24.7 C
Kuala Lumpur
Friday, February 26, 2021

Brazil Layak Ke Suku Akhir Tewaskan Chile Tendangan Penalti #PialaDunia2014

pialadunia2014-brazil-chile-2

Piala Dunia: Penentuan sepakan penalti Brazil-Chile

Perlawanan antara Brazil dan Chile akan ditentukan menerusi sepakan penalti selepas kedua-dua pasukan terikat 1-1 selepas masa tambahan tamat.

Sepakan Penalti:

Brazil 3 (David Luiz, Marcelo, Neymar)

Chile 2 (C. Aránguiz , M. Díaz)

 

Piala Dunia: Perlawanan Brazil, Chile diheret ke masa tambahan

Tuan rumah, Brazil dan Chile terikat 1-1 selepas tamat permainan separuh masa kedua untuk mengheret penentuan ke masa tambahan dalam perlawanan pusingan kedua di Stadium Mineirao di Belo Horizonte, sebentar tadi.

Terdahulu, pemain pertahanan Brazil, David Luiz menjadikan kedudukan 1-0 selepas menanduk masuk pada minit ke-18 sebelum Chile menyamakan kedudukan pada 32 minit apabila Alexis Sanchez mengaut peluang daripada hantaran hambar Hulk sebelum menolak masuk menewaskan penjaga gol Brazil, Julio Cesar.

PERTAHANAN Brazil, David Luiz, meraikan jaringan gol pembukaan pasukannya pada perlawanan pusingan kedua 16 pasukan antara Brazil dan Chile
PERTAHANAN Brazil, David Luiz, meraikan jaringan gol pembukaan pasukannya pada perlawanan pusingan kedua 16 pasukan antara Brazil dan Chile

Piala Dunia: Brazil, Chile terikat 1-1 babak pertama

Tuan rumah, Brazil dan Chile terikat 1-1 selepas tamat separuh masa pertama dalam perlawanan pusingan kedua di Stadium Mineirao di Belo Horizonte, sebentar tadi.

Pemain pertahanan Brazil, David Luiz menanduk masuk pada minit ke-18 selepas sepakan sudut daripada Neymar walaupun ada yang beranggapan sentuhan terakhir itu daripada pemain pertahanan Chile, Gonzalo Jara.

Chile menyamakan kedudukan selepas 32 minit apabila Alexis Sanchez mengaut peluang daripada hantaran hambar Hulk sebelum menolak masuk menewaskan penjaga gol Brazil, Julio Cesar.

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.