26.6 C
Kuala Lumpur
Wednesday, September 30, 2020

Ambiga Setuju Anwar Liabiliti, Tidak Sesuai Jadi PM ?

AIDCNews – 10/09/11 – Rakan sekutu Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Ambiga Sreenivasan percaya dan bersetuju bahawa Ketua Umum PKR dan Ketua Pembangkang adalah satu liabiliti kepada pakatan pembangkang dan calon yang sesuai untuk menjadi Perdana Menteri (PM).

Ambiga yang merupakan Pengerusi BERSIH 2.0 dilaporkan berkata begitu dalam satu majlis tertutup di London baru-baru ini.

“Dalam satu majlis persendirian di London baru-baru ini, (yang dihadiri) sekumpulan pemimpin berpotensi terpilih untuk pembangkang memimpin kerajaan (tidak termasuk Hindraf), Datuk Ambiga Sreenivasan dan lain-lain yang hadir telah memutuskan tanpa ragu-ragu bahawa Datuk Sri Anwar Ibrahim adalah liabiliti kepada perjuangan gabungan (pembangkang) dan dengan itu secara mutlak (mereka memutuskan Anwar) tidak sesuai untuk jawatan PM (jika sekiranya) pembangkang memimpin kerajaan”, lapor Gopal Raj Kumar, dalam lamannya,takemon.wordpress.com

Dalam majlis itu Ambiga dilaporkan mengakui bahawa Anwar Ibrahim adalah hanya satu sumber (alat) untuk perjuangan mereka sebagai tokoh ikon dan simbol kepada segala yang salah tentang BN tetapi bukan sebagai seorang pemimpin negara serta bukan calon yang sesuai sebagai PM.

Menurut sumber yang rapat dengan kepimpinan BERSIH, mereka yang hadir termasuk wakil-wakil PKR percaya bahawa pencalonan Anwar Ibrahim untuk jawatan PM akan menyebabkan semakin banyak serangan peribadi dan akan meningkatkan peluang BN untuk meningkatkan majoriti dalam Pilihan Raya Umum yang akan datang.

Turut dibahaskan tentang peranan Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, adalah beliau calon yang sesuai mengantikan Anwar, ketika beliau berhadapan dengan semua masalah skandal seks suaminya, dituduh meliwat bersama pembantu lelakinya dan dirakamkan melakukan hubungan seks bersama pelacur ?

Anwar dikatakan terperangkap dengan permainannya sendiri, bersungguh-sungguh menuntut Suruhajaya Diraja untuk rakaman video VK Linggam, tetapi dalam masa sama, beliau sendiri turut dirakamkan bersama pelacur seperti didedahkan oleh Datuk T.

Pendedahan Gopal Raj Kumar ini hampir sama dengan pendapat Profesor Dr. Chandra Muzaffar, Presiden JUST (The International Movement for a Just World) yang mengatakanAnwar sudah liabiliti tetapi masih diperlukan sebagai ‘alat’ kepada bukan Melayu untuk menumbangkan BN dalam pilihanraya umum akan datang.

Berita Berkaitan

Isu peralihan Kerajaan Pusat? Istana Negara akan keluar kenyataan rasmi petang ini

Istana Negara dijangka akan mengeluarkan satu kenyataan rasmi petang ini. Perkara itu dinyatakan dalam kenyataan...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman...

Komen

..

BERSATU Mungkir Janji, Bung ‘Mengamuk’ Di Hadapan Hajiji

Ketua UMNO Sabah, Datuk Seri Bung Moktar Radin dikatakan mengamuk di hadapan Ketua Menteri Sabah yang baharu, Datuk Seri Hajiji Noor...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman sebelum itu, Tun Mahathir akan penjarakan sesiapa yang membangkitkan isu...

Arkib / Carian

993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,347PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan