24.1 C
Kuala Lumpur
Wednesday, January 20, 2021

Gagal Tangani Isu Air, Nik Aziz Didesak Letak Jawatan

BACHOK: Majlis Tindakan Rakyat Kelantan (MTRK) mendesak Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat meletak jawatan berikutan kegagalan kerajaan negeri menyediakan bekalan air bersih kepada rakyat negeri itu.

Presiden MTRK Azmi Ali berkata walaupun kerajaan pusat sudah meluluskan peruntukan pinjaman mudah sebanyak RM600 juta bagi tujuan itu, sehingga kini kerajaan negeri masih gagal melaksanakannya.

Terdapat kalangan penduduk di kawasan hulu Kelantan terutama di Gua Musang dan Kuala Krai terpaksa menggunakan air dari sungai tercemar manakala di kalangan penduduk bandar seperti Kota Baharu dan Bachok terpaksa menggali perigi, katanya kepada pemberita pada majlis penerangan MTRK mengenai isu bekalan air di Kampung Alor Bakat di sini, Sabtu.

Lebih 200 penduduk berhimpun pada majlis itu sambil memegang sepanduk yang mengecam kerajaan negeri kerana gagal mengatasi masalah bekalan air yang berlarutan walaupun diberi peluang 22 tahun memerintah, sejak 1990.

Katanya pembinaan loji air di beberapa kawasan di pinggir bandar Kota Baharu juga gagal berfungsi dengan baik disebabkan masalah teknikal.

Berita Berkaitan

Komen

  1. Kalau keana air sahaja, timbul perasaan mendesak Nik Aziz meletak jawatan, maka, brmaknalah MTRK lebih mengutamakan perkara kecil, dengan mendsak orang berjuang pada jalan Allah melatakkan jawatan. Perbuatan ini, seperti meniru, perbuatan ramai orang – orang lain dari Islam di Madinah danMakkah mendesat dan mengutuk Nabi Muhammad masuk agama mereka atau tidak berjuang kerana jalan Allah.
    Mungin juga MTRK ini, menjadi anak gangkat atau anak tgiri UMNO. Kalau semikian, saya tidak boleh berfikir apa – apa lagi.

  2. Kalau keana air sahaja, timbul perasaan mendesak Nik Aziz meletak jawatan, maka, brmaknalah MTRK lebih mengutamakan perkara kecil, dengan mendsak orang berjuang pada jalan Allah melatakkan jawatan. Perbuatan ini, seperti meniru, perbuatan ramai orang – orang lain dari Islam di Madinah danMakkah mendesat dan mengutuk Nabi Muhammad masuk agama mereka atau tidak berjuang kerana jalan Allah.
    Mungin juga MTRK ini, menjadi anak gangkat atau anak tgiri UMNO. Kalau semikian, saya tidak boleh berfikir apa – apa lagi.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.