Boleh Percaya Perjanjian Pengampunan Anwar Dan Mengosongkan Kerusi PM oleh Mahathir?

Pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat memberi jaminan kepada penyokong mereka bahawa Mahathir telah menandatangani perjanjian untuk meminta pengampunan bagi Anwar dan mengosongkan kedudukan Perdana Menteri.

MahaCai kata, jangan risau. Mahathir telah menandatangani perjanjian.

Pertama sekali, perjanjian sedemikian adalah perjanjian sivil dan tidak ada peruntukan di bawah undang-undang bahawa perjanjian itu mesti dipatuhi.

Jika Mahathir tidak mahu mematuhi perjanjian itu, yang terbaik yang boleh mereka lakukan ialah mendakwa Mahathir di mahkamah sivil, yang akan mengambil masa bertahun-tahun.

Dan jika Mahathir kalah dalam salah satu mahkamah, dia boleh merayu dan akan mengambil masa bertahun-tahun. Dan walaupun dia kalah rayuannya, dia boleh membuat rayuan lagi di Mahkamah Persekutuan, yang akan mengambil masa bertahun-tahun.

Ingat lagi perjanjian terakhir yang Tokong tandatangani bersama Ketua PAS Hadi Awang sebelum PRU13 di mana DAP bersetuju bahawa PAS boleh meneruskan agenda negara Islam mereka, yang secara sudah pasti lah termasuk Hudud.

Dan kita semua tahu apa jadi dengan perjanjian yang ditandatangani oleh Tokong Lim Guan Eng dan sama ada DAP mematuhi perjanjian itu atau tidak.

Masih mahu fikir perjanjian dengan Mahathir memberi apa-apa keuntungan?

Baiah talak tiga Ahli Parlimen dan ADUN dibuat oleh PAS pun dilanggar kerana nak terus menjadi baru a DAP melalui PAN inikan perjanjian atas sekeping kertas.

LSS.

91 KOMEN

  1. Bila dapat jadi pm 6 bulan, dia berkuasa mengubah semua mengikut keadaan yg tun fikirkan sesuai, boleh dain tapi tak perlu dipatuhi, tak tak tun tak ada penasihat undang undang, he was a science student ke could think better, of course………pengalaman mengajar kita……..

  2. Bila dapat jadi pm 6 bulan, dia berkuasa mengubah semua mengikut keadaan yg tun fikirkan sesuai, boleh sain tapi tak perlu dipatuhi, tak kan tun tak ada penasihat undang undang, he was a science student ke could think better, of course………pengalaman mengajar kita……..

  3. Kita mahu lihat sebijak mana DAPig ! Bila dah jadi PM ! Kuasa dah ada dlm tangan , DAP dan PKR akan jadi bola .Boboi dan Mahyudfin tak akan diam diri ! Mathadir pasti akan lantik Mahyudfin jadi TPM dan Boboi mengambil alih tugas PM .DAPig hanya tinggal angan2 belaka.

  4. Kita mahu lihat sebijak mana DAPig ! Bila dah jadi PM ! Kuasa dah ada dlm tangan , DAP dan PKR akan jadi bola .Boboi dan Mahyudfin tak akan diam diri ! Mathadir pasti akan lantik Mahyudfin jadi TPM dan Boboi mengambil alih tugas PM .DAPig hanya tinggal angan2 belaka.

  5. Ok…persoalannya..
    PM= Mahathir
    TPM = Azizah..
    1. Boleh percaya mahathir mau serah pd musuh ketatnya, Anwar sbg PM bodo2 gitu sja…?
    2. Siapa pulak gandingan PM Anwar dan TPM nya?
    PM = ANWAR
    TPM= MUKHRIZ

    habis, Muhyiddin humban ke mana???

  6. Ok…persoalannya..
    PM= Mahathir
    TPM = Azizah..
    1. Boleh percaya mahathir mau serah pd musuh ketatnya, Anwar sbg PM bodo2 gitu sja…?
    2. Siapa pulak gandingan PM Anwar dan TPM nya?
    PM = ANWAR
    TPM= MUKHRIZ

    habis, Muhyiddin humban ke mana???

  7. Menang kena bodoh kan je dgn si tua nyanyuk tu jawabnya percaya sangat la.dia pernah jadi pm dia tahu selok belok penipuan dlm poket dia. Kalau dia ada kuasa ko orang ingat mudah nak lepas kan jawatan dia masih tak nampak lagi ke. Dia buat untuk tembolok kroni dia anak dia. Ingat mudah ke dia nak bagi kat aljuburi jadi pm. Mula2 sekali dia akan wujudkan ISA siapa lawan penjara la jawab nya. 22tahun jadi pm berapa ramai timbalan dia pecat tak nampak lagi Hahahaha kena geam la ko orang yang percaya dgn orang tua kutuk padan muka. Harapan musnah akhir nya.

  8. Menang kena bodoh kan je dgn si tua nyanyuk tu jawabnya percaya sangat la.dia pernah jadi pm dia tahu selok belok penipuan dlm poket dia. Kalau dia ada kuasa ko orang ingat mudah nak lepas kan jawatan dia masih tak nampak lagi ke. Dia buat untuk tembolok kroni dia anak dia. Ingat mudah ke dia nak bagi kat aljuburi jadi pm. Mula2 sekali dia akan wujudkan ISA siapa lawan penjara la jawab nya. 22tahun jadi pm berapa ramai timbalan dia pecat tak nampak lagi Hahahaha kena geam la ko orang yang percaya dgn orang tua kutuk padan muka. Harapan musnah akhir nya.

  9. Ingat mudah ke dia nak bagi kat orang jawatan tu free2 selepas apa yang dia kena cemuh dan macam-macam hilang terus dan maruah diri sendiri tergadai disebabkan PM lepas tu 6 bulan je berkuasa jadi pm oooo orang melayu dan islam sekelian dah tak nampak lagi ke atau bodoh sangat tak nampak tu semua.

  10. Ingat mudah ke dia nak bagi kat orang jawatan tu free2 selepas apa yang dia kena cemuh dan macam-macam hilang terus dan maruah diri sendiri tergadai disebabkan PM lepas tu 6 bulan je berkuasa jadi pm oooo orang melayu dan islam sekelian dah tak nampak lagi ke atau bodoh sangat tak nampak tu semua.

  11. Cerita musang berjanggut bila puspa wangi tanya kat dato nikah kawin salah ke tak lelaki bukan muhrim masuk ke rumah bini orang salah ke tak. Saudara pernah tengok kan mesti tahu jawapannya. Itu undang-undang kita yang bikin sama la dgn mahathir

  12. Cerita musang berjanggut bila puspa wangi tanya kat dato nikah kawin salah ke tak lelaki bukan muhrim masuk ke rumah bini orang salah ke tak. Saudara pernah tengok kan mesti tahu jawapannya. Itu undang-undang kita yang bikin sama la dgn mahathir

  13. Kalau kita usaha kat dunai ni Allah akan bagi tak kira manusia tu nak ikut peeintah Allah.

    Nak jadi , penyamun , penipu, pe…., pe……, pe….. usaha bersungguh sungguh insya Allah dapat .
    Tapi ….. usaha mestilah tetapkan hati pada perintah Allah dgan mengambil kira dosa pahala.

    Kejayaan dan sanjungan atas dosa manusia tak tahu, mungkin kifarah yang terok terjadi sahaja yang manusia nampak hukuman dosa tetap menunggu .

  14. Kalau kita usaha kat dunai ni Allah akan bagi tak kira manusia tu nak ikut peeintah Allah.

    Nak jadi , penyamun , penipu, pe…., pe……, pe….. usaha bersungguh sungguh insya Allah dapat .
    Tapi ….. usaha mestilah tetapkan hati pada perintah Allah dgan mengambil kira dosa pahala.

    Kejayaan dan sanjungan atas dosa manusia tak tahu, mungkin kifarah yang terok terjadi sahaja yang manusia nampak hukuman dosa tetap menunggu .

  15. Klu anwar kluar siapa mhu bg kerusi perlimen utk anwar nti? Klu mhu jd pm msti menjadi ahli perlimen.. X kn kak wan letak jwtan lg mcm langkah kajang sblm ni? Klu kak wan letak jwtan mhu bg peluang kpada anwar bkn terus di lantik mcm tu ja. Msti buat pilihan raya kecil. Bkn mcm tukar kasut

  16. Klu anwar kluar siapa mhu bg kerusi perlimen utk anwar nti? Klu mhu jd pm msti menjadi ahli perlimen.. X kn kak wan letak jwtan lg mcm langkah kajang sblm ni? Klu kak wan letak jwtan mhu bg peluang kpada anwar bkn terus di lantik mcm tu ja. Msti buat pilihan raya kecil. Bkn mcm tukar kasut

  17. Dlm umno dulu parti yg pernah bantu die jd PM 22 tahun pun die boleh sailang@khianat, ni kan pulak parti yg baru die buat.. yg penting ada jln nk jdkn boboi PM.. sbb nilai PM dimata mamak tua tu bebillion Rm projek..

  18. Dlm umno dulu parti yg pernah bantu die jd PM 22 tahun pun die boleh sailang@khianat, ni kan pulak parti yg baru die buat.. yg penting ada jln nk jdkn boboi PM.. sbb nilai PM dimata mamak tua tu bebillion Rm projek..

    • Memang kena geam la itu kalau PRU14 dia menang la .22tahun orang tua tu punya kuku besi siapa lawan ISA la jawab nya mendiang kapal sing berapa kali duduk kat kem kemunting siapa punya pemerintah orang tua nyanyuk tu la siapa lagi.

    • Memang kena geam la itu kalau PRU14 dia menang la .22tahun orang tua tu punya kuku besi siapa lawan ISA la jawab nya mendiang kapal sing berapa kali duduk kat kem kemunting siapa punya pemerintah orang tua nyanyuk tu la siapa lagi.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini