Sumbangan untuk membiayai portal ini:
Maybank:
158088200693 PayPal: [email protected]

Sumbangan untuk membiayai portal ini: Maybank: 158088200693 PayPal: [email protected]

Kanak-kanak lelaki ditemukan maut terhidu asap kebakaran - pakdin.my

Kanak-kanak lelaki ditemukan maut terhidu asap kebakaran - pakdin.my

SEREMBAN — Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun ditemukan maut dalam timbunan baju di sebuah bilik dipercayai akibat lemas kerana terhidu asap selepas rumah didiaminya di Kampung Teluk Pelandok, Port Dickson dekat sini, musnah dalam kebakaran, pagi tadi.

Ketua Balai Bomba Teluk Kemang Mohd Kamal Mohd Timar berkata pihaknya bergegas ke lokasi kejadian sebaik menerima panggilan kecemasan daripada orang awam berhubung kejadian itu pada kira-kira pukul 11.52 pagi.

Menurutnya sejurus tiba di lokasi kejadian, pihaknya mendapati rumah jenis separuh kekal berstruktur batu-bata dianggarkan berkeluasan 30×50 kaki persegi itu telah 80 peratus terbakar.

“Ketika kejadian kami dimaklumkan ada enam orang dalam rumah termasuk mangsa iaitu ibu, datuk dan nenek serta dua lagi adik beradik mangsa, kelima-lima mereka berjaya menyelamatkan diri dan tidak perasan kanak-kanak berkenaan tiada bersama mereka ketika itu.

“Pada masa itu susulan api yang semakin marak, ia menyebabkan mereka tidak dapat masuk ke rumah untuk mencarinya,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Mohd Kamal berkata kebakaran berjaya dikawal pada kira-kira pukul 12.20 tengah hari dengan operasi pemadaman kebakaran ditamatkan pada 1.55 tengah hari, dan punca kejadian dan anggaran kerugian masih dalam siasatan.

Berkaitan

Mesti baca