25 C
Kuala Lumpur
Friday, April 16, 2021

Dividen Bank Rakyat 2020: Tarikh Pembayaran Saham 2021

Berita terkini Pengumuman Bila tarikh pembayaran Dividen Bank Rakyat 2020 terkini pada tahun 2021 dan cara beli Bonus Saham

Biasanya tidak menghampakan kalangan pelabur ahli koperasi bank rakyat.

Setiap tahun berjaya mengisi kembali poket kalangan pelabur dengan pulangan yang lebih lumayan berbanding dividen asb, dividen tabung haji ataupun dividen LTAT.

Nak tahu hebat-hebat tak hebat pulangan pelaburan yang diberikan oleh kalangan pelabur bank rakyat.

Mari sama-sama kita semak can check sendiri sejarah pembayaran mereka kepada kalangan pelabur saham seperti di jadual bawah ini. Berdasarkan rekod ia merupakan koperasi malaysia yang paling berjaya sekali.

Sejarah Dividen Bank Rakyat Hingga 2020
Boleh semak sendiri sejarah pemberian dan tarikh pembayaran dividen dari simpanan tetap bank rakyat anda setiap tahun :

TAHUN DIVIDEN
2020 Akan dikemaskinikan
2019 14 peratus
2018 13 peratus
2017 16 peratus
2016 15 peratus
2015 13 peratus
2014 15 peratus

9 Perkara Penting Bonus Bank Rakyat

1) Persoalan bagaimana cara beli dan melabur untuk masuk pelaburan atau tambah dalam pelaburan saham koperasi unit amanah bank rakyat? Untuk makluman dahulu ada buka peluang. Itu pun tak banyak. Seorang hanya dapat 500 unit sahaja dengan semakan harga saham bank rakyat RM1 untuk setiap saham. Bolehlah daripada tiada langsung

2) Sekarang ini dikhabarkan peluang untuk tambah anda untuk masuk apatah lagi untuk tambah pelaburan yang sedia ada telah ditutup.

Kuota sudah penuh katanya. Jadi anda perlu tunggu kemaskini dan pengumuman yang akan datang entah bila agaknya.

3) Pasti berita ini mengecewakan ramai. Mana tidaknya dibandingkan dengan pengumuman pulangan pelaburan dividen yang lain termasuk asb dividen atau dividen tabung haji, dividen bank rakyat jauh lebih baik.

Sekurang-kurangnya 10 peratus dan ke atas dan merupakan bank paling tinggi dividen di Malaysia.

4) Persoalannya bila dibuka saham bank rakyat akan dibuka untuk dijual kepada umum? Kami akan umumkan butiran rasmi kelak

5) Sebenarnya yang paling untung ada bekas kakitangan pada ketika unit pelaburan mula-mula dibuka. Bayangkan seorang dapat masuk RM100,000.

Ambil contoh pulangan bank rakyat dividend serendah 13 peratus sahaja, berapa agaknya dapat? Saja-saja dah boleh dapat pulangan bayaran dividen bank persatuan sejumlah RM13,000 setiap tahun.

6) Cara beli saham sangat mudah sebenarnya. Anda pergi ke cawangan bank terdekat dengan anda. Pegawai yang bertugas akan membantu anda untuk memberikan anda borang permohonan yang boleh anda mohon.

Mana tahu berjaya? Sebenarnya bukan mudah beli bonus saham bank rakyat selepas ramai melihatkan potensi pulangan yang diberikan Bank Komersil ini.

7) Tarikh bayaran dividen akaun simpanan bank rakyat bank persatuan akan diberikan sekitar Mac 2021 ini. Nantikan


8) Tidak boleh disangkal lagi pelaburan saham adalah yang paling baik di Malaysia pada ketika ini.

9) Dah dapat saham, janganlah jual saham. Sayang. Sangat rugi. Jikalau nak jual juga, senang sahaja cara jual syer dan saham bank rakyat. Boleh terus pergi ke mana-mana cawangan bank rakyat terdekat dan berhubung dengan kakitangan bertugas untuk urusan saham anda untuk dijual

Soalan Lazim & FAQ
1. Adakag ini saham bank persatuan yang bagi paling tinggi?
Ya. Benar sekali bank rakyat share dividend bagi kepada paling tinggi berbanding yang lain.

Bank Rakyat umum dividen 15%, bonus saham 5%

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.