29.7 C
Kuala Lumpur
Tuesday, October 27, 2020

BEERSIH 2.0 – Lebih 1,600 orang telah ditangkap disekitar Kuala Lumpur Update 18:40

Lebih 200 orang telalah ditangkap di sekitar Kuala Lumpur kerana menyertai perhimpunan haram. Tangkapan dibuat disekitar Jalan Masjid India dan polis menambah lebih banyak truk untuk mengangkut lebih ramai lagi yang dijangka akan ditangkap.


Walaupun tangkapan demi tangkapan terus dibuat dan terkini di sekitar stesyen keretapi, kami majoriti rakyat yang telah memilih kerajaan sekarang melalui proses demokrasi piliharaya mahu pemimpin yang mengganjurkan perhimpunan haram ditangkap segera.

Kemaskini:

Jumlah tangkapan sehingga jam 1230 adalah seramai 514 orang. Daripada jumlah ini, 478 orang adalah lelaki dan 36 lagi adalah perempuan.


Jumlah tangkapan sehingga jam 1430 adalah seramai 672 orang. Daripada jumlah ini, 624 orang adalah lelaki dan 48 lagi adalah perempuan.

Jumlah tangkapan sehingga jam 1530 adalah seramai 924 orang. Daripada jumlah ini, 875 orang adalah lelaki dan 49 lagi adalah perempuan.


Jumlah tangkapan sehingga jam 1840 adalah seramai 1667 orang. Daripada jumlah ini, 1500 orang adalah lelaki, 151 lagi adalah perempuan dan juga 16 kanak-kanak yang dibawa turut serta dalam perhimpunan oleh ahli keluarga mereka.

Berita Berkaitan

Keputusan MKT UMNO semalam termasuk juga salah satu cadangan saya – Najib

Sebagai salah seorang Ahli Parlimen UMNO, saya bawa tiga cadangan dalam meeting semalam kerana...

[Video] Sebarang keputusan adalah keputusan parti, parti yang akan buat keputusan – Najib

Perbincangan telah pun diadakan mengenai situasi semasa. Pelbagai pandangan diutarakan. Penelitian akan dibuat oleh Majlis Tertinggi. Nasihat...

Tak perlu isytihar darurat, kata Agong

Yang di-Pertuan Agong, Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah berkata, tiada keperluan mengisytiharkan darurat di...

Siapa penumpang helikopter?

Kehadiran sebuah helikopter yang mendarat di pekarangan Istana Negara, di sini, menimbulkan tanda tanya...

Komen

..

Keputusan MKT UMNO semalam termasuk juga salah satu cadangan saya – Najib

Sebagai salah seorang Ahli Parlimen UMNO, saya bawa tiga cadangan dalam meeting semalam kerana itulah tujuan kami bertemu. Ia adalah untuk berbincang dan menentukan hala...
993PeminatSuka
4,664PengikutMengikut
3,359PengikutMengikut
13,700PelangganLanggan