Sumbangan untuk membiayai portal ini:
Maybank:
158088200693 PayPal: [email protected]

Sumbangan untuk membiayai portal ini: Maybank: 158088200693 PayPal: [email protected]

Pesawat EasyJet Mendarat Cemas, Penumpang Amuk Kerana Sandwich - pakdin.my

Pesawat EasyJet Mendarat Cemas, Penumpang Amuk Kerana Sandwich - pakdin.my

pesawat-easyjet

SEBUAH pesawat EasyJet membuat pendaratan cemas selepas seorang penumpang bertindak menumbuk pramugari kerana berang menunggu lama bagi mendapatkan hidangan sandwichnya.

Portal berita DailyMail melaporkan bahawa seorang saksi berkata, penumpang berkenaan menjerit: “Saya telah menunggu berjam-jam. Saya lapar.” dan kemudiannya menyerang kru kabin itu.

Insiden tersebut berlaku dalam penerbangan EasyJet dari Geneva ke Pristina di Kosovo pada petang Selasa (waktu Malaysia).

Seorang saksi yang duduk berhampiran lelaki berang itu, berkata: “Dia menjerit kepada pramugari, kemudiannya berdiri dan menumbuk pramugari itu.

“Pramugari itu kemudiannya terjatuh ke lantai dan lelaki itu terus memukulnya.”

Beberapa penumpang bertindak menahan lelaki amuk itu, manakala juruterbang terpaksa melencongkan penerbangannya ke lapangan terbang Fumincino di Rom, Itali atas sebab keselamatan.

Pramugari itu kemudiannya memberitahu akhbar Switzerland, 20 Minutes: “Saya benar-benar terkejut. Saya tidak faham bagaimana seseorang itu boleh bertindak seganas itu hanya kerana hidangan sandwich.

Syarikat penerbangan EasyJet mengesahkan insiden serangan itu dan berkata, kru kabinnya mengalami kecederaan dan cermin matanya turut pecah.

EasyJet berkata, seramai 180 penumpang itu kemudiannya dibawa ke Pristina menggunakan pesawat yang lain pada sebelah petang (malam waktu Malaysia).

Berkaitan

Mesti baca