Loading...
Home / :: BLOG :: / 1MDB: Guan Eng telah membuktikan Arul Kanda betul
1MDB: Guan Eng telah membuktikan Arul Kanda betul

1MDB: Guan Eng telah membuktikan Arul Kanda betul

#FaktaBukanAuta #MahathirBapaMalapetaka #MahathirBonekaDap #RinduZamanNajib #MalaysiaMemilih #MalaysiaBaru #LimGuanEngRasuah #MahathirPenyamunForex

Lim Guan Eng berkata bahawa RM3 bilion telah dicuri dari TRX untuk membayar hutang 1MDB.

Beliau juga mengatakan bahawa kerajaan kini perlu menyelamatkan TRX dengan tambahan RM2.8 bilion untuk menyelesaikan projek yang kemudiannya akan mendapat keuntungan kerana ia akan menjana sekurang-kurangnya RM7.6 bilion dalam jualan.

Hanya orang yang ‘uneducated’ dan mereka yang tidak mempunyai akal logik akan mempercayai Menteri Kewangan kerana dia sebenarnya sedang mempolitikkan untuk menyesatkan rakyat.

Adalah penting bahawa semua orang tahu bahawa projek TRX adalah 100% milik 1MDB dan 1MDB adalah 100% dimiliki oleh Kementerian Kewangan. Mari kita melihat secara jelas..

Seperti kira semua maklum, semua dana 1MDB adalah dari pinjaman. Ini termasuk dana yang digunakan untuk membangunkan projek TRX. Apabila anda meminjam dana, sudah tentu anda perlu membayar pinjaman – inilah yang dilakukan oleh 1MDB.

Apa yang salah dengan itu? Itulah cara setiap pemaju hartanah lakukan apabila mereka meminjam dari bank untuk membangunkan projek. Mereka masih perlu membayar pinjaman dalam masa fasa pembangunan projek.

Apabila projek selesai, pemaju kemudiannya akan membuat keuntungan yang akan meliputi semua kos termasuk kos untuk membayar pinjaman.

Inilah yang dikatakan Guan Eng apabila beliau berkata projek TRX akhirnya akan menghasilkan keuntungan.

Bagaimana pula ia boleh dipanggil ‘bail-out’ apabila pada akhirnya, anda akan mendapat keuntungan – terutamanya kerana anda adalah pemilik projek itu 100%.

Adakah anda mengatakan bahawa anda ‘bail-out’ diri sendiri dan anda juga boleh membuat keuntungan?

Apa yang di perkatakan oleh Guan Eng bahawa kita akan membuat keuntungan dari TRX pada dasarnya membuktikan bahawa Arul Kanda tidak berbohong apabila dia berkata 1MDB boleh mengawal hutangnya sendiri dan masih mampu membuat keuntungan dari masa ke masa.

Jadi, tidak semua RM30 bilion lesap, Masih ada projek Bandar Malaysia yang lebih besar yang bernilai sekurang-kurangnya RM20 bilion serta hartanah bernilain bilion Ringgit tanah ayer hitam dan Pulau Indah. Secara keseluruhan, hutang semasa 1MDB akan dilindungi sepenuhnya oleh semua jualan aset yang bernilai ini.

Ini sekali lagi membuktikan bahawa ‘lumping’ dalam semua liabiliti luar jangka yang juga termasuk pinjaman 1MDB untuk menjadikan angka hutang negara RM1 trilion adalah tipu!

Tolonglah … Pelabur asing boleh melihat ini walaupun berjuta-juta rakyat biasa Malaysia tidak boleh. Itulah sebabnya mereka terus membawa keluar wang dari Malaysia setiap hari kerana mereka tahu menteri kewangan lebih suka menakut-nakutkan rakyat dan bermain politik dalam semua kenyataannya bukannya menguruskan kewangan negara dan memberikan keyakinan kepada para pelabur.

