Bot Karam Batang Lassa: Satu Mayat mangsa dijumpai jam 5 petang. - pakdin.my

Bangkai bot karam yang mengorbankan lapan penduduk dikeluarkan pada Operasi Mencari dan Menyelamat (SAR) lapan penduduk kampung yang hilang apabila bot panjang yang mereka naiki terbalik di Batang Lassa dekat Kampung Kut di Daro, kira-kira 150 kilometer dari sini pada Sabtu. Kira-kira 100 pegawai dan anggota Bomba dan Penyelamat dari Mukah, Sungai Merah dan Sibu terlibat dalam operasi itu. Operasi turut disertai pegawai dan anggota Jabatan Pertahanan Awam, polis, Ikatan Relawan Rakyat, Lembaga Sungai Sarawak dan penduduk tempatan.
Bangkai bot karam yang mengorbankan lapan penduduk dikeluarkan pada Operasi Mencari dan Menyelamat (SAR) lapan penduduk kampung yang hilang apabila bot panjang yang mereka naiki terbalik di Batang Lassa dekat Kampung Kut di Daro, kira-kira 150 kilometer dari sini pada Sabtu. Kira-kira 100 pegawai dan anggota Bomba dan Penyelamat dari Mukah, Sungai Merah dan Sibu terlibat dalam operasi itu.
Operasi turut disertai pegawai dan anggota Jabatan Pertahanan Awam, polis, Ikatan Relawan Rakyat, Lembaga Sungai Sarawak dan penduduk tempatan.

DARO: Mayat mangsa kelima hari ini dijumpai pada kira-kira jam 5.30 petang tadi.

Mayat Abu Bakar Mahli, 62, dijumpai penduduk kampung yang turut membantu gerakan mencari dan menyelamat.

Dengan penemuan ini lima mayat ditemui hari ini dan 1 semalam menjadikan enam daripada mangsa ditemui lemas. Dua masih lagi hilang.

Usaha mencari dan menyelamat dua lagi mangsa diteruskan.

UTAMABot Karam Batang Lassa: Satu Mayat mangsa dijumpai jam 5 petang.

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium