Rakyat Malaysia sepatutnya berbangga – kekayaan Mahathir ke 30 daripada 36 pemimpin terkaya dunia - pakdin.my

US$45 billion (RM188 billion)!! WOW!

Saya rasa Mahathir lebih baik saman portal MSN Money ini yang imiliki oleh Microsoft, MSN ini cukup berpengaruh dan diedarkan secara meluas.

Secara peribadi, saya tidak begitu mempercayai artikel seperti ini kecuali ada bukti kukuh tetapi sejak Mahathir terus melemparkan tuduhan liar dan berulang kali berbohong bahawa anak-anaknya tidak pernah berniaga di Malaysia semasa dia menjadi PM walaupun terdapat catatan rasmi yang menunjukkan bahawa anak-anaknya mempunyai saham utama di sekurang-kurangnya 12 syarikat tersenarai ketika itu, saya akan terus mendedahkan supaya orang boleh menyoalnya!

- Advertisement -

Artwright, Dataprep, Opcom, Konsortium Nasional, Tongkah, Hospital Pantai, Phileo-Allied, Pelikan dan sebagainya…

Namun dia berpura-pura tidak melihat dan terus mengatakan bahawa anak-anaknya tidak pernah berniaga di Malaysia ketika dia menjadi Perdana Menteri!

Inilah pembohongan seterusnya pada dua minggu yang lalu yang ironisnya bertajuk “THE FIGHT AGAINST CORRUPTION
BACA sini:
https://www.facebook.com/TunDrMahathir/posts/427967392030460

3. I did not live a lavish life.
“Saya tidak menjalani kehidupan yang mewah.”

9. My children were not allowed to do business with the Government. They were not even allowed to be involved in politics. Certainly not to join UMNO. Most of the business they did when I was Prime Minister were in foreign countries. I did not want to be accused of nepotism.
“Anak-anak saya tidak dibenarkan berniaga dengan Kerajaan. Mereka bahkan tidak dibenarkan terlibat dalam politik. Tentunya untuk tidak menyertai UMNO. Sebahagian besar perniagaan yang mereka lakukan semasa saya menjadi Perdana Menteri adalah di negara-negara asing. Saya tidak mahu dituduh sebagai nepotisme.”

Dan inilah pembohongan yang sama tahun lalu.

“6. I did not even allow my children to do business in Malaysia, much less get Government contracts. They were not even given Government scholarships except Mirzan who got it before I became a member of Parliament in 1964. And Mirzan had to pay back 25%.’
“Saya bahkan tidak membenarkan anak-anak saya berniaga di Malaysia, apalagi mendapat kontrak Kerajaan. Mereka juga tidak diberi biasiswa Kerajaan kecuali Mirzan yang mendapatkannya sebelum saya menjadi anggota Parlimen pada tahun 1964. Dan Mirzan terpaksa membayar balik 25%.’ (Untuk rekod Mirzan dilahirkan dalam tahun 1959 dan pada tahun 1964 baru berusia 5 tahun)”
BACA sini:
https://twitter.com/chedetofficial/status/1275369434157215746

Dan sudah tentu, ada yang menjadi sumber kewangan Mahathir, Daim …..

Berikut adalah PENGAKUAN PERIBADI Daim pada 2 minggu yang lalu bahawa dia memiliki 14 bank di 14 negara.

Dalam suratnya, Daim kemudian meminta rakyat Malaysia memujinya kerana kejayaan beliau di seluruh dunia!

“ICB yang saya miliki beroperasi di lebih dari 14 negara di tiga benua dan berjaya disenaraikan di London. Saya menyahsenaraikan ketika menyedari bahawa saya sudah terlalu tua untuk melakukan globetrotting dan kerana tidak ada anak saya yang ingin mengambil alih.

Saya rasa beberapa pengiktirafan harus diberikan kepada rakyat Malaysia yang berjaya membawa bendera perniagaan Malaysia di sini dan di seluruh dunia. ”
4 Oktober 2021 Daim menyentuh ‘obsesi’ M’kini terhadapnya, dengan mengatakan akaun amanah luar pesisir adalah sah.
BACA sini:
https://www.malaysiakini.com/news/593920


Rakyat Malaysia sila perhatikan nombor 30 daripada 36 orang yang disenaraikan di sini.
30/36 SLIDES -Mahathir Mohamad: US$45 billion (£32bn)

Formerly the world’s oldest sitting prime minister, Malaysia’s Mahathir Mohamad had a long stint in power from 1981 to 2003, and then again between 2018 and February 2020. Via his proxy Tun Daim Zainuddin, the elderly leader, who is now 95, is said to have around $45 billion (£32bn) stashed away and is thought to have interests in 50 banks around the world.

Mantan perdana menteri tertua di dunia, Mahathir Mohamad berkuasa sejak 1981 hingga 2003, dan sekali lagi antara 2018 hingga Februari 2020. Melalui proksi Tun Daim Zainuddin, pemimpin tertua, yang kini berusia 95 tahun, dikatakan mempunyai sekitar $ 45 bilion (£ 32bn) yang tersimpan dan dianggap mempunyai kepentingan di 50 bank di seluruh dunia.

BACA sini:
https://www.msn.com/en-au/money/other/the-richest-world-leaders-who-ever-lived-ranked/ss-AAPC9Ea?li=BBU56Hl&viewall=false&fbclid=IwAR03D7WVl3_ZW4MAmmWxXVWpRKdoejYMkRHEDYwKCIpfMNdlOyqmi9X2OmU#image=30

UTAMANASIONALAMRakyat Malaysia sepatutnya berbangga - kekayaan Mahathir ke 30 daripada 36 pemimpin...

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium