Home / :: BLOG :: / Di buang kerja kerana prestasi teruk tuduh kerana ekonomi negara teruk dan salahkan Najib

Di buang kerja kerana prestasi teruk tuduh kerana ekonomi negara teruk dan salahkan Najib

Orang ini sangat marah kepada Perdana Menteri, Najib Razak kerana dia dibuang kerja dari Nestle selepas 3 1/2 tahun bekerja sebagai seorang “security executive”.

Pada tahun lepas, Nestle kata prestasi kerja dia tidak memuaskan.

Tetapi dia mendakwa dia dibuang kerja bukan kerana prestasi dia tak memuaskan tetapi kerana ekonomi tidak baik .

Lepas itu, dia pun marah-marah PM Najib kerana dia tak ada kerja.

Kalau benarlah orang ini dibuang kerja dengan tidak adil dan Nestlé membuat salah, pergilah mengadu kepada mahkamah buruh.

Kalau tengok video ini dari page penipu/penghasut Mahathir, dah tahu orang ini ada masalah nak mengawal diri ataupun “attitude problem::
https://www.facebook.com/mahathirdalegend/videos/2011932152396908/

Sebenarnya, prestasi Nestle dalam tahun 2016 dan 2017 adalah baik. Baca:

Nestle Malaysia grew 4.7% in 2016 hitting total sales above RM5billion in 2016

http://www.nestle.com.my/media/pressreleases/allpressreleases/nestle-malaysia-delivers-growth-for-fy2016

With this fantastic growth in 2016, Nestle did even better in 2017 as shown by the following results :-

For the nine-month period, the Group recorded a Turnover of RM4.0 billion, 4.3% higher compared with the previous year’s corresponding period. Growth was supported by strong export and domestic performance
https://www.nestle.com.my/media/pressreleases/allpressreleases/nestl-delivers-strong-top-line-growth-for-first-nine-months-despite-headwinds

Kalau lah prestasi Nestle baik dan tak buang ramai pekerja yang lain tetapi hanya buang kerja orang ini dengan alasan prestasi kerja dia tidak baik, siapa sebenarnya yang salah?

Salah Nestle? Salah Perdana Menteri Najib ataupun salah dia sendiri?

https://3.bp.blogspot.com/-YrcEpsDIrlg/WnQmXdDQWLI/AAAAAAAAIaE/44ZGJ1iEw4UiOLSF8nrohu9vNQ8mi_SNwCLcBGAs/s1600/20180202-kena-buang-kerja-masalah-disiplin.jpg

LSS.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

Check Also

Hamzah Zainuddin mengaku menjadi broker 36 Ahli Parlimen BN melompat

Hamzah Zainuddin mengesahkan beliau adalah broker 36 ahli Parlimen BN menandatangi surat menyokong Mahathir sebagai …

45 comments

  1. Jamaludin Ali

    bingai sendiri punya hal salahkan yang lain apa benda manusia camni berani tanggung la mesti ada sebb kena buang

  2. Rauzan Adnan

    nasib baik kulit dia itam tk slahkn najib…

  3. Shahidon Hashim

    Terlebih mkn semut dan anai2..tu yg dy marapu..

  4. Farouk Yahya

    Keling bongok…mabuk todi cap kapak

  5. Mohd Isa Isa

    Padam muka, x Ada kerja, cari kerja. Dpt kerja x pandai jaga, memonting lah ni atau setiap hari dtg lewat, mulalah nak tuding jari kat org, sebiji perangai madey..

  6. Kay Maria

    kap lam ya nga memg kaki pembelit.

  7. Mimi Rusmiyati

    Dh agak dh.. Tkdenyer syarikat bagus nk buang pekerja yg efektif..

  8. Sueani XLuz

    Bongok….tu salah sendiri..smua nk salahkan PM….

  9. Ayie Ayie

    Buang masa layan si mangkuk..ni…

  10. Larryson Latip

    inilah org yg paling bodoh pernah aku tenggok, buat video kononnya nak menyalahkan org lain, tapi buat malu sendiri, puiiiiii..

  11. Barom Rome

    Padan muko,mengulor lebeh dh tu salahkan pm,mcm ni punya olang pn ada.

  12. Muhni Kasdan

    Cangkul tanah tanam ubi la kalau ada tanah, klau tak ada tanah bawak botol todi la sampai tertonggeng kerja pun sampai kena buang dah sah2 mabuk malas kerja
    Nak bela yg lain konon.

  13. Abd Fatah Zakaria

    Bodoh x boleh diajar Nestle sykt yg kukuh mamat ni yg displin x bagus kerja lama sikit dah berlagak

  14. Hishamuddin Zainuddin

    Anu dia tak naik pun salahkan Najib

  15. Rosli Salim Unggal

    Tak mengaku kesalahan sendiri org lain dijadikan punca bingai

  16. Mohd Rafi

    di share dari pada page pembangkang sampai ke page penyokong kerajaan ramai ramai gak maki macha bingai ni….dia ingat kena buang kerja teruk dah…. netizen balun lagi teruk, nyesal tak sudah, bodoh tu boleh bawa pi mampuih…

  17. Majito Majid

    Theyy tambi awak layak jd guard je. Itu pun kerja jugak.

  18. Hasni Hafizul Bakarilah

    Sendiri buat hal mahu seluruh dunia tahu!…patut pun kena buang kerja…

  19. Araz Caliph

    Ni mesti keling mabuk todi dibuang kerja

  20. Penternak Bakteria

    Kije ngularrrrr..Jew..bodek kuat..??

  21. Penternak Bakteria

    Ya…betul..lebih bahaya dri ular..kaki belit?????

  22. Khairuddin Noordin

    Dia kena buang sebab sex harassment ngan pekerja lelaki berbangsa nepal

  23. Dir Mahathir

    Ce simpan sikit bangang tu… pui……

  24. Kusy Mark Om Kusy

    Dey paria dog mengaku saja lah yg Nestlé x perlukn ko. Ko jd security executive tp ko tidor dlm setor.. Ape kata ank buah ko nnti kalu Nestlé x terajang ko..

  25. Kusy Mark Om Kusy

    Balik ke India la ko berubat, tadah dn minum air kencing lembu

  26. Mohamed Shaharuddin

    He is a problematic guy i think!

  27. AB Jalil Deros

    DIA MUNGKIN AKAN DI AMBIL BEKERJA DI PROJEK TEROWONG LAUT PENANG OLEH DAP KERANA PRESTASINYA YANG CEMERLANG DAN PALING YANG PALING MENYERLAH IALAH LIDAH DIA BERCABANG….

  28. Salleh Abubakar

    Mangkok retak,cantik tak boleh pakai.

  29. Salleh Abubakar

    Mangkok retak,cantik tak boleh pakai.

  30. EricMicheal Yoong

    Kalau Kaki mabuk patut kena buang.

  31. EricMicheal Yoong

    Kalau Kaki mabuk patut kena buang.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: