[Video] Kebakaran Flat Desa Belantik Jalan Sri Stulang - pakdin.my

Kebakaran Flat Desa Belantik melibatkan 2 tingkat yang terletak atas dan bawah. Api dan asap berkepul-kepul dari tingkat 4 dan 5. Keadaan sangat menggerunkan. Nasib baik tiada sesiapa yang cedera!

Kebakaran berlaku kira-kira jam 8 pagi tadi, di flat Desa Belantik yang terletak di Jalan Sri Stulang, Johor Bahru.

Difahamkan, kebakaran mula-mula bermula dari sebuah unit di tingkat 4 Blok B, dan kemudian merebak ke sebuah unit di tingkat 5 di tingkat atas.

Saya melihat api dan asap berkepul-kepul dari kedua-dua unit itu, dan keadaannya amat menakutkan.

Penduduk kawasan Flat Desa Belantik mengambil video dan menyiarkannya di media sosial termasuk Facebook. Ketika kejadian, penduduk berhampiran menjerit, dan selepas melihat kebakaran di unit tingkat empat, kelihatan juga objek jatuh dari tingkap ke tingkat bawah.

Selain itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Larkin, Johor Bahru kemudiannya mengeluarkan kenyataan menyatakan selepas pihak Bomba menerima laporan pada 8:24 pagi tadi, seramai 25 anggota bomba dan penyelamat telah dihantar ke lokasi kejadian bersama Bomba Tebrau.

Beliau berkata, apabila anggota bomba tiba di tempat kejadian, mereka mendapati terdapat kebakaran di tingkat empat dan lima Flat Desa Belantik, dengan 80% di unit di tingkat empat terbakar dan 15% di unit di tingkat lima terbakar. Kedua-dua unit yang terbakar adalah 830 kaki persegi.

Tiada kecederaan dilaporkan, dan pihak berkuasa masih menyiasat lebih lanjut punca kebakaran dan kerosakan Pasukan bomba menamatkan operasi pada 10:16 pagi.

UTAMABERITA Kebakaran Flat Desa Belantik Jalan Sri Stulang

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium