31.9 C
Kuala Lumpur
Wednesday, January 20, 2021

Gambar lama kereta Myvi Masuk Rel Kereta Api tular semula

Sedang tular di media sosial sekeping gambar menunjukkan sebuah Perodua Myvi putih atas landasan kereta api yang mengundang pelbagai komen lucu dan sinis.

Gambar tersebut dikaitkan dengan PKP yang kononnya kereta tersebut hendah balik ke kampung merentas negeri. Hendak mengelak sekatan jalan raya, pemandu menggunakan landasan keretapi.

Cerita sebenar gambar tersebut sebenarnya berlaku pada 19 Mei 2019.dan memetik laporan Berita Harian, kereta tersebut dipandu seorang lelaki dari arah Bagan sebelum terbabas memasuki rel kereta api pelabuhan di Pangkalan Kontena Butterworth Utara (PKBU). Difahamkan lelaki berkenaan mabuk hingga tidak dapat mengecam antara  pengadang plaza tol dengan pengadang timbangan lori di pelabuhan tersebut.

Bagaimanapun lelaki tersebut tidak mengalami sebarang kecederaan dan dapat keluar sendiri dari keretanya tanpa bantuan orang lain. Tiada kerosakan berlaku pada rel kereta api dan insiden pelik tapi benar itu hanya dilaporkan kepada pasukan polis pelabuhan dan tiada tindakan lanjut diambil ke atas pemandu terbabit.

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.