Remaja ditahan kerana membunuh gadis dengan melemaskannya kedalam kolam - pakdin.my

NAKHON RATCHASIMA: Dua remaja perempuan berusia 13 dan 15 tahun ditahan kerana didakwa membunuh seorang pelajar sekolah berusia 15 tahun dengan melemaskannya secara paksa di dalam kolam di daerah Bua Yai. Kejadian itu dilaporkan akibat rasa cemburu selepas mangsa rapat dengan teman lelaki salah seorang suspek.

Pol Kol Thatchaphon Songsaeng, ketua balai polis Bua Yai, dan pegawai menjalankan lakonan semula jenayah di kolam Bueng Hua Yai pada hari Sabtu 30 September 2023 dengan kedua-dua suspek, yang namanya dirahsiakan). Penduduk yang marah berkumpul di tempat kejadian untuk mengutuk mereka.

Penahanan itu diakukan pada Jumaat (29/9/2023) selepas polis meneliti rakaman kamera litar tertutup, menunjukkan kedua-dua suspek tiba di rumah mangsa di Bua Yai dengan motosikal pada petang Rabu. Mereka kemudian membawa gadis itu ke kolam, di mana mayatnya ditemui terapung pada pagi Khamis (28/9/2023).

Menurut siasatan polis, dua remaja perempuan terbabit bergaduh dengan mangsa, yang merupakan pelajar Mathayom Suksa 3 (Darjah 9) di sebuah sekolah di Bua Yai, sebaik mengetahui dia rapat dengan salah seorang teman lelaki suspek. Perbalahan semakin memuncak, menyebabkan suspek melemaskannya secara paksa di dalam kolam, menyebabkan kematiannya akibat sesak nafas.

Ibu mangsa yang menangis dan saudara mara mengadakan upacara ritual di tempat kejadian untuk memohon rohnya pulang ke rumah, mengikut kepercayaan tempatan.

Pakar psikologi akan dipanggil polis untuk bersama-sama menyoal suspek remaja itu dalam beberapa hari lagi.

BACA juga:

Polis membawa kedua-dua suspek ke kolam Bueng Bua Yai di daerah Bua Yai, Nakhon Ratchasima, di mana gadis berusia 15 tahun itu ditemui mati selepas dilemaskan secara paksa di dalam air oleh dua remaja perempuan.
Polis membawa kedua-dua suspek ke kolam Bueng Bua Yai di daerah Bua Yai, Nakhon Ratchasima, di mana gadis berusia 15 tahun itu ditemui mati selepas dilemaskan secara paksa di dalam air oleh dua remaja perempuan.
UTAMADUNIARemaja ditahan kerana membunuh gadis dengan melemaskannya kedalam kolam

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium