KERAJAAN DAP PULAU PINANG BERBOHONG MENGENAI PENGURANGAN HUTANG - pakdin.my

DAP Pulau Pinang sekarang defensif dan berterusan perlu menjelaskan berkaitan propaganda penipuan mereka yang dijaja sekian lama mengenai hutang Penang telah berkurangan sebanyak 95% disebabkan oleh dasar CAT DAP!.

Sekarang mereka berkata kedua-dua pihak Kerajaan DAP Pulau Pinang dan Persekutuan patut menerima penghargaan. Sebelum ini semua penghargaan patut diberi kepada Lim Guan Eng dan DAP kerana “tadbir urus yang baik”.

Malah, hutang itu TIDAK dikurangkan secara keseluruhan. Mereka hanya meminta Kerajaan Persekutuan untuk mengambil alih hutang dan kemudian membayar pajakan tahunan kepada Kerajaan Persekutuan bagi tempoh lebih 40 tahun dengan jumlah yang sama. Apa pengurangan hutang yang DAP cakap ni?

DAP pembohong besar. Dan betapa bodohnya orang ramai untuk bertahun lamanya mempercayai pembohongan mengenai pengurangan hutang sebanyak 95%.

Dalam pada itu, kedua-dua Tokong dan Penang Institute sekarang ini telah terdiam sejak dua minggu lalu selepas Liang Teck Meng dari Gerakan telah menerima cabaran Tokong Lim Guan Eng dan menggunakan laporan Ketua Audit Negara untuk membuktikan Pulau Pinang telah meningkatkan peruntukan 3 kepada 5 kali bagi meningkatkan perbelanjaan dan melaporkan lebihan (surplus) perbelanjaan hasil daripada jualan besar-besaran aset negeri dan merampas lain-lain akaun pemegang amanah negeri untuk diletakkan sebagai hasil pendapatan negeri.

Lebihan (surplus) dalam bajet negeri ini merupakan satu lagi propaganda DAP Pulau Pinang terus digunakan bagi menunjukkan kononnya kehebatan “tadbir urus yang baik” kerajaan DAP Pulau Pinang .

201701244-pengurangan-hutang-pulau-pinang-kerana-bantuan-kerajaan-persekutuan

Rujukan:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1925075207711264&set=a.1391116647773792.1073741829.100006264096443&type=3

UTAMAPOLITIKKERAJAAN DAP PULAU PINANG BERBOHONG MENGENAI PENGURANGAN HUTANG

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium