Bukankan PH sudah memenangi pilihanraya dan berjaya ‘menyelamatkan’ Malaysia?

Bukankan PH sudah memenangi pilihanraya dan berjaya ‘menyelamatkan’ Malaysia?

#SelamatkanKroni #KERAjaanTomato #MalaysiaMemilih #MalaysiaBaru

Kerajaan Pakatan Harapan (PH) mengumumkan dalam tv dan media yang harga barang semua dah turun selepas mansuh GST.

Tapi, dalam diam, harga susu tepung naik.

Seorang pengadu mengadu harga susu tepung yang selalu dibelinya tiap-tiap bulan telah naik harganya sebanyak RM7 pada hari ini.

Seorang pegawai di KPDNKK ketika dihubungi berkata kenaikan harga susu tepung ini tidak dapat dikawal kerana kebanyakkan susu adalah diimport.

Menurutnya, oleh kerana nilai ringgit yang semakin teruk, ia mengakibatkan peningkatan kos dan juga cukai import. Oleh itu kos-kos serta kenaikan harga ini perlu dibayar oleh pengguna.

RUMUSANNYA, RAKYAT TIDAK BOLEH BERGANTUNG KEPADA KERAJAAN PH.

Semalam, ketika Perdana Menteri ditemubual sebuah akbar dari Hong Kong, beliau menegur rakyat Malaysia supaya jangan terlalu bergantung kepada Kerajaan.

Menurutnya, budaya memberi wang dan bantuan seperti kerajaan Barisan Nasional (BN) dulu tidak akan diteruskan oleh kerajaan PH.

Mahathir berhujah bahawa kerajaan BN menggunakan ‘wang haram’ dari 1MDB untuk memberi segala bantuan dan wang kepada rakyat.

Dari sini, jelas dilihat bahawa kerajaan PH sepakat mengalih perhatian dari harga barang yang meningkat dengan hanya mengipas api kemarahan rakyat menerusi penipuan-penipuan yang tidak masuk akal.

Persoalannya, apakah kena-mengenanya 1MDB dengan situasi ekonomi semasa?

Bukankan PH sudah memenangi pilihanraya dan berjaya ‘menyelamatkan’ Malaysia?

So why this 1MDB nonsense over and over again?

Bukankan PH sudah memenangi pilihanraya dan berjaya ‘menyelamatkan’ Malaysia?

36 Replies to “Bukankan PH sudah memenangi pilihanraya dan berjaya ‘menyelamatkan’ Malaysia?

  1. sebenarnya kita x sptutnya terus terjerumus dalam perjuangan parti, apa yg patut kita perjuangkan adalah hak kita sebagai rakyat, yang bodoh sini yang perjuangkan perjuangan parti yang dah terang2 salah. Sebagai contoh, UEC , kita ada edu kita sendiri mengapa perlu iktiraf sesuatu yang asing? Prof ridhuan tee sendiri kata kementrian pelajaran da berunding untuk ubah suai sillibus sekolah cina/uec tapi mereka menolak . Cina Malaysia berhabis kata nakkan kesamarataan hak tapi mereka xnampak ketidakadilan yang mereka lakukan. Untuk mencapai negara bangsa sekolah vernakular harus dimansuhkan, tapi bila timbul jer cadangan camtu mereka jugak berhabis tentang, sedangkan kalau pun betul kualiti skolah mereka lebih baik, kita boleh shj usulkan sekolah kebangsaan adopt cara pembelajaran mereka.aduh malaysia

  2. Facebook Comments