32.7 C
Kuala Lumpur
Tuesday, April 20, 2021

Debat 1MDB : Arul tempelak Pua, sindir Rafizi

1mdb-arul-tony-talk-show

Presiden 1Malaysia Development Berad (1MDB), Arul Kanda mematuhi keputusan Speaker Dewan Rakyat berhubung isu debat, namun menempelak Ahli Parlimen DAP Petaling Jaya Utara, Tony Pua dan menyindir Ali Parlimen PKR Pandan, Rafizi Ramli kerana menjadikan isu 1MDB sebagai bahan agenda politik mereka.

“Apabila Tony Pua tidak mempunyai keberanian untuk melakukan perkara yang betul dan meletakkan jawatan daripada PAC, pada 31 Oktober 2015, saya telah menarik balik syarat itu.

“Saya menyahut cabaran beliau tanpa sebarang syarat kerana YB Tony Pua telah membuat pelbagai dakwaan salah terhadap 1MDB dan saya secara peribadi, sehingga saya mahu umum berdebat secara umum untuk membetulkan beliau,” kata kenyataan Arul Kanda.

Menurutnya, Pua telah memilih untuk bersembunyi di sebalik keahlian PAC, untuk lari dari pertarungan yang beliau secara aggresif mendesak saya untuk menerima, sehingga akhirnya saya bersetuju tanpa sebarang syarat.

Berita Berkaitan

Komen

  1. Saya menyahut tawaran terbuka Arulkanda sebelum ini bahawa beliau sanggup berdebat dengan Tony Pua tanpa syarat. Oleh kerana Speaker memutuskan YB Tony Pua tidak boleh berdebat, Pakatan Harapan memutuskan debat berlangsung di antara saya dan Arulkanda. Tiba-tiba Arulkanda menarik diri dan memberi pelbagai alasan. Saya mohon share posting ini sekiranya Sdr/i setuju debat diadakan untuk mendapatkan jawapan mengenai 1MDB.
    Copy paste dari fb rafizi….saya cume mahu kepastian…

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.