Eksklusif! Najib berkata setiap orang harus dilayan sama rata mengikut undang-undang

Kongsi:

(MMO) – Datuk Seri Najib Razak hari ini mengatakan bahawa undang-undang mesti digunakan sama rata kepada semua orang, termasuk Tun Dr Mahathir Mohamad.

Bercakap kepada Malay Mail di rumahnya di sini, Najib berkata perdana menteri juga perlu meneliti dirinya sendiri.

“Apa pun, ia perlu adil. Peraturan undang-undang perlu diterapkan dengan cara yang sangat adil, dan ia harus dilihat untuk semua orang. Semua orang mesti mematuhi undang-undang.

“Maksud saya, jika anda telah menerima 30 kuda dari rakan-rakan anda, itu juga harus diambil kira, kerana dia telah mengaku secara terbuka. Kuda itu diberikan oleh kawan-kawannya.

“Dia telah menerima kepuasan daripada rakan-rakannya dan telah mengakuinya secara terbuka,” kata Najib mengenai Dr Mahathir.

Dalam temu bual oleh CNN Indonesia dua tahun lalu, Dr Mahathir mendedahkan minatnya terhadap kuda, juga memberitahu penyiar Amerika bahawa dia memiliki hampir 40 daripadanya. Dia juga berkata beberapa kuda diberikan kepadanya.

Dr Mahathir secara konsisten menegaskan bahawa siasatan terhadap skandal 1MDB dan peranan Najib di dalamnya mesti tertakluk kepada kedaulatan undang-undang dan proses yang sewajarnya.

PM juga mengatakan dia tidak membalas dendam terhadap Najib, dan akan dibicara dengan adil. Tetapi Dr Mahathir juga mengatakan bahawa Najib masih perlu menghadapi akibat jika didapati bersalah melakukan salah laku jenayah.

Dalam temu bual hari ini dengan Malay Mail, Najib juga mempersoalkan kedudukan Lim Guan Eng sebagai ketua menteri kewangan, kerana Guan Eng masih dalam perbicaraan kerana dakwaan rasuah.

Najib menuduh Pakatan Harapan (PH) mengamalkan “double standards” ketika menilai integriti ahli parti sendiri.

“Ini bertentangan dengan apa yang mereka katakan. Mereka mengamalkan piawaian “double standards”. Ketika berhadapan dengan orang-orang mereka sendiri, ia adalah sesuatu yang lain, ketika berhadapan dengan para pemimpin BN, itu sesuatu yang lain.

“Nah, prinsipnya adalah kedaulatan undang-undang. Seseorang tidak bersalah sehingga terbukti bersalah, jadi dia tidak bersalah kerana dia hanya baru didakwa. Walaupun dia tidak bersalah, tetapi kebanyakan orang tidak fikir bahawa ia adalah sesuai untuk seorang lelaki yang telah sedang didakwa untuk dilantik sebagai menteri kewangan, sehinggalah dia membersihkan namanya.

“Saya tidak mengatakan dia bersalah, tetapi bersihkan nama anda terlebih dahulu,” kata Najib.

http://pakdin.my/tag/najib-razak

Kongsi:

Terkini

Sering dibaca

Dari FB Najib Razak

35 Replies to “Eksklusif! Najib berkata setiap orang harus dilayan sama rata mengikut undang-undang

  1. Yok simak diantara beberapa hal yang boleh membatalkan puasa.

    Mengatakan hal yg tidak benar.
    Mengumpat/membicarakan aib seseorang kepada orang lain.
    Memberikan kesaksian yg tidak benar atau palsu saat sedang berpuasa.
    Berbicara hal hal yg kotor atau keji spt sumpah serapah atau ucapan kotor yg menimbulkan amarah.
    Berucap yg tidak ada manfaatnya.
    Berkata kasar dan keras yg biasa diucapkan ketika bertikai.
    Bertengkar secara fisik atau beradu mulut.
    Menghasut atau dengki secara sengaja.
    Mengalami Gangguan Jiwa.

    Yok. Kita hiasi diri dengan berperilaku baik selama berpuasa.

  2. Sama gak 1MDB.. PAC bgtau najib xtlibat n xde kaitan.. Kenapa masih disiasat n dikaitkan ngn najib? Kenapa leh terima keputusan RCI zaman najib tp xleh terima PAC report era najib? Alang2 najib nak pengaruh PAC, baikndia pengaruh semua.

  3. Kepada penyokong kerajaan ,jgn layan page ni…sebelum PH ambil pemerintahan Malaysia.page mcm nak mati x ada org komen pun.kini page ni ramai yg komen.itu admin meroyan..jom boikot page ni..jgn bagi sebarang komen..

  4. Kepada penyokong kerajaan ,jgn layan page ni…sebelum PH ambil pemerintahan Malaysia.page mcm nak mati x ada org komen pun.kini page ni ramai yg komen.itu admin meroyan..jom boikot page ni..jgn bagi sebarang komen..

  5. Isu Tun M bukan Forex 32b je.. Bnyk sgt2 time tu… Tp era2 Tun M xde whatsapp, xde Fb utk viral bnda2 tu semua. Era skrg ni, nmpk najib korek idung, snap n send…. Terus keluar lam pages2 FB, ‘Najib Pengotor!”

    Era2 Tun M, keburukkan n salah laku Tun M semua disampaikan umum guna Harakah, Suara Keadilan n ceramah2 umum.. Tu pon xsmpai ke 30% rakyat malaysia pon…. Yg smpai ke rakyat2 malaysia, TV3, TV1, Utusan, Berita Harian n so on……

  6. Tu yg skrg ni, mahathir bnyk wat keputusan, kena kritik, undur balik n betulkan.. Sebab apa? Bkn sebab PH tegas pon.. Bukan sebab muafakat pon… Tp sebab kuasa Viral…. Manifesto org jeling hari2….. Org standby nak screenshot, post, share……

  7. Isu najin tuan, saya xpernah ckp najin xde rasuah.. Xde pecah amanah, xde itu n xde ini.. Bohong la kalau xde.. Sedangkan jadi JPJ yg jaga kaunter nombor giliran pon leh pecah ngn jual no angka giliran tu… Sedangkan jadi JPJ yg test org memandu tu pon boleh hulur rm20 utk bg pass ujian memandu. Ni plak PM…..

  8. Tp org tlalu gembar gemburkan cerita2 yg ada.. Tuan tgk la isu GST… Good thing terus jadi bad thing…. Sebab apa? Satu malaysia dimomokan dengan beban GST.. GST naik harga.. GST cukai berantai 24%… Hakikat dia, GST only 6% puny tax… Barang2 n service yg sebelum GST ada SST 10% akan turun harga… Barang2 n service yg sebelum GST with 0% tax akan naik harga….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.