25 C
Kuala Lumpur
Tuesday, January 26, 2021

Anwar bayar APPC sebanyak USD10juta guna duit Bank Negara Malaysia untuk naikkan imej beliau

Kamaruddin Jaafar, sahabat karib Anwar dilantik Pengerusi IKD (Institut Kajian Dasar) yang bekerjasama dengan Doughlas H. Paal, Pengerusi APPC

Oleh GAP

Namanya anwar Ibrahim. kami panggil dia anwar attaturk,sempena menghargai jasa dan sumbangannya menjahanamkan islam dan bangsa melayu di malaysia. Pernah membayar sejumlah wang USD 10 juta kepada Douglas H Pal, Pengarah Asia Pacific Policy Center (APPC) pada tahun 1993.

Douglas H Pal adalah seorang yahudi, pernah bertugas di National Security Affair (NSC) dari tahun 1989 hingga 1993. Douglas H Pal menubuhkan Asia Pacific Policy Center (APPC) dengan pengkhususan untuk melaksanakan tugasan melobi.

Anwar attaturk membayar APPC sebanyak USD10 juta dengan tujuan menaikkan imej dan nama beliau di negara Amerika, United Kingdom dan negara-negara Eropah.

Anwar attaturk pada masa itu sedang dalam usaha menduduki kerusi Timbalan Perdana Menteri Malaysia, maka APPC telah dibayar dengan sejumlah yang besar dengan tujuan untuk menaikkan imej anwar di kalangan media-media utama barat. Hasil kejayaan membayar pelobi yahudi ini, Anwar pernah mencapai ke tahap di gelar ‘Darling of The West’ dikalangan media barat.

Perhubungan tali barut yahudi bernama Anwar attaturk bersama pelobi yahudi APPC berterusan selepas Anwar berjaya menjatuhkan Ghafar Baba. beberapa dialog telah dijalankan di Malaysia, dengan tujuan untuk menaikkan imej Anwar sekaligus memberikan tamparan buruk kepada Tun Mahathir yang lantang mengkritik polisi Amerika dan Israel tentang isu Palestin.

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.