FITNAH RAFIZI BERKENAAN SEWA JET

Bulan puasa pun buat fitnah.
rafizi-bohong-sewa-jet
Kerajaan sewa Airbus A319 untuk tempoh 2 bulan kerana jet milik negara dalam proses penyenggaraan dalam tempoh itu.

Mana Rafizi dapat angka 86 juta?
Sedangkan paling mahal sewa adalah 2.56 juta selama 2 bulan.

Rosmah menggunakan jet tersebut untuk tempoh 26 jam pergi dan balik ke Istanbul kerana urusan menerima award dan sumbangan bagi pihak Permata

http://www.avibroker.com/leaseavailability.asp

http://www.airliners.net/aviation-forums/general_aviation/read.main/6360438

http://rafiziramli.com/2016/06/anggaran-kos-menyewa-jet-peribadi-acj319-a6-cje-sebanyak-rm86-juta-untuk-dua-bulan/

86 KOMEN

  1. Award hanya untuk peribadi. Lain lah kalau Award diberikan kepada Kerajaan Malaysia. Barulah boleh Claim dari Kerajaan,itu pun tambang mengikut Kelayakan. Mesyuarat Pandu Puteri juga badan NGO. Segala tuntutan mestilah dibayar oleh badan NGO itu sendiri. Soalnya mampukah NGO nak sewa Jet peribadi hanya hendak memenuhi tuntutan nafsu seorang isteri PM bernama Datin Seri Rosmah Bt Mansor. Komen pun pakai otak ikut arahan Perbendaharaan Malaysia.

  2. But still it’s a private jet and it is f*#k*#g expensive, why dont just travel with the 1st class in a boeing or airbus ? Isn’t there much cheaper rather than hiring a private jet.

  3. rafizi ni xserik dan xtakut pd Tuhan… klau la dia tidak gi mohon maaf pd semua org yg dia telah wat fitnah….esok mati…tahu la ko azab nye…

  4. Ni rate sewa mana punya airline ni? Bagi details la. Pesawat yang sama tapi service & spec aircraft berbeza sewanya berbeza. Yang rosemah sewa Emirates punya. Rafizi dah bagi details. Aku umno totok jugak tapi bukan bodoh & pemakan dedak!

  5. Masalhnye pimpinan kajaan skarang ni trok..korg tade rase bebanan ke skrg kena byar gst bagai??? Malaysia blum layak lg nk kenakan gst.bnyk lgi org miskin yg hdup melarat kat sini

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini