Nenek selamat terjatuh dari tingkat 4 #pakdin.my

warga-emas-jatuh-tingkat-4

BAYAN LEPAS: Seorang wanita terselamat selepas terjatuh dari tingkat empat rumah pangsa di Jalan Ismail Hahim, dekat sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 3.40 petang itu, mangsa, Kalsom Arshad, 65, yang mengalami masalah kemurungan terjatuh sebelum tersepit pada bahagian bumbung tingkat satu rumah pangsa berkenaan.

Penduduk yang mendengar bunyi kuat bertindak menghubungi polis selepas melihat mangsa tersepit dan tidak sedarkan diri sebelum membantu menurunkannya.

Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan Lai Fah Hin, berkata mangsa yang dikejarkan ke Hospital Pulau Pinang (HPP) disahkan masih hidup oleh pegawai perubatan dan tidak mengalami sebarang kecederaan.

“Hasil siasatan mendapati mangsa seolah-olah hilang ingatan dan tidak tahu apa yang berlaku sehingga dia dirawat di hospital.

“Dia turut mendakwa hanya ingat hendak ke tandas, namun tidak menyedari bagaimana dia boleh terjatuh dan dibawa ke hospital,” katanya ketika dihubungi BH, hari ini.

Difahamkan, Kalsom sebelum ini mengalami sakit pinggang sehingga menyebabkannya tidak boleh berjalan, namun dia semakin pulih dan boleh berjalan dengan bantuan.

Fah Hin berkata, doktor yang merawat mangsa mengesahkan dia tidak mengalami sebarang kecederaan serius atau patah anggota badan.

Katanya, bagaimanapun mangsa akan dirujuk kepada pakar psikologi esok bagi mengesahkan sama ada mengalami masalah lain selain masalah kemurungan.

Berkaitan