Bank Negara Malaysia Pernah Bankrap Semasa Pemerintahan Tun Mahathir

Kongsi:

RCI mengesahkan bahawa Bank Negara sudah “insolvent” ataupun bankrap apabila sudah hilang RM32.5 bilion (RM100 bilion sekarang) – tetapi di bailout secara senyap-senyap oleh kerajaan melalui pindahan saham milik kerajaan.

Sekarang, banyak watak-watak pada masa itu termasuk Daim dan Anwar kata dia orang tak tahu BNM berjudi dan rugi berpuluh-puluh bilion – semua cuci tangan ataupun sudah lupa.

Pindahan saham ini bukti kukuh wujudnya suatu “cover-up” secara senyap-senyap – dan tidak diketahui orang awam sehingga hari ini.

Haiya… dulu 1MDB ada krisis aliran tunai tetapi Najib pun tak cover-up dan bail-out macam ini dan memaksa 1MDB selesaikan masalah sendiri dan mengarahkan PAC ditubuh untuk menyiasat 1MDB.

Najib perlu belajar dari Tun Mahathir skill ‘bail-out’ dan ‘cover-up’ ?

Orang tua itu sekarang menuduh Malaysia mahu bankrap sebenarnya sudah bankrapkan Bank Negara pada masa dia.

Sekarang kami baru tahu cerita ini.

LSS.

Kongsi:

Terkini

Sering dibaca

Dari FB Najib Razak

104 Replies to “Bank Negara Malaysia Pernah Bankrap Semasa Pemerintahan Tun Mahathir

  1. NAK TANYE JER..

    BAGAIMANA KEKAYAAN ANAK BERANAK MAHATHIR DIPEROLEHI..
    DUIT TURUN DARI LANGIT KER..
    SELAMA 22 TAHUN SEKELIP MATA KAYA RAYA..

    JAWAB NI SUDAHLAA..TAK NAK LAIN2..
    JAWA B DENGAN JUJUR BELANDASKAN SEORANG UMAT ISLAM YANG TAAT KEPADA ALLAH S.W.T..

  2. Mana Shahjehan Sickander Masthan? Aku belum habis soal jawab hang lari. Mana hang lari? Aku tanya hang ni
    1)betui ka najib dan rosmah shopping sampai ratus ribu juta?
    2) Betui ka rosmah beli rantai berlian guna duit rakyat?
    3) Betui ka duit rakyat masuk akaun peribadi najib?
    JAWABLAH.. …

  3. Itu baru accusation yg digembar gemburkan maddey and gang. Kau tak paham ke perkataan “accused”? ke, memang tak paham bahasa ingeris? Mana ada dia kata “found guilty” ? Kalau ada bukti dah lama dah kena charge in court dah.
    Hang pun sama nak fitnah (accuse) ker?

  4. Itu baru accusation yg digembar gemburkan maddey and gang. Kau tak paham ke perkataan “accused”? ke, memang tak paham bahasa ingeris? Mana ada dia kata “found guilty” ? Kalau ada bukti dah lama dah kena charge in court dah.
    Hang pun sama nak fitnah (accuse) ker?

  5. Itu baru accusation yg digembar gemburkan maddey and gang. Kau tak paham ke perkataan “accused”? ke, memang tak paham bahasa ingeris? Mana ada dia kata “found guilty” ? Kalau ada bukti dah lama dah kena charge in court dah.
    Hang pun sama nak fitnah (accuse) ker?

  6. Itu baru accusation yg digembar gemburkan maddey and gang. Kau tak paham ke perkataan “accused”? ke, memang tak paham bahasa ingeris? Mana ada dia kata “found guilty” ? Kalau ada bukti dah lama dah kena charge in court dah.
    Hang pun sama nak fitnah (accuse) ker?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.