Sumber: The Phantom Of The Pakatan Opera

http://pakdin.my/tag/1MDB
http://pakdin.my/tag/hutang-negara
http://pakdin.my/tag/trx
http://pakdin.my/tag/kementerian-kewangan
http://pakdin.my/tag/lim-guan-eng

Loading...
(Visited 45 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

158 comments

  1. Naeem Daniyal Alaydrus

    Aku da lama paham 1mdb ni dia pinjam dana mof beli aset….so sampai masa dia jual aset dia balik sambil bayar pinjaman serta surplus profit…kalau tgk kat ledger acc mmgla nampak liabiliti tu…dia goreng benda liabiliti tu park kat acc mof..so uneducated macai percaya malaysia nak bankrupt..padahal 1mdb trade aset core business dia

  2. Ishak Husna

    Aku x phm… Tapi aku buat² paham…. Kikiki

  3. Abd Mutalib

    Apa yang betul?????duit TRX 3BILION bayar hutang 1MDB ka.???

  4. Abd Mutalib

    Bodoh…habis 1mdb x dapat bayar hutang tu berniaga apa niaga hutang berbilion x leh bayar.lagi satu TRX siapa yg punya ya

  5. Al Reza

    Abd Mutalib ko tu yg tak betul, hutang dlm jangka masa panjang,aset lebih pada hutang la ,setakat harini hutang 1MDB 30bil aset 41,billion,kalau jual semua aset tu utk bayar hutang 1mdb tetap untung 11bil,sekarang mof dah pegang aset 1mdb jual la semua apasal taknak jual.trx sekarang ni MOF punya sebab semua aset 1mdb MOF pegang.mulia group buat jv dgn MOf sekarang ni utk siapkan projek trx tu.kalau tak untung guan eng tak suruh la projek ni diteruskan sebab untung dekat 7bil jika start jual property dlm trx ni

  6. Naeem Daniyal Alaydrus

    Abd Mutalib dia bukan x bole bayar bro…dia pinjam duit dan beli aset….aset tu park kat mof…tu yg dlm ledger tulis liabiliti bukan hutang..term dia lain…aset tu bila jual cover bayar hutang dan surplus profit…maksudnya dengan hutang memiliki aset..sama konsep mcm temasik holdinga singapore tu..maaf kalau aku silap…huhu…

  7. Al Reza

    Dia bayar 3bil pun bila projek siap tetap untung 7bil bro.

  8. Anuar Mohammad

    Duit 1mdb setiap kuar masuk di kawal oleh mof,maksud nye,1mdb pinjam kt mof utk projek trx,kemudian 1mdb byr blk ke mof dgn faedah nye skali bila projek trx tgh berjalan,jd setiap sen yg pelabur asing byr,akan masuk ke mof dulu,kemudian baru bg keuntungan nye ke 1mdb,dlm masa yg sama,mof pn akan dpt keuntungan nye jgk ats setiap projek 1mdb termasuk la projek trx..jd 100% pegangan saham tu jd milik mof,1mdb tugas nye lebih kurang mcm cari pelabur asing,tu yg LGE nmpk projek trx ni dpt bg keuntungan kt mof,sbb tu la die nk terus kn gan suntikan dana..30billion tu bkn utk projek trx je,tp utk projek2 yg lain,sedangkn projek trx je dpt bg keuntungan berlipat ganda,klau di campur kn gan projek lain,mgkn akan dpt lebih lg hasil nye dr jumlah pinjaman tu..saham 1mdb tu bkn utk perseorangan,tp saham utk rakyat malaysia,contoh mcm subsidi utk kos rawatan hospital,bg bagun kn fasiliti utk rakyat,& mgkn dpt menambah nilai dividen dlm kwsp,asb atau lain2 keperluan & saham yg di kawal oleh mof.. org nk bli rumah sndri pn wat pinjaman bank,bila peminjam byr asuran rumah,bank akan dpt faedah nye,dlm masa yg sama,tuan rumah tu pulak sewa kn rumah pd org lain(pelabur asing),jd bank dpt untung,tuan rumah pn dpt untung jgk..

  9. Zalisya Amanda

    Anuar Mohammad kan..najib mmg bijak❤️

  10. Zalisya Amanda

    Aduh dia nie x paham2 ke..nak kata sekolah aku rasa rakyat malaysia semua sekolah..tapi x tahu lah kalau yg jenis susah nak masuk nie…

  11. Anuar Mohammad

    Zalisya Amanda dulu pn aku xbrape phm,tp bila byk membaca,baru la tau mcm mne jln kerja nye,mgkn byk lg pekara yg org xphm,sama la mcm aku,byk jgk lg bnde yg aku kurang phm,tp aku baca & kaji dulu sblm nk wat pape tuduhan,bkn nye buat tuduhan smpai org tu melingkup,pastu baru nk kaji,bila bnde tu kte yg salah,kn xpsl2 dpt malu sndri..tu yg xpsl2 trus pusing cite lain..

