DAP Dan PKR Minta Bantuan Amerika Memberi Tekanan Kepada Makaysia

Dua perkara mengenai kunjungan Otai Reformasi ke Kedutaan Amerika Syarikat minggu lalu.

1) DAP dan PKR tidak mempunyai masalah dengan meminta negara-negara asing untuk campurtangan dan memberikan tekanan kepada Malaysia.

2) Setiap kali Anwar disumbatkan ke penjara, dia akan memerlukan pembedahan. Dan pembedahan ini tidak boleh dilakukan dalam negara. Ia akan dibebaskan untuk ke luar negara bagi melakukan pembedahan.

Tetapi apabila dia tidak berada dalam penjara, dia tidak perlu menjalani pembedahan dan boleh joget di seluruh negara tanpa mengadu kesakitan ..

Kita tunggu lah pula dakwaan bahawa Kerajaan telah meracun dia dengan racun arsenik sekali lagi?

Atau kali ini mungkin mereka akan mendakwa Kerajaan akan menggunakan racun VX?

Sudah-sudahlah lah menipu rakyat dengan menggunakan negara asing.

Betapa kali mau menipu, cukuplah sekali.

 *******

Rujukan:

Otai Reformis gesa tekanan Amerika bagi bebaskan Anwar

Kumpulan beberapa NGO, Otai Reformasi, hari ini mendesak kerajaan Amerika Syarikat supaya terus memberi tekanan agar Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dibebaskan daripada penjara dan juga membantunya mendapatkan rawatan perubatan di luar negara.

Mereka diiringi oleh anak perempuan Anwar, Nurul Nuha dan menyerahkan memorandum berkenaan kepada kedutaan Amerika Syarikat di Kuala Lumpur pagi ini.

Menurut seorang anggota NGO itu, Ronnie Liu, mereka berjumpa dengan kaunselor politik Amerika Syarikat, Tressa Finerty dan telah mengadakan perbincangan secara ‘berterus terang’.

“Kami menggesa Amerika Syarikat untuk terus menganggap Anwar sebagai tahanan politik, dan juga berharap mereka boleh membantu menghantar Anwar ke luar negara untuk pembedahan,” katanya.

Menurut Liu, pihak berkuasa kedutaan itu berkata Washington akan terus memperjuangkan kes Anwar dan terus melihat beliau sebagai tahanan politik.

Nurul Nuha kemudian menjelaskan bahawa ayahnya memerlukan pembedahan di bahu, yang tidak sesuai dijalankan di Malaysia, disebabkan oleh “dakwaan bermotifkan politik terhadapnya”.

Menurutnya, keluarga berkenaan dibenarkan untuk melawat Anwar sekali setiap tiga minggu di Penjara Sungai Buloh, di mana bekas timbalan perdana menteri itu sedang menjalani hukuman penjara lima tahun atas tuduhan liwat kedua pada 2015.

http://m.malaysiakini.com/news/378263

4 Replies to “DAP Dan PKR Minta Bantuan Amerika Memberi Tekanan Kepada Makaysia

  1. Belajarlah dari sejarah. Jika tidak, kita akan hilang dari lipatan sejarah. Sejarah memaparkan banyak perkara pahit yg disebabkan oleh kebaikan hati kita menerima niat pendatang2 kafir harbi utk menumpang hidup dan mencari makan di negara ini, hingga tercapailah satu Kontrak Sosial. Namun, setelah beberapa dekad, keturunan pendatang kafir harbi yg tidak sedar diri itu mula menjadi biadab dan kurang ajar, hingga mahu merampas hak ketuanan Islam dan Melayu di negara ini dgn memaksa kita menerima hak sama rata dengan mereka tetapi dlm masa yg sama enggan menghormati persetujuan dan perjanjian dlm Kontrak Sosial yg telah termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan dan menyetujui pula pertukaran nama Persekutuan Tanah Melayu menjadi Malaysia (satu kesilapan besar!). Kafir harbi biadab itu mahukan hak sama rata dalam semua perkara hinggakan hak penduduk tuan rumah dan pribumi tidak langsung mereka hormati. Itulah yg menjadi punca tragedi berdarah 13 Mei. Itu jugalah yg terbukti dlm kajian pasca-PRU13 iaitu kaum2 pendatang kulup kopet sepet selet ini majoritinya (95%-97% sama ada dari MCA, Gerakan apatah lagi parti cauvinis kiasu dogs and pigs) mengundi calon2 sebangsa mereka dgn niat menidakkan hak Umat Islam dan Bangsa Melayu. Itupun dgn pengkhianatan meLAYU songsang dan penjilat2 tegar dedak haram kafir harbi itu. Namun, kita masih ada kekuatan sebenar, cuma ia boleh diperkasakan dgn kita semua merapatkan semula saf dan persaudaraan kita sebelum terlambat. PRU14 sangat penting utk kita pastikan agenda jahat kafir harbi itu tidak menjadi kenyataan kerana spesis jenis ini memang tidak boleh dipercayai langsung. Jika kita gagal menyedarinya, kita mungkin menjadi pengemis di negara sendiri, di Bumi Bertuah Persekutuan Tanah Melayu. Usah abaikan dan lupa apa yg diajarkan oleh sejarah! Renung2kanlah. Salam.

  2. Facebook Comments