24.6 C
Kuala Lumpur
Thursday, September 24, 2020

Di buang kerja kerana prestasi teruk tuduh kerana ekonomi negara teruk dan salahkan Najib

Orang ini sangat marah kepada Perdana Menteri, Najib Razak kerana dia dibuang kerja dari Nestle selepas 3 1/2 tahun bekerja sebagai seorang “security executive”.

Pada tahun lepas, Nestle kata prestasi kerja dia tidak memuaskan.

Tetapi dia mendakwa dia dibuang kerja bukan kerana prestasi dia tak memuaskan tetapi kerana ekonomi tidak baik .

Lepas itu, dia pun marah-marah PM Najib kerana dia tak ada kerja.

Kalau benarlah orang ini dibuang kerja dengan tidak adil dan Nestlé membuat salah, pergilah mengadu kepada mahkamah buruh.

Kalau tengok video ini dari page penipu/penghasut Mahathir, dah tahu orang ini ada masalah nak mengawal diri ataupun “attitude problem::
https://www.facebook.com/mahathirdalegend/videos/2011932152396908/

Sebenarnya, prestasi Nestle dalam tahun 2016 dan 2017 adalah baik. Baca:

Nestle Malaysia grew 4.7% in 2016 hitting total sales above RM5billion in 2016

http://www.nestle.com.my/media/pressreleases/allpressreleases/nestle-malaysia-delivers-growth-for-fy2016

With this fantastic growth in 2016, Nestle did even better in 2017 as shown by the following results :-

For the nine-month period, the Group recorded a Turnover of RM4.0 billion, 4.3% higher compared with the previous year’s corresponding period. Growth was supported by strong export and domestic performance
https://www.nestle.com.my/media/pressreleases/allpressreleases/nestl-delivers-strong-top-line-growth-for-first-nine-months-despite-headwinds

Kalau lah prestasi Nestle baik dan tak buang ramai pekerja yang lain tetapi hanya buang kerja orang ini dengan alasan prestasi kerja dia tidak baik, siapa sebenarnya yang salah?

Salah Nestle? Salah Perdana Menteri Najib ataupun salah dia sendiri?

https://3.bp.blogspot.com/-YrcEpsDIrlg/WnQmXdDQWLI/AAAAAAAAIaE/44ZGJ1iEw4UiOLSF8nrohu9vNQ8mi_SNwCLcBGAs/s1600/20180202-kena-buang-kerja-masalah-disiplin.jpg

LSS.

Berita Berkaitan

42 ahli Parlimen DAP sokong Anwar PM sekiranya cukup bilangan bentuk kerajaan, kata Guan Eng

DAP hari ini mengesahkan 42 ahli Parlimennya akan memberikan sokongan kepada Anwar Ibrahim, sekiranya...

UMNO tidak halang wakil rakyat sokong Anwar

UMNO tidak dapat menghalang mana-mana ahli parlimennya yang ingin menyokong Parti Keadilan Rakyat (PKR). Presidennya,...

‘Saya dapat sokongan hampir dua pertiga Ahli Parlimen’ – Anwar

Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yakin mempunyai majoriti hampir dua pertiga Ahli Parlimen...

MIC ‘mahu’ kekal bertanding sembilan kerusi Parlimen

MIC mahu kekal bertanding di sembilan kerusi Parlimen pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15)...

700 Bekas Ahli Parti PAN Sertai UMNO

LABUAN – Seramai 700 bekas ahli Parti Amanah Negara (PAN) Labuan menyertai UMNO Labuan...

Rakyat Dah Tak Percaya Mahathir, Populariti Merudum Teruk – Husam Musa

Bekas Naib Presiden Parti Amanah Negara (PAN), Datuk Husam Musa berkata, populariti Tun Dr...

Shahril Hamdan positif Covid-19 selepas pulang dari Sabah

Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan menjadi pemimpin ke-2 parti itu yang disahkan positif Covid-19 minggu ini, selepas pulang dari Sabah. Sumber parti itu pada Isnin...

#PRNSabah: Rakyat Sabah tidak perlu bantuan walau ekonomi teruk dan pekerjaan tiada dibawah Warisan

Shafie, mari sini duduk sebelah saya. Saya jelaskan satu-satu report card kamu. 1. Tahun lepas saja hampir 120,000 rakyat Sabah tiada kerja. Ini gred F! 2. Kadar...

Komen

..

Arkib / Carian

994PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,344PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan