25.7 C
Kuala Lumpur
Friday, October 30, 2020

China tawar hati dengan Mahathir dan Kerajaan PH

[Video] Perenggan terakhir harus membuka mata kita apakah tujuan sebenarnya Mahathir ke China.

“Media China telah mengatakan kebenaran, China mungkin telah tawar hati terhadap malaysia, cara sambutan rasmi mereka terhadap lawatan Perdana Menteri Malaysia, Mahathir adalah hambar dan tidak bersemangat berbanding dengan lawatan rasmi Najib dan Trump.

Orang kaya (yang dikatakan DAP, orang kaya tidak menyokong UMNO/BN) di malaysia lihat macamana dengan LCLY (chinese “lan si, lan yong” English “big lousy show-off”) kalian sekarang! “

********’
Ini apa apa yang di perkatakan didalam video:

“Ia mengatakan bahawa pemimpin china tidak berpuas hati dengan mahathir dan tidak mahu bertemu dengannya hingga ke hari terakhir lawatan. Berbanding dengan Trump dan Najib, mereka bertemu dengan pemimpin china sama ada sebelum mesyuarat bermula atau dalam tempoh 2 hari pertama lawatan.

Walaupun mahathir menekankan bahawa projek ECRL akan diteruskan, tetapi mahathir telah memberitahu bahawa mereka mahukan kontrak baru dan bukan kontrak yang ditandatangani Najib.

Titik penting sekarang adalah bagaimana mereka akan melakukannya tanpa terpaksa menanggung tambahan hutang negara. China, sebaliknya, sedang menunggu untuk melihat bagaimana mereka boleh menawarkan kontrak yang lebih baik untuk ECRL SEKIRANYA Malaysia mahu menarik keluar kontrak lama.


Oleh kerana kontrak itu telah dianugerahkan, china mahu malaysia mengambil tanggungjawab penuh jika mereka mahu membatalkan kontrak lama dan merangka yang baru untuk menganugerah kontrak kepada kontraktor baru. China tidak akan mahu diperbodohkan dan tidak akan berganjak.”

LIHAT video:
https://youtu.be/kZCNMUpI-Ok


https://pakdin.my/tag/china

Berita Berkaitan

Agong guna ‘soft power’ selamatkan negara dari ahli politik kata peguam

Kejayaan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah mengemudi negara ketika kerajaan...

UMNO kekal fokus pentingnya Gencatan Politik – Keputusan mesyuarat MKT UMNO

KENYATAAN MEDIA Mesyuarat Khas Majlis Kerja Tertinggi UMNO telah mengambil keputusan: 1. UMNO terus kekal fokus...

Gila rebut jawatan, populariti Bersatu, UMNO semakin merudum

Populariti Bersatu dan UMNO dilihat semakin merudum kerana di dakwa terlalu sibuk mengejar jawatan...

Bincang calon TPM, MKT UMNO dijangka kembali mesyuarat malam ini

Umno dijangka akan bermesyuarat malam ini bagi membincangkan calon Timbalan Perdana Menteri dan syarat-syarat...

Komen

..

Keputusan MKT UMNO semalam termasuk juga salah satu cadangan saya – Najib

Sebagai salah seorang Ahli Parlimen UMNO, saya bawa tiga cadangan dalam meeting semalam kerana itulah tujuan kami bertemu. Ia adalah untuk berbincang dan menentukan hala...
993PeminatSuka
4,664PengikutMengikut
3,360PengikutMengikut
13,700PelangganLanggan