Home / :: BLOG :: / Agenda pemulihan UMNO akan dilakukan secepat mungkin

Agenda pemulihan UMNO akan dilakukan secepat mungkin

Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan menegaskan bahawa agenda pemulihan dan hala tuju parti akan dilakukan secepat mungkin selepas ianya berjalan perlahan dan mengundang rasa tidak selesa serta mewujudkan satu ketidakpastian yang merugikan semua pihak.

“Sejak empat bulan yang lepas proses membaik pulih UMNO pasca PRU-14 dan penetapan haluan yang jelas untuk parti berjalan dengan sedikit perlahan dan tidak serancak atau radikal seperti yang diharapkan oleh semua pihak.

“Saya ingin tegaskan bahawa perkara ini akan diberikan perhatian dan penekanan yang serius selepas ini demi memastikan UMNO tidak kelihatan sebagai parti tanpa haluan atau tersasar dari landasan perjuangannya.

“Malah, saya percaya wujud keperluan mendesak untuk agenda pemulihan dan hala tuju parti dikongsikan dengan semua dalam tempoh yang segera,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Mohamad mengulas keputusan Ahli Parlimen Jeli, Datuk Seri Mustapha Mohamed dan Ahli Parlimen Kimanis, Datuk Seri Anifah Aman yang bertindak meninggalkan parti itu.

Menurutnya, kepimpinan UMNO amat prihatin dengan perkembangan ini dan agenda pemulihan dan hala tuju parti akan dilakukan secepat mungkin.

“Saya amat berharap yang segenap ahli, pendukung dan kepimpinan UMNO amat terus memberi sokongan penuh kepada parti, khususnya dalam tempoh yang mencabar ini.

“Semoga usaha kita memulihkan UMNO dan kewibawaannya akan berjalan lancar dan UMNO kembali diyakini dan menjadi pilihan,” katanya.

………
http://pakdin.my/tag/umno

(Visited 17 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

23 comments

 1. Mohd Hafidzuddin Mansor

  Betul tok mat…usulkan undi tak percaya pada zahid.

 2. Wann Kuari

  Rasuah salahguna kuasa ….susah hendak dipulihkan
  Rakyat lihat itulah umno

 3. Ijam Al Haj

  Sian tok mad hassan tinggal seorg yg masih aku hormat dlm umno selain tok pa , yg lain mmg aku x pandang langsung elok pencen jelah dlm arena politik, sbb byk politaik, umno pun ibarat hidup segan mati …….. Jgn marah pak din aku jgk bekas ahli umno waktu zmn Tun tp bukan dizmn Jibby, Sayonara UMNO

 4. Ismail Mael

  Blh ke ko lwn anuar port dickson nnti tokmat hahahaha

 5. Bani Amin

  postmorterm dulu baru cakap boleh ke tak boleh

 6. Udin Sedunia

  Umno tdk akan pulih.tiada pemimpin yg benar benar layak sebagai pemimpin.

 7. Ammoc Lad

  Tak payahlah nak pulihkan umno lagi ..tok mat, berihat lah dulu, tunggu selesai kes2 yg melibatkan pemimpin umno , mungkin ramai lagi akan disiasat dan didakwa ……

 8. Yangshim Tu

  Melayu agama jee Islam…tapi tetap x boleh bersatu….
  Kerna hatinya tak bersama Islam !!!

 9. Kamisan Adnan

  Masih ada ruang untuk diperbaiki. Teruskan usaha…

 10. Joe Hamgi

  Islam bertambah kuat UMNO -PAS bersama orang kafir je yg takut islam bersatu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.