26.8 C
Kuala Lumpur
Sunday, January 17, 2021

Ahmad Bashah Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kedah

ahmad bashah pengerusi perhubungan

Menteri Besar Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah hari ini dilantik sebagai Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Kedah yang baharu menggantikan Datuk Seri Mukhriz Tun Dr Mahathir.

Pelantikan itu diumumkan oleh Setiausaha Agung UMNO Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor dalam kenyataan pagi ini.

Dalam kenyataan itu, Tengku Adnan turut mengumumkan Menteri Pendidikan Datuk Seri Mahdzir Khalid dilantik sebagai Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kedah, juga berkuat kuasa hari ini.

Muhkriz pada 3 Feb lepas meletakkan jawatannya sebagai Menteri Besar Kedah tetapi menyerahkan kepada Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk menentukan jawatannya sebagai Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kedah.

Ahmad Bashah yang sebelum ini memegang jawatan Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO Kedah mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar Kedah pada 4 Feb di Istana Anak Bukit.

Dalam kenyataan itu, Tengku Adnan telah mengucapkan ribuan terima kasih kepada Mukhriz yang sebelum ini menyandang jawatan Pengerusi Perhubungan UMNO Kedah.

Berita Berkaitan

Komen

  1. Selamat berhempas pulas nak kembalikan kepercayaan rakyat pada kerajaan. Hampa yg berak hampa cuci la sendiri. Ramai rakyat kedah dah tak mau lagi kat hampa.termasuk aku dan keluarga aku

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.