Anak Lelaki Allahyarham Raja Arab Saudi Derma RM2.6 Bilion

Pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sudah merekodkan keterangan daripada penderma tersebut dan beliau sudah membaca laporan itu.

- Advertisement -

1mdb-ag-sprm-src international

Seorang anak lelaki Allahyarham Raja Arab Saudi mendermakan wang RM2.6 bilion kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, kata Tan Sri Mohamed Apandi Ali.

Peguam negara itu bagaimanapun enggan mendedahkan identiti penderma tersebut.

“Kami tahu namanya. Beliau bukan Allahyarham Raja Arab Saudi tetapi anak lelakinya. Beliau masih lagi hidup,” katanya dalam satu temubual dengan Sin Chew Daily.

Mohamed Apandi berkata pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sudah merekodkan keterangan daripada penderma tersebut dan beliau sudah membaca laporan itu.

“Mengapa orang bertanya sebab derma itu? Soalan ini perlu ditanya kepada penderma tersebut. Beliau mempunyai berbilion-bilion wang. Beliau mahu memberikan wang itu kepada sesiapa, jadi apa?

“Ia adalah wang milik beliau. Ini adalah perkara peribadinya. Negara kita tidak mempunyai undang-undang yang menyatakan menerima sumbangan dana politik adalah salah disisi undang-undang,” katanya.

Berita Berkaitan

Komen

......
  1. Aritu ckp penderma dr timur tgh…pastu penderma lebih dari seorg yakni ramai penderma…pastu ckp derma dr Raja Abdullah Bin Saud…. Sekarang anak dia pulak… pastu Arab ckp derma itu bkn derma tp pelaburan… Adoyai apa cerita nih???? Ko ingat rakyat Msia ni budak tadika ke????

  2. setahu aku org yg mndagu…ibu jari dok bawah rahang…jejari menutupi hidung…ini menunjukan dia ni…bengong..kosong …berlakun…thuuui

    • Wak Misnan Yusak……mike jangan sibok leeee…..itu hal deme….lebih baik, mike jaga jeee janggut mike tuuu…

    • tmn bukan sibok yob tapi mike tengoklah deme nie lepas satu satu citer deme, tmn dah boring yob, klu ade mat chan bleh jugak tmn mintak nasihat.

  3. Mula kata bapak lepas tu anak pulak yg derma. Besok2 nanti kata cucu cicit pulak yg bagi. Lahabau punya AG.

  4. Mcmana la rakyat nak percaya… ckp putar belit… pastu ada hati nak buat undang2 penjara seumur hidup kpd sesiapa yg pecahkan maklumat kerajaan… cermin dulu diri tu….

  5. ah sudah, statement lain lagi. berapa banyak statement ni pasal 2.6 billion? berapa banyak skrip lagi yg najib suruh baruah baruah dia tulis sekarang ni?

  6. Makin laju page ni update status smpai melalut jadinya…kepala otak admin pun dah bebal sbb terlalu berusaha nak buktikan kebenaran.

  7. Bile anak pelacor buat pages pastu buat statement.. camni le jadinye… bontot pun sanggup dijilatnye..

  8. Syabbbasss2 inspector sahhaabb…satu malaysia dah tahu memang kaki belit geng2 ni,ada lagi usaha nk belit selagi boleh yea..hahaha..apa yg rakyat mahu hanya seluruh yg terlibat disumbat kepenjara..itu jerr

  9. Boleh tanya …nama anak raja yg dermawan lagi rupawan …minta no hp sekali….saya pun nak minta derma juga…..

  10. Benda salah tak usah nak tutup , akan terbongkar jugak, suatuhari akan terima hukuman , dari doa2 rakyat yang ter anaya

  11. TAPI ARAB TU BAGI TAHU KAT BERITA FOR INVESTMENT… SO BIG DIFFERENCE… THIS IS WHAT HAS BEEN SHOWN… RIGHT…

  12. Baiknya Najib..pulangkan duit derma..dpt sumbangan yg byk tu pon dah pelik..pulangkan balik lagi pelik..najib ni tahap gabanla..

  13. cite cm bangsat la ko admin..kejap raja saudi y derma..kejap kata bukan seorang individu y derma..ni kata anak raja saudi lak..barua betul admin,,,kaki spin je keje..leok g jahanam

  14. Kerja dia ni kaki belit…nak membelit je,dia ingat semua orang nak percaya ka..sudah-sudahlah engkau pun ikut telunjuk najibi yang membangsatkan orang melayu…sendiri mau ingatlah!

Comments are closed.

Advertisment

Instagram

Terkini

Najib Saran UMNO Ambil Balik Parlimen Mersing Dari Abdul Latiff

Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad tiada keperluan untuk membuat kenyataan bahawa UMNO Sabah sudah tidak laku biarpun sudah melompat parti, kata Datuk Seri Najib...

Najib Saran UMNO Ambil Balik Parlimen Mersing Dari Abdul Latiff

Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad tiada keperluan untuk membuat kenyataan bahawa UMNO Sabah sudah tidak laku biarpun sudah melompat parti, kata Datuk Seri Najib...

Gading gajah di rumah Tun M jadi perhatian

Tun Dr Mahathir pada Ahad lalu memuat naik foto sedang menonton siaran langsung persidangan Parlimen Digital di Facebook melalui komputer riba. Namun menjadi tanda tanya...

37 Ditahan, Sambut Hari Jadi Menu Dadah

Seramai 37 individu termasuk enam wanita dengan tiga daripadanya warga Indonesia ditahan dalam keadaan lalok dipercayai mengambil dadah ketika meraikan sambutan hari lahir di...

Pawagam berkonsepkan tonton dalam kereta pertama di Malaysia

Akibat pandemik covid-19 yang melanda seluruh dunia, syarikat M-Junction telah memperkenalkan pawagam yang berkonsepkan tonton dalam kereta “drive in theatre” yang pertama di Malaysia...

Ekonomi Malaysia Dijangka Berkembang 6.3 – 7.5 Peratus Tahun Depan

Agensi-agensi antarabangsa mengunjurkan keluaran dalam negara kasar (KDNK) Malaysia pada 2021 akan berada dalam sekitar 6.3 peratus hingga 7.5 peratus, kata Menteri Kewangan Tengku...

Sering Dibaca

[Video] Apa motif Mahathir & Guan Eng buat pinjaman Bon Samurai sedangkan ekonomi negara disahkan kukuh?

Menteri kewangan Tengku Zafrul buat kenyataan bahawa kerajaan tak perlu buat pinjaman luar negara kerana kedudukan kewangan negara masih kukuh. Menjadi persoalan kenapa kerajaan terlucut...

[Video] Apa motif Mahathir & Guan Eng buat pinjaman Bon Samurai sedangkan ekonomi negara disahkan kukuh?

Menteri kewangan Tengku Zafrul buat kenyataan bahawa kerajaan tak perlu buat pinjaman luar negara kerana kedudukan kewangan negara masih kukuh. Menjadi persoalan kenapa kerajaan terlucut...

Covid-19: Masa sesuai kaji semula dasar pelaburan negara

Ini merupakan masa yang sesuai untuk Malaysia membuat pertimbangan yang mendalam berhubung insentif dan proses pelaburannya yang akan menjadikan negara ini menonjol daripada yang...

[Video] Covid-19: Hutang Negara jauh lebih tinggi semasa PH tetapi tiada pakej perihatin rakyat

Jan-Apr 2019 (tak ada krisis Covid): - Pinjaman baru: RM54.8b (termasuk bon samurai RM7.8b) - Bayaran balik hutang: RM17.7b - Hutang negara tambah RM37.1b. Jan-Apr 2020 (krisis Covid) -...

Bimbang rusuhan di AS, harga minyak jatuh

NEW YORK – Harga minyak jatuh disebabkan rusuhan di bandar-bandar besar Amerika Syarikat (AS) ketika dagangan meningkat kerana pasaran optimistik Pertubuhan Negara-Negara Pengeksport Minyak...

Dr Mahathir letak jawatan?

Antara yang disebut dalam printscreen itu adalah “Tun nak resign sebagai Perdana Menteri esok hari” ia dipercayai berkait dengan perubahan senarai Exco Johor seperti yang disebut dalam ayat sama dalam WhatsApp berkenaan.