Berbohong Tanpa Fakta, Pakatan Gagal Lagi #pakdin.my

Pembohongan demi pembohongan oleh pembangkang untuk menghasut rakyat menolak BN dan PM Najib Razak. Antaranya, memfitnah negara ini telah dijajah oleh China menerusi projek pembangunan yang didakwa diberi sepenuhnya kepada syarikat dari China.

01: MALACCA GATEWAY;
Dibangunkan Kejuruteraan Asas Jaya Development (KAJD) (51%) dan Power-China International Group Limited (49%). KAJD syarikat tempatan yang dikorporatkan di Malaysia pada 2001.

02: JOHOR ISKANDAR;
Projek Kerajaan Johor untuk menyaingi Singapura. Pelaburan melibatkan pembangunan tanah dibuka kepada pelabur dari China, Singapura, Amerika Syarikat, Jepun, Sepanyol, dan Korea Selatan.

03: FOREST CITY;
rojek kerajaan johor yg menjual unit hartanah; pegangan pajak untuk ‘landed property’ dan pegangan bebas untuk rumah bertingkat (strata tittle) dan bukan milik China.

04: CAREY ISLAND;
Bakal dibangunkan syarikat dari India, Adani Ports, dengan kerja sama syarikat tempatan, Malaysia MMC Port Holdings (milik Syed Mukhtar Bukhari) dan Sime Darby Property.

*Maklumat ini diseleweng oleh Pakatan untuk kepentingan politik sedangkan projek pembangunan itu menjadi pemangkin untuk merangsangkan lagi pertumbuhan ekonomi Malaysia.

#TolakPakatanPRU14 #PakatanProDAP
#RespectMyPM #KekalBN #NegaraKu #1Malaysia #UndiBNPRU14

#FikirFikirkanlah ya, #TakFahamTakpe ?
*********
Rujukan:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2001793330081298&id=100007519511313

Berkaitan