  12. Kang Dayatt

    Mmg bangang yg jenis x phm2 ni
    .dh tu bodo pulk.. main dgr org ckp..

  13. Asyraff Takashi Onizuka

    Sebenarnya 1mdb ni senang je nak paham…tapi ramai yg tak paham sebab diputar belitkan PH….bila dah jadi kerajaan…teruskan apa yg kerajaan lama buat…hanya tukar nama…apa yg kerajaan lama buat sebenarnya bagus untuk negara…

  14. Ezrin Suhaimi

    Ni jenis golongan bahlol acah2 pakar ekonomi. Dia rasa dia bijak tapi dia tak sedar org pandang dia bangang. Jadi dia berterusan acah2 bijak sedangkan dia bangang. Kerna itu juga dia hanya layak utk ph, sbb dia bangang.

  15. Asyraff Takashi Onizuka

    Susah betul nak Paham pemikiran geng Gomeng nie…

  16. Zack Red Sniper Zack

    Caibi otak jd tepu pasal percaya bulat2 menteri badut dye cakap..cari fakta dah jumpa kasi rebus..pastu airnye buat minum,kot otak tu baru boley mikir

  17. Zailan Amir

    Abd Mutalib lge bangang tu je yang kata 1mdb tak boleh bayar. 1mdb memang ada hutang macam company lain tapi dia tak rugi. 1mdb boleh je guna duit kwsp, kwap atau pnb. Tapi sebab investment 1mdb pulangan dia jangka panjang nanti ahli kwsp, kwap atau ASB dapat dividen rendah. Sebab tu 1mdb pinjam duit bank beli aset. Kalau madey kutty karipuley, gerenti dia guna duit kwsp, kwap dan pnb untuk bail out mas dll. Sebab tu masa 22 tahun madey kutty karipuley jadi PM diktator, ahli kwsp, kwap dan ASB dapat dividen rendah

  18. Zailan Amir

    Zalisya Amanda orang macam ni di katakan pahlawan sebab belajar slow nak tangkap dapat nombor 1 dari belakang atau corot. Bodoh yang tak ada harapan dapat diajar

  19. Johadi Borhan

    Pandai mcm burung tiong: cakap benda yg sama jer.. sebenornya …

  20. Ed Muchyat

    Cmni laaa admin aku bg sikit idea, ape Kate ko team block Pembangkang buat video ringkas, Pasat Penuh informasi pasal top2 case… Bia laaa ade episode2 pom, Macam rafizi Buat, so Rashid Buat… Tulis2 ni aku pom pening,

    SisBaruSedar

  21. Elyanei Natasha Abdull Hamid

    Naeem Daniyal Alaydrus korang x pyh nk explain lebih Kat abd mutalib
    Dia tuh kn org ph…
    Phm2 ler…

  22. Din Ariffin

    Tapi kan2 awat ada dana 1mdb masuk poket najib/rosmah???

  23. Mohd Fahmy

    Najib memang bijak…tapi dah rakyatnya bodoh nak buat mcm mana…baru duduk kat bandar n reti pakai google dah perasan diri tu bijak pandai…meluat aku dengan anak2 muda…tak sedar diri tu bodoh pastu bila dah silap undi mula senyap menyepi…menyusahkan orang

  24. Umi Sarimah

    Din Ariffin nampak dgn saksi duit masuk poket DSN & DSR ker..klu x..jgn dngar fitnah..subahat dosa mulut telinga jer..tambah dosa yg dh sedia ada..fikir dulu jgn terus menuduh..akhlak xbaik tu..

  25. Hussin Kamdol

    Apek tu inagat dia tengah urus kedai runcit kut…

  26. Ayah Amat

    kesimpulannya … anak2 muda yg percaya isu yg dimainkan terutama 1mdb, gst, kos sara hidup memingkat, adalah ank2 muda yg bengap walaupun ada kelulusan dr menara gading…
    kesiannya mak bapak diorg …!

  27. Naeem Daniyal Alaydrus

    Elyanei Natasha Abdull Hamid xkira la dia org ph ke bangla ke nepal ke…aku org pas dan aku pon x suka umno sejak zaman mader lagi…najib kena tempiasla hahah tapi benda operasi betul wat pe nak bangkang….sbb aku tahu 1mdb investment company….

  28. Ian

    malang betui ada menteri kewangan bangang mcm nih..kalao jepon dah lama dia bunuh diri..

  29. Azlan Shah Mohd Kassim

    Anuar Mohammad bila x faham tu yg pangkah PH kan… ?????

  30. Unta Saudagar Unta

    AKU LIHAT TAK DAK APA KERJA DAN PEMBAHARUAN YG DIBUAT LAGI NI

  31. Sypudin Ramli

    Apabila Asset dijual utk membayar pinjaman dan sebagainya…Asset (tanah) berharga akan berkurang…dan mesti dikatakan pulangan nya adalah Asset seperti TRX Building ,power plant etc….adakah ada keuntungan…bertanya?

  32. Omar Ahmad

    Mahathir selama ni mmg kaki klentong
    A true Klentongkrap. Macai PH kenatongkurap. Walau dah kena klentong sekali lagi harap DSAI segera buat sesuatu utk pulih keadaan.

  33. Azlan Hassan

    Org yg nama Abd Mutalib ni mmg bodoh ke mcm mana.. ada info baca terus percaya.. ni la salah sorang cai PH uneducated

  34. Sypudin Ramli

    Ya mesti PEMBANGKANG akan kata ada untung,akhirnya meh kita minta LAPURAN AUDIT BERAKHIR 31 DIS 2017 1 MDB disiarkan

  35. Shadi Dino

    Mana pakar ekonomi PHitnah ni….aku nak nengok jugak mereka berdebat hal ni…. Abd Mutalib …panggil la geng2 ko yg pakar ekonomi…..jgn melalak xtentu pasal

  36. Alias Yusof

    urus kedai kopi hailam.boleh laaaa.

  37. Zamri Mohamad

    Hahaha….. Kita kena kencing lagi….. Fitnah lebih dipercayai dri fakta

  38. Mohamad Amindin Noordin

    Condition Nak Jadi Caibi2 PH Ni Memang Nk Kena Bodoh And “UNEDUCATED” Ye Or Jadi Penjilat Kutty ? ??

  39. Shamsul Zamri

    Yg nie aku setuju.. caibi2 ph.. mane nak baca.. si sepet n madey ckp apa..main angguk ja..

  40. Che Noran Mohd Jelas

    LGE = Laknatullah specie in the purest sense.
    Quick on the draw – with the blanks from his head ?

  41. Mat Jan

    baru depa nak buka mata..dulu semua depa kata rugi

  42. Amir Shakri

    Sttment yg mnyesatkn rkyat..ini smua politik

  43. Fifi Along

    Mak aiii!! Ada orang tak faham?? Biar betul?? Kesiannya… hmm.. kiranya puak x faham ni majority la skrg kat malaysia ni kan? Patutla BN kalah..?

  44. Hakimie Mahmood

    Betul boss…buat infografik…rakyat malaysia kan maleh membaca tau telan fitnah jek…

  45. Fifi Along

    Sokong!!! Dorg tak minat membaca.

  46. Hasni Husin

    Ada kelulusan menara gading x mestinya pandai berfikir logik dan membuat perbandingan.

  47. Fifi Along

    Ada org tak paham 1MDB… siapa supplier kismis bijak? Tolong share dan tag pada yg tak paham

  48. Hasni Husin

    Nmpk klakarkn dulu Bkn main itulah inilah ini kalilah tp bila dah jd kerajaan ini tukar nama tu,tu tukar nama ni,ni sambung ni stop dulu, ni batal,x batal….caca merba je tgk…tp kat geng mereka trus x nampak buat buta

  49. Hasni Husin

    Block2 tu kerja rafizi sotong…rafizi sotong melukut ditepian gantang je suka block2 org.skrg dah diam membisu, nampak sgt kleptorasi dn bias ..info grahpic bleh brief je…nak detail masih perlu tulis panjang…..sbb tu dulu pm ke4(pm ke7, pm boneka,org lain) dia suruh membaca….lgpun membaca tu jambatan ilmu….

