Sunday, March 3, 2024

China tawar hati dengan Mahathir dan Kerajaan PH- pakdin.my

[Video] Perenggan terakhir harus membuka mata kita apakah tujuan sebenarnya Mahathir ke China.

“Media China telah mengatakan kebenaran, China mungkin telah tawar hati terhadap malaysia, cara sambutan rasmi mereka terhadap lawatan Perdana Menteri Malaysia, Mahathir adalah hambar dan tidak bersemangat berbanding dengan lawatan rasmi Najib dan Trump.

Orang kaya (yang dikatakan DAP, orang kaya tidak menyokong UMNO/BN) di malaysia lihat macamana dengan LCLY (chinese “lan si, lan yong” English “big lousy show-off”) kalian sekarang! “

********’
Ini apa apa yang di perkatakan didalam video:

“Ia mengatakan bahawa pemimpin china tidak berpuas hati dengan mahathir dan tidak mahu bertemu dengannya hingga ke hari terakhir lawatan. Berbanding dengan Trump dan Najib, mereka bertemu dengan pemimpin china sama ada sebelum mesyuarat bermula atau dalam tempoh 2 hari pertama lawatan.

Walaupun mahathir menekankan bahawa projek ECRL akan diteruskan, tetapi mahathir telah memberitahu bahawa mereka mahukan kontrak baru dan bukan kontrak yang ditandatangani Najib.

Titik penting sekarang adalah bagaimana mereka akan melakukannya tanpa terpaksa menanggung tambahan hutang negara. China, sebaliknya, sedang menunggu untuk melihat bagaimana mereka boleh menawarkan kontrak yang lebih baik untuk ECRL SEKIRANYA Malaysia mahu menarik keluar kontrak lama.

Oleh kerana kontrak itu telah dianugerahkan, china mahu malaysia mengambil tanggungjawab penuh jika mereka mahu membatalkan kontrak lama dan merangka yang baru untuk menganugerah kontrak kepada kontraktor baru. China tidak akan mahu diperbodohkan dan tidak akan berganjak.”

LIHAT video:
https://youtu.be/kZCNMUpI-Ok


https://pakdin.my/tag/china

UtamaPOLITIKChina tawar hati dengan Mahathir dan Kerajaan PH

Ikuti kami di: FACEBOOK | INSTAGRAM | META | X | TIKTOK | YOUTUBE

POPULAR