DAP perlu henti campur tangan dalam isu Agama Islam

Dosa atau tidak umat Islam mengucapkan selamat hari krismas seharusnya datang dari pandangan ulama Islam bukan dari pemimpin bukan Islam dari DAP.

Parti DAP ini memang semakin kurang ajar bila dapat menundukkan Dr Mahathir dan membeli beberapa ekor Melayu Islam menjadi jurucakap mereka.

Jika ada ulama memfatwa dosa maka terserah kepada orang Islam, bukannya DAP, untuk menerima atau tidak pandangan tersebut.

Menganggap ucapan krismas berdosa bagi orang Islam tidak berkaitan dengan menghasut kebencian kepada orang Kristian.

Misalnya arak dan judi adalah haram dalam Islam namun tidak pernah pula orang bukan Islam dipukul dan dibenci kerana mengamalkannya.

Tweet Kit Siang ini sebenarnya yang memecah-belahkan rakyat dan memfitnah Dr Zakir Naik. Dr Zakir Naik tidak pernah ada twitter seperti yang dirujuk Kit Siang.

Oleh Ab Jalil Backer


4 KOMEN

  1. Comments

    comments

  2. kau siapa ,kafir laknat tak perlu mencampuri urusan agama kami ,ydpa tolong teramat sangat ambil perhatian tentang dap ni ,kerana dia dah mencabar kesabaran kami orang islam dan bangsa melayu ,kalau perlembagaan negara tak diguna pakai lagi ,lupuskan atau dihantar ke muzium saja .jangan sampai rakyat bangkit .

  3. Sesiapa yg wish hari krismas…
    Boleh jatuh iman….harap org Islam jgn ucap….kera. ..jaan pH boleh la sbb kera…jaan didirikan atas nasihat Dan ikutan syaitan sbb fitnah Dan hasutan

Comments are closed.