DAP Putus Hubungan Dengan PAS Sebab Berprinsip ?!

Berkaitan

Terkini

Are you kidding Tokong❓

?️脸皮厚我谁都不服,就服林神‼️

勾搭伊党捅娄子火烧屁股就急忙跳船
明明是无能还能把自己夸成有原则呢‼️

用完哈迪转身抱紧老马大腿,行动党谈原则❓

无论在外怎样吃不到葡萄说葡萄酸各种攻击首相纳吉
见到时候还不是低头哈腰 。行动党谈原则❓
————
行动党秘书长林冠英今日再度引述唐诗赠马华总会长拿督斯里廖中莱,直言“不经一番寒彻骨,焉得梅花扑鼻香”,要求对方讲到做到,若坚持原则,就应与伊党合作的巫统断交。

他坚称,他将不会向廖中莱道歉,“我还是在等他来(对我采取行动)”。

他说,当初伊党变质选择和巫统合作,行动党站稳原则,毅然与伊党断交,证明行动党言行一致。

“断交要拿出勇气,虽然这会把大选时的在野力量分散,但我们(希盟)还是有信心面对三角战,毕竟人民还是要换政府。”

林冠英也是槟州首长。他今早在威北安邦惹惹花园移交拨款给麦曼珍社委会后,向媒体这么说。

他日前把廖中莱比喻为华社“吴三桂”,并指廖中莱已与伊党主席拿督斯里哈迪阿旺一唱一和,谎称林吉祥有意成为首相。

之后,廖中莱要求林冠英和林吉祥,在48小时内就“引伊斯兰党入关出卖华社”一事,向华社道歉,否则他们就是无可救药的政治人物。
---------
DAP mencabar MCA agar memutuskan hubungan dengan Umno kerana sudah ada tanda-tanda menunjukkan Umno semakin hari semakin rapat dengan Pas.

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng berkata, DAP sendiri tidak ingin lagi bersama dengan Pas dalam Pakatan Rakyat kerana partinya mempunyai prinsip.

“Apa yang DAP cakap akan terus dilakukan. Buktinya, apabila DAP ingin putuskan hubungan Pas kerana Pas memilih untuk berbaik-baik dengan Umno, DAP terus putus hubungan dengan parti Islam ini,” katanya seperti dipetik dalam China Press.

Kata Guan Eng, DAP perlu berani membuat keputusan walaupun ia akan merugikan pakatan pembangkang ketika PRU.

“Bagaimanapun, kami (Pakatan Harapan) masih mempunyai keyakinan yang tinggi untuk menghadapi pertandingan tiga penjuru. Rakyat inginkan perubahan dan mahu tukar kerajaan. Itulah keyakinan kami bahawa kami akan capai kemenangan dalam PRU akan datang,” katanya.

Guan Eng berkata demikian ketika mengulas kenyataan Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai bahawa Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang ingin menjadi perdana menteri sekiranya Pakatan Harapan berjaya membentuk kerajaan baharu dalam PRU akan datang.

Sambil memberikan kata-kata nasihat kepada MCA, kata Guan Eng, MCA sekiranya ingin menjadi parti yang kuat, pemimpinnya mestilah berani menanggung tanggungjawab dan buat keputusan bijak.

Dalam pada itu, Timbalan Presiden MCA, Datuk Seri Wee Ka Siong membidas kenyataan Guan Eng itu kerana semata-mata ingin mengalih perhatian mengenai kerjasama DAP dengan Pas dalam kerajaan negeri Selangor ketika ini.

Menurut Ka Siong, Guan Eng perlu menyalahkan dirinya sendiri kerana DAP pernah mengadakan kerjasama yang baik dengan Pas pada PRU lalu, malahan memberitahu kepada pengundi bahawa undi Pas bermakna undi DAP.

“Kenapa DAP ingin bekerjasama dengan Pas dalam PRU lalu? Kenapa sekarang pula nak membidas MCA? Guan Eng perlu rasa malu kerana pendiriannya telah berubah dengan membuat U turn,” kata Ka Siong.

  1. PAS DAN UMNO MANA TAU PRINSIP GUNA PERALATKAN ISLAM DAN MELAYU UNTOK TIPU DEMI KEPENTINGAN KUASA MENGAUT HARTA KEKAYAAN DIRI KELUARGA DAN KRONI JADI BARUA ANJING KEPADA TOKEY TOKEY CINA …MELAYU DI PERBODOHKAN OLIH PIMPINANAN UMNO NAJIB DAN MENTERI MENTERI YB YB YANG DIPILIH OLIH ORANG MELAYU ..

Leave a Reply