23.3 C
Kuala Lumpur
Friday, October 2, 2020

Debat 1MDB : Arul tempelak Pua, sindir Rafizi

1mdb-arul-tony-talk-show

Presiden 1Malaysia Development Berad (1MDB), Arul Kanda mematuhi keputusan Speaker Dewan Rakyat berhubung isu debat, namun menempelak Ahli Parlimen DAP Petaling Jaya Utara, Tony Pua dan menyindir Ali Parlimen PKR Pandan, Rafizi Ramli kerana menjadikan isu 1MDB sebagai bahan agenda politik mereka.

“Apabila Tony Pua tidak mempunyai keberanian untuk melakukan perkara yang betul dan meletakkan jawatan daripada PAC, pada 31 Oktober 2015, saya telah menarik balik syarat itu.

“Saya menyahut cabaran beliau tanpa sebarang syarat kerana YB Tony Pua telah membuat pelbagai dakwaan salah terhadap 1MDB dan saya secara peribadi, sehingga saya mahu umum berdebat secara umum untuk membetulkan beliau,” kata kenyataan Arul Kanda.

Menurutnya, Pua telah memilih untuk bersembunyi di sebalik keahlian PAC, untuk lari dari pertarungan yang beliau secara aggresif mendesak saya untuk menerima, sehingga akhirnya saya bersetuju tanpa sebarang syarat.

Berita Berkaitan

Isu peralihan Kerajaan Pusat? Istana Negara akan keluar kenyataan rasmi petang ini

Istana Negara dijangka akan mengeluarkan satu kenyataan rasmi petang ini. Perkara itu dinyatakan dalam kenyataan...

Jika Saya Menang, Anwar Mungkin Hilang Kerusi PD – Mohd Khairul

Kalau Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri sekali pun, tempohnya tidak lama kerana...

Komen

..

PRN Sabah & Pencapaian Najib – 17 DUN Dilawati, 12 Menang

Datuk Seri Najib Tun Razak berkongsi statistik “kejayaannya” membantu kempen BN dalam Pilihanraya Negeri Sabah yang baru lepas. Daripada...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman sebelum itu, Tun Mahathir akan penjarakan sesiapa yang membangkitkan isu...

Arkib / Carian

993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,347PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan