Sila berikan jawapan anda di bawah untuk soalan yang sukar ini.

Tuanku perlu memberi lebih banyak petunjuk.

20170223-mahathir-dulu-pelupa-sekarang-nyanyuk


Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar hari ini menyindir keras sikap seorang pemimpin,

Tanya menyebut nama, baginda menyindir mungkin “orang luar” ini telah lupa bahawa zamannya telah berlalu.

“Dahulu dia sering menyindir orang Melayu sebagai bangsa yang mudah lupa, namun hari ini dia sendiri menunjukkan sifat pelupanya.

“Dulu dia kata pembangkang itu musuh ketat, tapi sekarang sudah boleh duduk semeja dan menjadi kawan rapat.

“Dulu dia kata media barat suka buat cerita, tapi sekarang, cerita media barat dikatanya fakta.

Jika dia bukan pelupa mungkin ada sedikit nyanyuk akibat faktor usia,” titah baginda.

Bertitah ketika merasmikan Galeri Darurat bukit kepong di Muar pagi ini, Sultan Ibrahim menasihatkan “orang luar” itu supaya tidak masuk campur hal orang lain.

“Nasihat saya kepada dia, cukup-cukuplah. Dunia ini ada siang dan malam, bukan boleh siang berterusan.

“Jangan sibuk jaga tepi kain orang, lebih baik betulkan kain sendiri yang telah reput dan koyak. Atau orang kata the best business you can have today is mind you own business,” titah baginda.

https://youtu.be/f9UZfU19a9s

 


https://www.malaysiakini.com/news/373466

63 KOMEN

 1. Sekurang-kurangnya yang sering dituduh nyanyuk itu dapatlah juga DARJAH KERABAT dari negeri itu. Moyangnya pun tidaklah gadai mana-mana pulau kepada penjajah Barat kan? Nak serang orang nyanyuk itu seranglah dengan FAKTA. Setakat duk mengata macam ni hanya merendahkan tahap sendiri saja. Rakyat akan fikir kenapa emo ek? Kenapa bukan MB yang jawab orang nyanyuk itu? Ada apa-apa kepentingan dalam projek gadai tanah di negeri itu ke?

 2. Malam ni ada Majlis Penyerahan Dedak dan Serdak Khas kepada Macai Jho Low. Jangan lupa bawa Topi dan Penutup Hidung takut Serdak masuk Hidung tak sempat nak bernyawa mampus pulok. Duit 1MDB yang disapu Jho Low tak habis lagi. Tanggung jawab sosial Jho Low akan SPONSOR KEPADA MACAI TEGAR BELAANNYA.Semua macai diminta meluangkan masa untuk bersama memeriahkan kebodohan dengan Jho Low

 3. Malam ni ada Majlis Penyerahan Dedak dan Serdak Khas kepada Macai Jho Low. Jangan lupa bawa Topi dan Penutup Hidung takut Serdak masuk Hidung tak sempat nak bernyawa mampus pulok. Duit 1MDB yang disapu Jho Low tak habis lagi. Tanggung jawab sosial Jho Low akan SPONSOR KEPADA MACAI TEGAR BELAANNYA.Semua macai diminta meluangkan masa untuk bersama memeriahkan kebodohan dengan Jho Low

 4. cina yg langgar budak2 naik basikal. Rumah di straitsview.
  Katanya anak org kenamaan
  Katanya anak tokey danga bay
  Umur – 22 tahun.. patut tutup kes. Hanya di johor

 5. TUN NEGARAWAN MALAYSIA YANG ULUNG. Tiada Tun nama Malaysia tercorot. TUN disanjung di luar negara. Syabas Tun. We, the rakyat are proud of you. May the Almighty Allah bless you always

 6. mangkuk2 tandas je yg jeles dgn negarawan negara . at least Tun bukan kleptrokasi. dunia tahu Tun yang membawa kejayaan bg negara kita, bukan najis yg songlap duit.


TINGGALKAN KOMENTAR

Masukkan komentar anda
Sila masukkan nama anda