Bulan puasa pun buat fitnah.
rafizi-bohong-sewa-jet
Kerajaan sewa Airbus A319 untuk tempoh 2 bulan kerana jet milik negara dalam proses penyenggaraan dalam tempoh itu.

Mana Rafizi dapat angka 86 juta?
Sedangkan paling mahal sewa adalah 2.56 juta selama 2 bulan.

Rosmah menggunakan jet tersebut untuk tempoh 26 jam pergi dan balik ke Istanbul kerana urusan menerima award dan sumbangan bagi pihak Permata

http://www.avibroker.com/leaseavailability.asp

http://www.airliners.net/aviation-forums/general_aviation/read.main/6360438

http://rafiziramli.com/2016/06/anggaran-kos-menyewa-jet-peribadi-acj319-a6-cje-sebanyak-rm86-juta-untuk-dua-bulan/

86 KOMEN

  1. Lapiji,2gurau lagi ke! Kau ni memang bagus la suka begurau,tehibur rasa dihati,hahaha,

  2. Piji tak komen pon pasal feasibility study jambatan sampai 300 juta…piji piji..hahaha

  3. Bulan puasa ni pun piji sotong rajin rajin bikin dosa plak itu la sgt nak jadi biawak tapi tukaq jadi sotong gak

  4. Ape kapasiti rosmah diberi gna jet?ape jwtan dia dlm kerajaan?atau dia gna duit dia ndiri?byk duit dia?

  5. Award hanya untuk peribadi. Lain lah kalau Award diberikan kepada Kerajaan Malaysia. Barulah boleh Claim dari Kerajaan,itu pun tambang mengikut Kelayakan. Mesyuarat Pandu Puteri juga badan NGO. Segala tuntutan mestilah dibayar oleh badan NGO itu sendiri. Soalnya mampukah NGO nak sewa Jet peribadi hanya hendak memenuhi tuntutan nafsu seorang isteri PM bernama Datin Seri Rosmah Bt Mansor. Komen pun pakai otak ikut arahan Perbendaharaan Malaysia.

  6. But still it’s a private jet and it is f*#k*#g expensive, why dont just travel with the 1st class in a boeing or airbus ? Isn’t there much cheaper rather than hiring a private jet.

  7. Kann … Kite sokong kerajaan tapi tang Akak rambut besau kadang2 menyakitkan hati?

  8. rafizi ni xserik dan xtakut pd Tuhan… klau la dia tidak gi mohon maaf pd semua org yg dia telah wat fitnah….esok mati…tahu la ko azab nye…

  9. Ni rate sewa mana punya airline ni? Bagi details la. Pesawat yang sama tapi service & spec aircraft berbeza sewanya berbeza. Yang rosemah sewa Emirates punya. Rafizi dah bagi details. Aku umno totok jugak tapi bukan bodoh & pemakan dedak!

  10. Masalhnye pimpinan kajaan skarang ni trok..korg tade rase bebanan ke skrg kena byar gst bagai??? Malaysia blum layak lg nk kenakan gst.bnyk lgi org miskin yg hdup melarat kat sini

  11. Permata Rosmah menelan belanja ratusan juta,d kala rakyat kais pg mkn ptg…Untong mak Badang naik jet mewah free..

  12. Semua parti berjuang tuk dapt duit bkan pkir tuk rakyat tapi semua masuk poket sndiri..binawe seme


TINGGALKAN KOMENTAR

Masukkan komentar anda
Sila masukkan nama anda