Demi mengajak Jennie BLACKPINK dinner bersama, personaliti media sosial Filipina sewa papan iklan berharga RM123,000 - pakdin.my

Peminat BLACKPINK kecoh apabila mengetahui Christian Albert Gaza atau lebih dikenali sebagai Xian Gaza di media sosial telah mengajak Jennie BLACKPINK keluar bersama melalui papan iklan yang terletak berhampiran bangunan YG Entertainment.

Bangunan YG Entertainment merupakan bangunan syarikat agensi yang menaungi BLACKPINK.

Papan iklan tersebut menunjukkan gambar Xian Gaza dengan kapsyen yang bertulis “Kim Jennie Ruby Jane, bolehkah saya bawa awak keluar makan malam dan jadikan saya lelaki yang paling bahagia?” di dalam bahasa Inggeris dan Korea.

Xian juga berkongsi gambar papan iklan tersebut di dalam Facebook miliknya dimana dia meluahkan perasaan sukanya terhadap Jennie.

“Saya tidak tahu bagaimana hendak menghubunginya, jadi saya letakkan papan iklan di tengah-tengah bandar Korea Selatan.

“Saya berharap dia akan berkata ya,” tulis Xian di perkongsian Facebooknya.

Perkongsian Facebook Xian yang disertakan tanda pagar #JennieChristianDinnerDate itu telah meraih 90,000 tanda suka dan 26,000 perkongsian setakat ini.

Xian di dalam perkongsian berasingan di Facebook miliknya pula berkata, kos sewaan papan iklan tersebut berjumlah 1.5 juta peso Fillipina yang bersamaan lebih RM123,000.

Portal berita hiburan Korea, Allkpop melaporkan ini bukan kali pertama Xian melakukan perkara kontroversi sebegini.

Xian sebelum ini pernah mengajak pelakon wanita Filipina, Erich Gonzales untuk minum kopi bersama melalui papan iklan pada tahun 2017, tetapi ditolak oleh pelakon wanita tersebut.

Sumber: Allkpop

UTAMAGAYA HIDUPHIBURANDemi mengajak Jennie BLACKPINK dinner bersama, personaliti media sosial Filipina sewa papan...

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium