Di buang kerja kerana prestasi teruk tuduh kerana ekonomi negara teruk dan salahkan Najib

Orang ini sangat marah kepada Perdana Menteri, Najib Razak kerana dia dibuang kerja dari Nestle selepas 3 1/2 tahun bekerja sebagai seorang “security executive”.

Pada tahun lepas, Nestle kata prestasi kerja dia tidak memuaskan.

Tetapi dia mendakwa dia dibuang kerja bukan kerana prestasi dia tak memuaskan tetapi kerana ekonomi tidak baik .

Lepas itu, dia pun marah-marah PM Najib kerana dia tak ada kerja.

Kalau benarlah orang ini dibuang kerja dengan tidak adil dan Nestlé membuat salah, pergilah mengadu kepada mahkamah buruh.

Kalau tengok video ini dari page penipu/penghasut Mahathir, dah tahu orang ini ada masalah nak mengawal diri ataupun “attitude problem::
https://www.facebook.com/mahathirdalegend/videos/2011932152396908/

Sebenarnya, prestasi Nestle dalam tahun 2016 dan 2017 adalah baik. Baca:

Nestle Malaysia grew 4.7% in 2016 hitting total sales above RM5billion in 2016

http://www.nestle.com.my/media/pressreleases/allpressreleases/nestle-malaysia-delivers-growth-for-fy2016

With this fantastic growth in 2016, Nestle did even better in 2017 as shown by the following results :-

For the nine-month period, the Group recorded a Turnover of RM4.0 billion, 4.3% higher compared with the previous year’s corresponding period. Growth was supported by strong export and domestic performance
https://www.nestle.com.my/media/pressreleases/allpressreleases/nestl-delivers-strong-top-line-growth-for-first-nine-months-despite-headwinds

Kalau lah prestasi Nestle baik dan tak buang ramai pekerja yang lain tetapi hanya buang kerja orang ini dengan alasan prestasi kerja dia tidak baik, siapa sebenarnya yang salah?

Salah Nestle? Salah Perdana Menteri Najib ataupun salah dia sendiri?

https://3.bp.blogspot.com/-YrcEpsDIrlg/WnQmXdDQWLI/AAAAAAAAIaE/44ZGJ1iEw4UiOLSF8nrohu9vNQ8mi_SNwCLcBGAs/s1600/20180202-kena-buang-kerja-masalah-disiplin.jpg

LSS.


Comments (45)

  1. Jamaludin Ali Feb 2, 2018 @ 17:05
  2. Rauzan Adnan Feb 2, 2018 @ 17:10
  3. Shahidon Hashim Feb 2, 2018 @ 17:12
  4. Farouk Yahya Feb 2, 2018 @ 17:14
  5. Rosli Hashim Feb 2, 2018 @ 17:15
  6. Mohd Isa Isa Feb 2, 2018 @ 17:15
  7. Kay Maria Feb 2, 2018 @ 17:23
  8. Mimi Rusmiyati Feb 2, 2018 @ 17:23
  9. Mohd Firdaus Mohd Radzi Feb 2, 2018 @ 17:31
  10. Panjang Jaii Ricko Feb 2, 2018 @ 17:33
  11. Abdul Mukmin Abdullah Feb 2, 2018 @ 17:37
  12. Sueani XLuz Feb 2, 2018 @ 17:55
  13. Zaki Ramlan Feb 2, 2018 @ 17:59
  14. Ayie Ayie Feb 2, 2018 @ 18:26
  15. Larryson Latip Feb 2, 2018 @ 18:46
  16. Ahmad Termidy Mohd Zain Feb 2, 2018 @ 18:50
  17. SY Syedo Feb 2, 2018 @ 18:51
  18. Barom Rome Feb 2, 2018 @ 19:03
  19. Muhni Kasdan Feb 2, 2018 @ 19:05
  20. Abd Fatah Zakaria Feb 2, 2018 @ 19:07
  21. Hishamuddin Zainuddin Feb 2, 2018 @ 19:20
  22. Siti Lania Qisha Feb 2, 2018 @ 20:03
  23. Rosli Salim Unggal Feb 2, 2018 @ 20:39
  24. Mohd Rafi Feb 2, 2018 @ 20:49
  25. Yusri Kamelia Feb 2, 2018 @ 21:49
  26. Majito Majid Feb 2, 2018 @ 22:28
  27. Zam Yahaya Feb 2, 2018 @ 22:32
  28. Hasni Hafizul Bakarilah Feb 2, 2018 @ 22:41
  29. Araz Caliph Feb 2, 2018 @ 23:17
  30. Penternak Bakteria Feb 3, 2018 @ 3:25
  31. Penternak Bakteria Feb 3, 2018 @ 3:26
  32. Khairuddin Noordin Feb 3, 2018 @ 4:06
  33. Dir Mahathir Feb 3, 2018 @ 7:19
  34. Kusy Mark Om Kusy Feb 3, 2018 @ 8:28
  35. Kusy Mark Om Kusy Feb 3, 2018 @ 8:29
  36. Mohamed Shaharuddin Feb 3, 2018 @ 15:18
  37. Noris Didi Feb 3, 2018 @ 20:47
  38. Wira Para Rahim Feb 3, 2018 @ 21:29
  39. AB Jalil Deros Feb 3, 2018 @ 23:59
  40. Salleh Abubakar Feb 5, 2018 @ 15:16
  41. Salleh Abubakar Feb 5, 2018 @ 15:16
  42. EricMicheal Yoong Feb 5, 2018 @ 16:40
  43. EricMicheal Yoong Feb 5, 2018 @ 16:40
  44. Mohd Hisham Feb 6, 2018 @ 14:10

Leave a Reply