27.6 C
Kuala Lumpur
Thursday, October 29, 2020

Bagaimanakah seorang yang melacurkan aset Muslim ke DAP boleh dinobatkan sebagai Muslim Paling Berpengaruh?

Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dinobatkan sebagai Lelaki Muslim Paling Berpengaruh Dunia oleh penerbitan The Muslim 500 bagi tahun 2019 kerana kecemerlangan dalam melaksanakan tanggungjawab sebagai pemimpin (lihat berita di bawah).

Untuk menjadikan seseorang itu lelaki Muslim yang paling berpengaruh di dunia, sudah menjadi tanggungjawab pihak penganugerah untuk membuktikan tahap pengaruh itu di arena antarabangsa, bukan hanya di Malaysia.

Sekiranya kita ingin mentafsir pengaruh seseorang hanya berdasarkan pencapaian-pencapaian tertentu seperti bilangan buku yang diterbitkan, saya fikir, terdapat ramai lagi pemimpin Islam yang telah menerbitkan jauh lebih dari 17 buah buku yang menceritakan pelbagai aspek kepimpinan mereka.


Penganugerah mungkin lupa, bahawa Mahathir merupakan antara pemimpin Islam yang paling dibenci di Malaysia dan beberapa negara di dunia sewaktu beliau masih lagi Perdana Menteri ke-4 kerana menindas kebebasan bersuara dan media serta mencantas mana-mana pemimpin Melayu-Islam yang difikirkannya boleh gangu-gugat kedudukkannya sebagai Perdana Menteri.

Beliau tidak pernah berubah.

Hari ini, beliau sedang giat memperkosa institusi-institusi berteraskan Islam seperti Tabung Haji dan Pusat-Pusat Pengajian Tahfiz dan telahpun melacurkan aset-aset milik Melayu-Islam kepada Bangsa DAP yang selama ini memijak pihak Istana dan golongan Melayu-Islam.

Malah, beliau sedang membela bangsa tersebut biarpun barisan kepimpinannya sedang giat mempengaruhi pemikiran golongan Muslim di tempat-tempat yang terpencil dengan fahaman Kristian.


Kalau inilah yang dikatakan lelaki Muslim yang paling berpengaruh di dunia, saya fikir, pengaruh itu lebih menjurus ke arah kemusnahan nilai peradaban Islam dan aqidah di kalangan ummah.

Ini sekaligus menerangkan mengapa Mahathir masih membela Waytha Moorthy biarpun Menteri Perpaduan tersebut telah mengina orang-orang Muslim baik di Malaysia mahupun di luar negara.

TheThirdForce 


https://twitter.com/RaggieJessy/status/1079446630422654976?s=19

https://pakdin.my/tag/tabung-haji
https://pakdin.my/tag/mahathir

Berita Berkaitan

Kenyataan media keputusan mesyuarat MKT UMNO

Majlis Kerja Tertinggi UMNO yang bermesyuarat pada hari ini, 26 Oktober 2020 (Isnin) telah...

Ahli parlimen BN bermesyuarat hari ini

Ahli-ahli parlimen BN bermesyuarat hari ini susulan keputusan Yang di-Pertuan Agong menolak cadangan darurat...

Muhyiddin jumpa presiden parti pro-PN, Zahid tak hadir

Perdana Menteri Muhyiddin Yassin mengadakan pertemuan dengan semua presiden parti yang menyokong Kerajaan Perikatan...

Perubahan Besar Berlaku Esok, Kata Shahidan

Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan Perikatan Nasional (PN), Datuk Seri Shahidan Kassim membayangkan satu perubahan...

Komen

..

Keputusan MKT UMNO semalam termasuk juga salah satu cadangan saya – Najib

Sebagai salah seorang Ahli Parlimen UMNO, saya bawa tiga cadangan dalam meeting semalam kerana itulah tujuan kami bertemu. Ia adalah untuk berbincang dan menentukan hala...
993PeminatSuka
4,664PengikutMengikut
3,359PengikutMengikut
13,700PelangganLanggan