Pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sudah merekodkan keterangan daripada penderma tersebut dan beliau sudah membaca laporan itu.

1mdb-ag-sprm-src international

Seorang anak lelaki Allahyarham Raja Arab Saudi mendermakan wang RM2.6 bilion kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, kata Tan Sri Mohamed Apandi Ali.

Peguam negara itu bagaimanapun enggan mendedahkan identiti penderma tersebut.

“Kami tahu namanya. Beliau bukan Allahyarham Raja Arab Saudi tetapi anak lelakinya. Beliau masih lagi hidup,” katanya dalam satu temubual dengan Sin Chew Daily.

Mohamed Apandi berkata pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sudah merekodkan keterangan daripada penderma tersebut dan beliau sudah membaca laporan itu.

“Mengapa orang bertanya sebab derma itu? Soalan ini perlu ditanya kepada penderma tersebut. Beliau mempunyai berbilion-bilion wang. Beliau mahu memberikan wang itu kepada sesiapa, jadi apa?

“Ia adalah wang milik beliau. Ini adalah perkara peribadinya. Negara kita tidak mempunyai undang-undang yang menyatakan menerima sumbangan dana politik adalah salah disisi undang-undang,” katanya.

116 KOMEN

  1. Aritu ckp penderma dr timur tgh…pastu penderma lebih dari seorg yakni ramai penderma…pastu ckp derma dr Raja Abdullah Bin Saud…. Sekarang anak dia pulak… pastu Arab ckp derma itu bkn derma tp pelaburan… Adoyai apa cerita nih???? Ko ingat rakyat Msia ni budak tadika ke????

  2. setahu aku org yg mndagu…ibu jari dok bawah rahang…jejari menutupi hidung…ini menunjukan dia ni…bengong..kosong …berlakun…thuuui

  3. Mula kata bapak lepas tu anak pulak yg derma. Besok2 nanti kata cucu cicit pulak yg bagi. Lahabau punya AG.

  4. Mcmana la rakyat nak percaya… ckp putar belit… pastu ada hati nak buat undang2 penjara seumur hidup kpd sesiapa yg pecahkan maklumat kerajaan… cermin dulu diri tu….

  5. Wak Misnan Yusak……mike jangan sibok leeee…..itu hal deme….lebih baik, mike jaga jeee janggut mike tuuu…

  6. ah sudah, statement lain lagi. berapa banyak statement ni pasal 2.6 billion? berapa banyak skrip lagi yg najib suruh baruah baruah dia tulis sekarang ni?

  7. Makin laju page ni update status smpai melalut jadinya…kepala otak admin pun dah bebal sbb terlalu berusaha nak buktikan kebenaran.

  8. Bile anak pelacor buat pages pastu buat statement.. camni le jadinye… bontot pun sanggup dijilatnye..

  9. Syabbbasss2 inspector sahhaabb…satu malaysia dah tahu memang kaki belit geng2 ni,ada lagi usaha nk belit selagi boleh yea..hahaha..apa yg rakyat mahu hanya seluruh yg terlibat disumbat kepenjara..itu jerr

  10. tmn bukan sibok yob tapi mike tengoklah deme nie lepas satu satu citer deme, tmn dah boring yob, klu ade mat chan bleh jugak tmn mintak nasihat.

  11. Boleh tanya …nama anak raja yg dermawan lagi rupawan …minta no hp sekali….saya pun nak minta derma juga…..

  12. Benda salah tak usah nak tutup , akan terbongkar jugak, suatuhari akan terima hukuman , dari doa2 rakyat yang ter anaya

  13. TAPI ARAB TU BAGI TAHU KAT BERITA FOR INVESTMENT… SO BIG DIFFERENCE… THIS IS WHAT HAS BEEN SHOWN… RIGHT…

  14. Baiknya Najib..pulangkan duit derma..dpt sumbangan yg byk tu pon dah pelik..pulangkan balik lagi pelik..najib ni tahap gabanla..

  15. cite cm bangsat la ko admin..kejap raja saudi y derma..kejap kata bukan seorang individu y derma..ni kata anak raja saudi lak..barua betul admin,,,kaki spin je keje..leok g jahanam

  16. Kerja dia ni kaki belit…nak membelit je,dia ingat semua orang nak percaya ka..sudah-sudahlah engkau pun ikut telunjuk najibi yang membangsatkan orang melayu…sendiri mau ingatlah!


TINGGALKAN KOMENTAR

Masukkan komentar anda
Sila masukkan nama anda