25.7 C
Kuala Lumpur
Monday, September 28, 2020

ADUN BN BIDAS CAMPUTANGAN ADUN DAP DALAM CADANGAN MEMBAHASKAN PINDAAN ENAKMEN PENTADBIRAN AGAMA ISLAM SELANGOR

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Barisan Nasional (BN) Selangor membidas campur tangan wakil rakyat DAP berkaitan cadangan untuk membahaskan pindaan Enakmen Pentadbiran Agama Islam dalam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN).

ADUN Permatang Datuk Sulaiman Abdul Razak berkata, tindakan Lau Weng San (DAP-Kampung Tunku) mengeluarkan kenyataan pindaan enakmen itu tidak perlu dilakukan adalah biadab apatah lagi ia keluar dari mulut orang bukan Islam.

“Kampung Tunku (Weng San) mengeluarkan kenyataan semalam (kelmarin) mempersoalkan ketidakpuasan hati ADUN BN berhubung tindakan Speaker DUN, Hannah Yeoh menolak usul pindaan untuk memperkasakan Mahkamah Syariah.

“Saya ingin bertanya kenapa dia melontarkan persoalan kewajaran pindaan enakmen ini? Siapa Kampung Tunku untuk menyibuk hal ehwal Islam? Adakah Kampung Tunku orang Islam?” katanya pada sidang media di lobi DUN, di sini, semalam.

Kelmarin, Weng San mempersoalkan kewajaran enakmen itu dipinda kerana pindaan enakmen berkenaan sudah dilakukan pada tahun lalu.

ADUN Permatang Datuk Sulaiman Abdul Razak
ADUN Permatang Datuk Sulaiman Abdul Razak

Berita Berkaitan

Pesan Pada PAS Jangan Khianati UMNO – Zahid Hamidi

Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi meminta PAS selaku rakan sekutu utama di...

“Deklarasi Anwar dan Kenyataan Zahid Jadi Peringatan Buat PPBM”

Deklarasi Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menubuhkan kerajaan baru merupakan satu peringatan kepada Kerajaan...

Komen

..

Drama pemilihan Ketua Menteri Sabah belum tamat, Zahid bertegas

KOTA KINABALU – Konflik pemilihan Ketua Menteri Besar Sabah masih belum terjawab meskipun pimpinan Gagasan Rakyat Sabah (GRS) telah mengadap Yang Dipertua Negeri Tun,...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman sebelum itu, Tun Mahathir akan penjarakan sesiapa yang membangkitkan isu...

Arkib / Carian

993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,346PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan