas sembahyang tidak ada hijab doa orang yang di zalimi itu, terus diterima oleh Allah swt, jatuh kerajaan itu. Betul tuan puan betul (… betul).

“Terperanjat beruk kita kerajaan itu jatuh. Siapa jatuhkan? Dia sendiriii..

“Atuk, siapa suruh Atuk letak jawatan (hahaha). Sekali lagi saya bercakap dengan Atok.

“Walaupun dituduh jalan belakang lah, tebuk atap lah.. apa ke bendanya korang ni.

“Sendiri yang letak jawatan, kalau tak letak jawatan mungkin tak jatuh lagi kerajaan itu.

 

Facebook Comments

Berkaitan

Baca Juga

‘Aplikasi Telegram Perdana Menteri digodam’ – ini jawapan dari Pasukan Telegram

Ini jawapan dari Pasukan Telegram: PUBLIC NOTICE  On 8 August , we were informed that personal Telegram accounts belonging to the Prime Minster and Minister of...

Siapakah peguam bela bagi kes rasuah Datuk Latif Bandi..??

Rupanya peguam dia adalah Datuk Hasnal Rezuar Merican.. Siapakah Datuk Hasnal Rezuar Merican..? Rupanya beliau adalah Timbalan Ketua UMNO Bahagian Selayang.Dan menetap di Dun Kuang dalam...

Bot penyeludup karam: Seorang maut, 35 pendatang asing diselamatkan

SHAH ALAM  -- Seramai 35 pendatang asing tanpa izin berjaya diselamatkan kru sebuah kapal tangki milik syarikat swasta, manakala seorang lelaki maut apabila bot...

Rakyat M’sia berkahwin di selatan Thailand dinasihat tidak lengahkan pendaftaran perkahwinan

PHUKET -- Konsul Jeneral Malaysia di Songkhla Muhammad Ridzuan Abu Yazid menasihati rakyat Malaysia yang berkahwin di Selatan Thailand supaya tidak melengahkan pendaftaran perkahwinan...

[VIDEO] Ribut terbangkan khemah program Bekwoh Keluarga Malaysia

TUMPAT: Kawasan Pantai Geting, di sini, yang turut menjadi lokasi penganjuran Program Bekwoh Keluarga Malaysia Rakyat Tumpat dilanda ribut malam tadi 6 Ogos 2022. Keadaan...

[VIDEO] Tiga beranak maut kemalangan

KOTA KINABALU: Tiga beranak maut apabila kenderaan pacuan empat roda yang dinaiki mereka terbabas lalu merempuh tiang jejambat di Jalan Lintas malam tadi 5...

Remaja parah langgar gajah

Kluang: Seorang pelajar sekolah menengah parah selepas terlanggar gajah di Jalan Kota Tinggi - Kluang berdekatan Taman Seri Impian di sini, kira-kira 10 malam...

[VIDEO] Perahu karam, budak lelaki 10 tahun hilang

KUCHING – Seorang kanak-kanak lelaki berusia 10 tahun dikhuatiri lemas apabila perahu yang dinaikinya bersama keluarga karam dalam kejadian di Sungai Rajang, Kapit, di...

Potong rambut panjang, pelajar serang guru guna batang penyapu

HULU SELANGOR: Seorang pelajar Tingkatan Tiga tergamak menyerang gurunya dengan batang penyapu sambil mengugut mahu membunuh mangsa, kerana berang rambutnya yang panjang dipotong dalam...

[VIDEO] Rasuah: Pemilik syarikat agensi pekerjaan antara dua lelaki ditahan SPRM

KUALA LUMPUR -- Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan seorang ahli perniagaan dan seorang pemilik syarikat agensi pekerjaan bagi membantu siasatan kes rasuah mendapatkan...

“Hitam Celah Paha Itu Normal” Doktor Pakar Bidas Jualan Produk Pemutih Buat Ibu Mengandung

Pakar perubatan, Dr. Amirah Azlan membidas segelintir peniaga produk kewanitaan yang gemar membuat promosi ‘murahan’ dengan memberi teori-teori kesihatan salah serta menakutkan masyarakat. Seperti yang...

Alat sulit ‘patah’ ketika hubungan intim ganas dengan isteri

JAKARTA – Alat sulit seorang lelaki berusia 50 tahun di Indonesia dipercayai ‘patah’ melakukan hubungan intim ganas bersama isterinya, lapor portal berita MailOnline semalam. Lelaki...