250 ahli PKR masuk UMNO

Seramai 250 ahli PKR di kawasan DUN Pelabuhan Klang mengumumkan menyertai UMNO hari ini susulan berasa tidak dihargai oleh pimpinan parti.

Kumpulan berkenaan yang diketuai bekas Naib Ketua Cabang PKR Klang, Mohd Fuzi Abd Ranee menyerahkan borang keahlian kepada Ketua UMNO Bahagian Klang, Datuk Nasaruddin M Zin.

Fuzi mendakwa pihaknya sentiasa memberi tumpuan melakukan pelbagai kerja untuk jentera parti di peringkat akar umbi, namun terpaksa berhadapan pelbagai kerenah birokrasi parti.

“Kami juga terpaksa menggunakan dana sendiri dengan meminjam daripada mereka yang berniaga, semata-mata untuk membantu parti memenangi pilihan raya,” katanya dipetik.

Sementara itu, bekas Ketua Pemuda PKR Ranting Kampung Pendamar, Mohd Zaki Shamsuddin, berkata beliau sudah tawar hati dengan parti itu kerana segala usaha sejak 2008 dianggap sia-sia.

“Kita sudah tiada jiwa lagi untuk membantu PKR, bila ADUN yang dipilih pada 2008 buat masalah, tapi semasa itu, kita boleh terima lagi.

“Tetapi selepas Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim isytihar jadi ADUN Bebas, kita sudah nekad untuk keluar parti,” katanya.

54 KOMEN

  1. Alhamdulillah.syukur pada Allah.berikan kekuatan kpd UMNO dan barisan nasional utk terus berjuang untuk rakyat,agama dan negara.juga diberi kekuatan untuk menangkis segala fitnah yg berleluasa yg dilakukan oleh ph dan macainya.Ya Robb..ditunjukilah mereka jalan yg benar..dan dihancurkanlah kekuatan musuh2 islam, munafik dan fasiq..yang ingin merosakkan pemerintahan islam yang telah tersedia berkatMu..di tanahair islam kami ini..Ya Allah dan dilindungilah kami dari bala yang telah Engkau tetapkan Ya Allah. Dan dilindungilah Perdana Menteri kami dari fitnah hati2 orang2 musyrik,munafiq dan fasiq. Dan dibalikkanlah fitnah dan kutukan itu kepada yang memberinya dan semoga hati2 yang dungu itu insaf Ya Allah..aamiin..Ya Allah..aamiin..