  50. Farisya Rizqy Halim

    tak semua orang faham macam kita kat komen ni.tu senang2 je lge tu nak memanipulasikan fakta.malam tadi bila lge kuar kat tv pasal hal ni aku naik mnyampah .macam semua orang bodoh di buatnya.ala biasa yang banyak buduhnya budak2 hingusan tunjuk pandai bodoh sombong tu senang je percaya negara nak bangkrap.sekarang bila ph pegang kerajaan negara betul2 seperti nak bangkrap..tun tu bijak dalam hal mcm ni dia tahu ramai yg sudah tahu perangai dia agenda dia.tu nak suruh budak2 wechat turun mgundi.kalau budak wechat yg suka mbawang xtentu pasal senang je di perbodohkan.rasa lah ko rang nanti bila mak bapak korang mgadu dividen kwsp tahun ni kecil dari tahun2 sebelumnya

  51. Siti Sarah Idris

    saya hairan kenapa projek G TO G dikatakan mencuri, 1MDB anak syarikat Kerajaan, di gunakan utk pembangunan kerajaan untuk rakyat…

  52. Hasni Husin

    Rindu kat sotong rafizi ke….hahaha… yelah sblm pru rajin sotong tu buat video…skrg dah xde…barangkali dah jadi sotong kering

  53. Shadi Dino

    Aku dengar sotong tu dh di salai…jadi sotong kering

  54. Sha Bacca

    #ApekTakTauKira #theNationrunByidiots #InilahPH #PHfullOfShit

  55. Mohd Izzat

    Tu blm kalau pengundi umur 18 tahun lulus lg tu..lg byk macai dorg dpt nti..

  56. Gir Rizalo

    Nnti lepas skolah dh bole ngundi umo 18..lgi senang kuty nk kencing kiki

  57. Zasillah Ariffin

    Yg sebenarnya menteri kewangan baru ni bodo.

  58. Hamidah Mohd

    1MDB perniagaan buluh kasap APA PUN TARAK. Mangkuk Al hayuni

  59. Nur Kasih Abadi

    Macai ph bodoh memang tak dinafikan lagi…kebodohan yg sgt nyata

  60. Abu Bakar Shari

    Mereka tidak bodoh sebenarnya tetapi mereka terlebih pandai make jadi lah Jahil Muraqab..

  61. Nur Kasih Abadi

    Tu la tu..skrg madey buat umur 18 dh boleh mengundi… sbb budak2 senang madey nk klentong

  62. Hasnifarina Hassan

    Dr dulu ckp 1mdb ni bnda plg simple nk paham mcm beli rmh yg xsiap lg. Dh strt byr bnk tp rmh xde lg. Yg uneducated ni ingt mcm beli keta kot. Tggula bila dh siap projek ni n bjaya. Apa plk kerajaan skrg nk ckp. Aku rs msti nk tukar nama kot. Sbb nmpk sgt legasi DSN.

  63. Abdul Rashid

    LGE lahanat..tu pasal muka selamber jer.

  64. Abd Mutalib

    Macai tulis banyak2 punya x ada info apanya.ramai gler macai meroyan.huhuhuhu

  65. Abd Mutalib

    Mana macai tahu TRX ni untung?ruang pejabat kat k.l belambak kosong.nak sewa space kat TRX ni berapa agaknya.dari sewa kat TRX bagi sewa kat menara petronas.hahhahaha

  66. Alex Erick

    Din Ariffin…maaf la menyampuk sikit, kalo rase2nye betul kamu tau yg dana 1MDB masuk dlm poket najib /rosmah, ape kate kamu g report kat SPRM…
    #SPRM
    #PDRM
    ni ade sorg saksi lg yg tau pasal dana 1mdb…

  67. AguEss BaguEss

    Abd Mutalib rasanya kau x educated ni.. kan… kau bodohkan diri sendiri erkkk.. hahha janganlah bodohkan diri sendiri.. kasian maruah awak kat sini.. malu weey.. gi lagi kaji dan baca tentang dunia investasi ni.. jangan asyik nak hadam kata2 kapir Lim Goin End ni..nanti kau pun terbawa virus dia..

  68. Jie Gee

    Al Reza biarkn Abd Mutalib tu..die kn lebih pandai???

  69. Nabila Firas

    Apa pun jgn sik nk piki nk free mmg xde yg free nk mati pn kne baya

  70. AguEss BaguEss

    Dah banyak dah sejak sebelum PRU14 lagi tapi hati hitam tiap kali ada video tajuk anti PH keluar terus bane.. x nak buka langsung.. tapi apapun baguslah kalau dah start buka mata tuh.. bagus..

  71. Sharifah Ariffin

    adakh guan eng ni trbodoh skli. dkm bnyk2 mnteri ?

  72. Ezrin Suhaimi

    Macai bn VS mahacai ph VS pencacai pas

  73. Zain Azman

    Bodoh betul abd mutalib ni. Kan malam tadi guan eng komunis tu cakap ada untung.. tu pasal projek tu di teruskan

  74. Johari Darus

    Ini lah saiko PH pada cai2nya… 1MDB…di saiko dgn DSN curi, sakau, samun duit RAKYAT kononnya…..cai2 muda tak tau apa? GST? Apa yg cai2 muda tau, walaupun sudah diterangkan, UNTUK MEMERANGKAP TOKEY2 BESAR DARI LARI MEMBAYAR CUKAI!!!! Masih caya pada fitnah dab hasutan….allahuakbar..

  75. Rozieta Ithnin

    Zain Azman dia bkn bodoh tpi hati dia dah buta

  76. Asyraff Takashi Onizuka

    tau takpa bos…bila kita persoalkan…memacam yang keluor dari mulut deme…

  77. Zack Mahmud

    Kita patut desak dap lepas jawatan mof..kerana org cina tak pandai urus ekonomi..byk company cina tidak menunjukkan ekonomi mereka baik..

  78. Asyraff Takashi Onizuka

    LGE tak bodoh…dia pandai sebab dapat bodohkan rakyat…

  79. Zaizul Helmi Hj Azelan

    Nama pun investment keluar duit dulu..untung belipat kali ganda kemudian hari. Bongok lah kerajaan masih tolong bayar hutang kalau tarak untung nanti. Chet

  80. Razman Ramli

    Uneducated je bodo percaya ph ni….tak paham ekonomi…

  81. Shamsul Az

    Kesimpulannya, ramai bukan ahli perniagaan. Sbb tu komen mcm2….

  82. Normaliza Mat Drus Liza

    Dewi Melati Mohd Arop
    Rozita Labak
    Hartini Karim

  83. Pasla Pasla Pasla

    org bn dh lama paham..yg x pahan penyokong melayu ph…

  84. Qy Ryel

    Ni Bodo dah tak boleh d ajar dah… Sampai bila bila pon Bodo…

  85. Tun Teja Liza

    Memang banggang orang orang ph ni..

  86. Connan Kedah

    gun eng bayak tau itu ada butul. tapi bn punya pasai mesti cakap tatak butul…looooo….laaanciaaauuu LGE.

  87. Mohd Fuad Mohd Nor

    yg best 1mdb ni bagi modal terbit filem lucah…patut kita rasa bangga..

  88. Hamzah Sudin

    Hahahaha aku nak tengok janji peluang kerja 1 juta tu jea, sbb rata2 yg sokong ph nie masih mengganggur. Klau stakat peluang kerja cop sawit kuar dr menara gading xyah citerla, tmbh ptpn kne bayar lagi.

  89. Hamzah Sudin

    Hahahah xpe TUN lulusan Dr sedangkan DSN ahli ekonomi kan beza pendidikan. MRT n HSR last2 tangguh dari batal. Baru sedar byak kebaikkkan utk negara. TRx dtruskan tpi xnak ngaku.

  90. Hamzah Sudin

    Memang pelik dh di pilih jadi menteri kerajaan buatla kerja nie asyik cari salah DSN, hari2 ckp benda yang sama MOF bukan pdrm xyah sibukla buat kerja cmne nak bangunkan ekonomi negara nak byakkan peluang pekerjaan nak bawak masuk pelabur buktikan anda layak di beri jawatam MOF.

