Najib tinggalkan banyak harta karun - pakdin.my

#MalaysiaBakalBankrap #ManifesTomato

Hebat Banyak sungguh harta karum yg ditinggalkan oleh kerajaan najib terdahulu kepada kerajaan baru mahathir.

Dgn harta karum yang banyak ini miskin ke lagi kerajaan malaysia PH baru ini?

Wajib kah berhentikan ramai pejawat awam kontrak, wajib kah hentikan semua projek yg dah dilaksanakan 15% oleh kontraktor / pemaju, wajib kah bekukan semua temuduga untuk pengambilan penjawat awam baru oleh SPA DAN JPA, wajib kah dibatalkan program tunai haji tajaan kerajaan, wajib kah 5 juta orang terutama pengundi muda @ bujang ditamatkan pemberian wang saraan kerajaan BR1M?

2. Dgn harta karun yang banyak ini akan bankrapkah malaysia

3. Perlukah kerajaan baru ini meminjan dgn jepun yang dah ada hutang negaranya sendiri
40 trilion.

4. Dengan harta karun yang banyak ini sepatutnya semua janji-janj minifestos kerajaan baru dapat dilaksanakan dengan segera tak perlu tungguh 100 hari. Sebabnya pengundi muda dan rakyat jelata sekarang ini terseksa menunggu janji-janji dilaksanakan segera.

5. Sepatutnya dengan harta karun yang banyak ini tiada seorang pun penjawat awam kekal dan kontrak yg sedang bekerja diberhentikan kerja terutamanya di bulan ramadhan dan raya.

6. Sepatutnya dengan harta karung yang banyak ini kerajaan tidak akan bubarkan agensi-agensi di bawahnya kerana 80% yang sedang bekerja dalam agensi tersebut adalah pengundi muda, melayu @ bumiputra.

7. Sepatutnya dengan harta karung yang banyak ini kerajaan baru dapat mewujudkan berjuta peluang kerja baru khas kepada pengundi muda yang 90% memberikan kemenangan kepada kerajaan baru ini

8. Sepatutnya dengan harta karung yang banyak ini kerajaan baru boleh melaksanakan byk pembangunan dan kebajikan baru di seluruh negara Malaysia ini

Apa pandangan anda semua dengan isu ini. kita tanya anda jawab?

Selain harta karun Najib juga tinggalkan 3 billion ekor ikan kembung di perairan negara.

UTAMAEKONOMINajib tinggalkan banyak harta karun

Kongsi Berita

Swipe kiri - kanan untuk berita sebelum & selanjutnya
Implement swipe gesture in Angular application | by Milan Perovic | Medium