27.3 C
Kuala Lumpur
Wednesday, January 20, 2021

@drwanazizah & Shamsidar Adakan Sidang Media Bersama Minggu Depan

INI berita terbaru yang diterima dari sumber dalaman penulis di ibu pejabat PKR di Tropicana.

Presiden PKR, Datin Sri Wan Azizah Ismail dan Shamsidar Taharin, isteri Timbalan Presiden PKR, YB Azmin Ali dilapor akan mengadakan satu sidang media bersama pada minggu hadapan.

Tujuan sidang media bersama ini ialah untuk membetulkan salah tanggap banyak pihak mengenai perhubungan kedua mereka yang kini menjadi senjata musuh politik Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjahanamkan karier politik beliau.

Semuanya gara-gara fitnah yang mengatakan Shamsidar mempunyai hubungan sulit dengan Anwar sewaktu beliau masih menjawat jawatan Timbalan Perdana Menteri lagi, sehingga mencetus perang dingin antara Shamsidar dengan Wan Azizah sehingga sekarang.

Sampai ke satu tahap, fitnah ini antara lain mendakwa Shamsidar mempunyai hubungan sulit dalam bentuk seksual dengan Anwar yang membawa kepada kelahiran seorang anak perempuan pada 1997.

Begitulah besar fitnah yang dilemparkan musuh politik Anwar (dengan restu UMNO) untuk menjatuhkan karier politiknya.

Maka itu kedua wanita tersebut terpanggil untuk mengadakan sidang media bersama bagi membersihkan nama dan maruah keluarga masing-masing daripada terus diperkotak katikan musuh politik Anwar, kerana pendekatan tidak mahu melayan selama ini tidak berjaya menghentikan dakwaan karut ini dari terus berlarutan.

Sumber yang sama memaklumkan kepada penulis, hubungan Wan Azizah dan Shamsidar sebenarnya adalah sangat rapat. Shamsidar dikatakan banyak membantu Wan Azizah mengendalikan hal keluarga Presiden PKR itu sewaktu Anwar ditahan di dalam penjara selama 6 tahun kerana dakwaan liwat dan salah guna kuasa.

Di antara kesibukan Wan Azizah menguruskan PKR dan kes mahkamah Anwar pada waktu tersebut, ditengah-tengah itulah Shamsidar hadir membantu dalam soal yang berkaitan keluarga beliau.

Walaupun tidak pernah digambarkan berdua, itu bukan alasan untuk mengatakan kedua-duanya bermusuhan. Malah tidak keterlaluan untuk penulis katakan, jika Azmin orang yang paling dipercayai Anwar, Shamsidar pula adalah orang kepercayaan Wan Azizah – berkongsi susah senang sewaktu ketiadaan Anwar.

Untuk menguatkan lagi fakta mengenai keakraban kedua wanita tersebut, sumber memberitahu penulis, Wan Azizah menyimpan banyak koleksi pasu yang kebanyakkannya dihadiahkan sendiri Shamsidar kepada beliau!!

Justeru, mana logiknya mengatakan Wan Azizah dan Shamsidar “berperang dingin”?

Ini jelasnya, adalah satu lagi fitnah jahat UMNO tapi dengan strategi memperalatkan orang-orang yang pernah rapat dengan Anwar dan orang yang sememangnya membenci Anwar kerana ‘cinta’nya ditolak pemimpin suci Pakatan Rakyat tersebut seperti Ummi Hafilda.

Laman ini sebenarnya mengalu-ngalukan tindakan yang bakal diambil Wan Azizah dan Shamsidar.

Perkara ini sepatutnya telah dilakukan lama dahulu kerana untuk sekian lama, adu domba mengenai kononnya hubungan sulit Shamsidar dan Anwar ini menjadi antara penghalang kepada sokongan yang lebih besar untuk PKR dan Pakatan Rakyat.

Harapannya selepas sidang media bersama ini diadakan, semua fitnah dan khabar angin yang mengatakan Anwar mempunyai hubungan sulit dengan Shamsidar ini akan lenyap dengan sendiri.

Bolehlah selepas itu Pakatan Rakyat menumpukan kepada agenda yang lebih besar, iaitu menggantikan BN diperingkat pusat dengan memenangi pilihanraya umum akan datang.

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.