  91. Ismail Al-Bakhtir

    Orang-orang munafik saja yg mengatakan tokong ini pakar kewangan tetapi , tokong ini pakar penipu sedangkan ahli-ahli partinya ditipu

  92. Rafiq Sidek

    Menteri kewangan terbodoh dlm dunia…dia buat 1mdb tu mcm syarikat swasta je….pdhal milik kementerian kewangan….

  93. Rafiq Sidek

    Yg uneducated je biasanya malas mbaca…sorry to say…hahah

  94. Ayah Amat

    En Hamzah Sudin … dapat ke, klau dah banyak projek yg ada hubungkait dgn kejuruteraan pun ditunda, entah2 dibatalkan …

  95. Rafiq Sidek

    Betul tu bro…benda simple psl bisnes 1mdb tp pH je yg uneducated buat2 x fhm…

  96. Putraacho Acho

    Wung wung wunggggg….auonggggggg:

  97. Joe Hasrin Newsted Musa

    Kono koncing den…. Basah kuyup lonjun banjir… Hancing poring… Bertabahlah… 5 tahun lg stteadyyyy yeaaahooooooo

  98. Hartini Karim

    Bila di majukan mesti lah ada pembeli…bukan menjual aset…tapi jual apa yg dibangunkan…mcm bangunan…mesti lah ada keuntungan…TRX pula dikawasan yg strategik mesti ada pembeli…dgn duit tu lah pulak bayar hutang…buta betul penyokong kere..jaan niih!

  99. Fikr Hamdi

    Kikiki.mana nk letak muka..kikoki

  100. Zanbari Ahmad

    Harga ikan kembung dijangka naik sebyk RM29/kg. Saranan kerajaan makan tomato

  101. ZaCk Rock Lejendz

    Idea bdk tadika ke nk lukis2 ni?nk pkai tanah liat skali ke x?ke nk pkai lego???kah3..

  102. Al Ezuan

    yg sokong PH sume acah2 bijak pandai..

  103. Asyraff Takashi Onizuka

    Al Ezuan Tau xpe bos…sedang kan benak…

  104. Aleff Erynna

    Hamzah Sudin mmg pun banyak penganggur..klu tgk komen2 bdk PH lagi banyak sb xda keje asyik duk maki hamun je..sdgkan dah silap memilih kerja smpai skrg pun tarak masyukk

  105. Azmi Naz

    Ayah amat silap eja tu,bkn menara gading,menara guling.

  106. Ahmad Nizam Zakaria

    Mmg untung tp tiris masuk kantung sendiri byk sgt.

  107. Ujang Lengcai

    Abd mutalib dh meninggal dino overdos kena kencing hahaha

  108. Ujang Lengcai

    Abd mutalib2 simpan sikit bahalol tu tokong kau sendiri ckp blh untung pun kau x tau baru keluar dr gua ke

  109. Ujang Lengcai

    Repot lh kat sprm kau jd saksi utama sb kau tau kn ape macam berani x jd saksi

  110. Abd Mutalib

    Untng sikit pun oklah…dapatlah cover hutang 1MDB tu .hahabaab…

  111. Herit Herit

    ya Allah, kau selamatkan lah org2 Islam yg teranaya dan sengsara.

  112. Abdul Rahman Painoh

    Ujang Lengcai mana nak buat, persepsi je lebih tu. Akhir sekali berhuhu jelah sebab takde hujah fakta, semuanya PHitnah. Tak gitu? Hahaha XD

  113. Mohaidin Hashim

    Kalau mdb projek yg boleh menjana pendapatan yg mengungtungkan kenapa kjaan tekankan kehidupan rakyat dgn mengenakan gst.

  114. Epie Arjuna

    Semua dh tahu, tpi disebabkan Fitnah Segala2nya dilemparkan oleh DSN dan barisan kerajaan.. Walaupun ade yg salah dan silap, tpi Fakta tetap fakta bkn auta yg diputar belit oleh fitnah.. Itulah salah satu siulan Fitnah Dajjal..

  115. Haizul

    dah xbole buat pape bro..klu nk ubah pn kene la tuggu election 15. skrg ni hadap aje la

  116. Nizam Bin Tahir Cheetat

    Kan dah kata ….hmmm bodoh puak ph ni…kat ni semua baca mula terlopong

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...