BN lancar jentera JKKKP Selangor

Popular

01:00:37

[Video] Apa motif Mahathir & Guan Eng buat pinjaman Bon Samurai sedangkan ekonomi negara disahkan kukuh?

Menteri kewangan Tengku Zafrul buat kenyataan bahawa kerajaan tak...

Kos pengeluaran arang batu turun, tarif elektrik dijangka lebih rendah

Tenaga Nasional Bhd (TNB) menjangkakan kemungkinan berlakunya penurunan kecil...

PROTON terus catat jualan memberangsangkan

Proton Holdings Bhd (PROTON) menjual sebanyak 11,378 unit kenderaan...

Covid-19: Masa sesuai kaji semula dasar pelaburan negara

Ini merupakan masa yang sesuai untuk Malaysia membuat pertimbangan...

China akan beli 1.7 juta tan minyak sawit Malaysia sehingga 2023

China menyatakan komitmennya untuk membeli 1.7 juta tan minyak...

Terkini

15 jemaah masjid Jitra korban Covid dalam 2 minggu

Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Kerajaan Tempatan negeri, Dr Mohd...

[Video] Syarifuddin juara CEV Moto3 Remaja Dunia

Pelumba negara, Syarifuddin Azman mengharumkan nama Malaysia selepas muncul...

Kapolrestro Jakbar beri sinyalemen barang bukti selain ganja pada EAP

barang bukti cukup beragam dan cukup banyak yang...

新冠确诊添5304宗雪隆占46%

截至今午12时,我国新冠病毒单日新增确诊病例持续下降,报5304宗。

Menteri Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah, Datuk Mohd Shafie Apdal (dua, kanan) menyampaikan bantuan kepada penduduk daif Kampung Bukit Hijau, Jeram, Karim Hamid, 57, (dua, kiri) dan isteri Noraidah Seirin, 50, ketika melawat rumah penduduk sempena lawatan kerja ke Kuala Selangor
Menteri Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah, Datuk Mohd Shafie Apdal (dua, kanan) menyampaikan bantuan kepada penduduk daif Kampung Bukit Hijau, Jeram, Karim Hamid, 57, (dua, kiri) dan isteri Noraidah Seirin, 50, ketika melawat rumah penduduk sempena lawatan kerja ke Kuala Selangor

KUALA LUMPUR  – Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Persekutuan (JKKKP) Negeri Selangor diseru memainkan peranan mereka sebagai jentera penting Barisan Nasional (BN) dalam Pilihan Raya Umum Ke-13.

Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Mohd. Shafie Apdal berkata, ini kerana JKKKP merupakan mata dan telinga kerajaan untuk memantau, mendengar mahupun menyampaikan pelbagai dasar, sekali gus menjadi pemudah cara kepada kehendak rakyat.

“Saya amat berpuas hati dengan peranan yang dimainkan JKKKP sehingga memungkinkan kerajaan Pusat menyempurnakan pelbagai projek dan perkhidmatan di Selangor.

“Bahkan, saya yakin pelancaran jentera JKKKP dalam musim pilihan raya kali ini dapat membantu memberikan sumbangan ke arah kekuatan BN pada masa akan datang,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang akhbar selepas menghadiri majlis Ramah Mesra Bersama 380 JKKKP Negeri Selangor di Institut Kemajuan Desa (Infra), Bangi dekat sini hari ini.

Yang hadir sama, Koordinator BN Selangor, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed serta Setiausaha Politik kepada Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani merangkap Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Selangor, Datuk Mohd. Safie Asnawi.

Dalam majlis itu, Mohd. Shafie turut menyampaikan peruntukan elaun JKKKP Negeri Selangor untuk 2013 sebanyak RM9.2 juta serta peruntukan elaun JKKK Orang Asli dan Tok Batin (RM1.5 juta).

Mohd. Shafie yang juga Naib Presiden UMNO berkata, jentera JKKKP di Selangor perlu terus diperkasakan bagi memastikan rakyat negeri itu memberi mandat kepada BN untuk memerintah pada pilihan raya umum nanti.

“Pilihan Raya Umum Ke-13 cukup dekat…hanya menghitung hari, oleh itu, saya berharap JKKKP dapat bersama bekerja dan membantu Perdana Menteri menjayakan agenda BN demi kesejahteraan serta pembangunan rakyat dan negara,” katanya.

Sementara itu, Mohd. Zin yakin jentera JKKKP Negeri Selangor sudah cukup bersedia menyahut cabaran dalam memberikan nafas baharu dan kekuatan kepada BN untuk menawan kembali negeri itu.

“Berdasarkan kajian, didapati 18 kawasan di Selangor telah dikategorikan sebagai kawasan putih, justeru saya yakin BN mempunyai peluang cerah untuk mentadbir negeri itu semula,” katanya.

BACA juga:

Leave a Reply