31.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 16, 2021

122 Anggota PKR Indera Mahkota Sertai BN


KEMBALI... Ketua Umno Bahagian Indera Mahkota Datuk Mohd Hazmi Yusof (tiga, kanan) menerima borang keahlian Umno daripada bekas Pengerusi Tetap Parti Keadilan Rakyat (PKR) Cabang Indera Mohkota, Abdul Hamid Ibrahim, 69, di Kuantan, Sabtu. Seramai 122 ahli PKR Bahagian Indera Mahkota bertindak keluar dari parti itu dengan beralih arah menyertai parti komponen Barisan Nasional (BN) pada Sabtu

KUANTAN: Seramai 122 anggota Parti Keadilan Rakyat (PKR) Bahagian Indera Mahkota di sini bertindak keluar daripada parti itu pada Sabtu dengan beralih arah menyertai parti komponen Barisan Nasional (BN).

Daripada jumlah itu, 90 orang menyertai Umno manakala 32 lagi MIC.

Bekas Pengerusi Tetap PKR Indera Mahkota Abdul Hamid Ibrahim berkata, beliau sendiri telah jemu dan muak dengan perjuangan yang ditunjukkan oleh parti berkenaan.

“Kebanyakan yang mengikuti saya keluar daripada PKR bukan kerana pujuk rayu parti komponen BN tetapi dengan kerelaan hati masing-masing berdasarkan apa yang telah dinilai oleh mereka sendiri,” katanya kepada pemberita.

Beliau sebelum itu mewakili kumpulan berkenaan menyerahkan borang untuk menganggotai parti komponen BN yang diterima oleh Ketua Umno Bahagian InderaMahkota Datuk Hazmi Yusof.

Sementara itu, Hazmi berkata, penyertaan anggota baru daripada PKR itu merupakan kali kedua dengan yang pertama adalah pada 25 Mac 2010

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.